Ελληνικά   |   Αγγλικά

Συχνές Ερωτήσεις

ΓΕΝΙΚΕΣΤι είναι η Volunteer4greece;
Η Volunteer4Greece είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2013 με βασικό σκοπό να ενισχύσει την επικοινωνία ανάμεσα στους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς - Εθελοντικές ομάδες, με τα άτομα που επιθυμούν να προσφέρουν τον χρόνο, την ενέργεια και τις δεξιότητές τους εθελοντικά.

Με ποιον τρόπο επιτυγχάνεται η επικοινωνία μεταξύ ΜΚΟ και εθελοντών;
Μέσω των παρακάτω online εργαλείων επικοινωνίας:
i. της online πλατφόρμας: www.volunteer4greece.gr
ii. του blog: http://blog.volunteer4greece.gr/
iii. της σελίδας στο facebook: https://www.facebook.com/Volunteer4Greece
iv. του λογαριασμού στο twitter: https://twitter.com/Volunteer4GR

Σε ποιους απευθύνεται
Σε όλους τους ΜΚΟ και τις εθελοντικές ομάδες της Ελλάδος που αναζητούν εθελοντές για την υποστήριξη των δράσεών τους. Σε όλους τους εθελοντές, υπάρχοντες και δυνητικούς. Σε όλους όσους ο εθελοντισμός είναι μορφή έκφρασης, αναζήτησης, επικοινωνίας, προσφοράς.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣΠως κάνω αναζήτηση για εθελοντικές ομάδες?
A) Για όλες τις εθελοντικές θέσεις
Πατώντας στο πεδίο «Εθελοντικές Θέσεις» σας εμφανίζονται όλες οι διαθέσιμες εθελοντικές θέσεις, με σειρά χρονικής ανάρτησης, από την πιο πρόσφατη μέχρι και ενός μηνός ανάρτηση.

B) Για συγκεκριμένη θέση
Στην αρχική σελίδα μπορείτε να βρείτε αντίστοιχο πεδίο – Αναζήτηση Θέσεων, όπου μπορείτε να αναζητήσετε συγκεκριμένη θέση με βάση : Την κατηγορία της επιλογής σας, την περιοχή, και βασικές λέξεις κλειδιά που περιγράφουν την θέση που αναζητάτε.

Οι οργανώσεις που αναρτούν αγγελίες στο www.volunteer4greece.gr είναι όλες Μη Κερδοσκοπικές ?
Ναι, όλες. Στο site θα βρείτε είτε νομικά εγγεγραμμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις-Ενώσεις-Ιδρύματα, είτε απλά Εθελοντικές Ομάδες. Όλες έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Πως μπορώ να επικοινωνήσω με έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό ?
Η επικοινωνία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής σας, γίνεται απευθείας από εσάς τους ίδιους. Με βάση τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει αναρτήσει ο οργανισμός (τηλέφωνο, email, άλλο) πραγματοποιείτε την επικοινωνία σας απευθείας με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του οργανισμού.ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣΣυμμετέχω σε μία Μη Κερδοσκοπική οργάνωση και αναζητάμε εθελοντές. Πως μπορούμε να αναρτήσουμε τις θέσεις αυτές στο Volunteer4greece.gr?
Το Volunteer4Greece.gr φιλοξενεί το προφίλ και τις εθελοντικές θέσεις μη κερδοσκοπικών οργανισμών και εθελοντικών ομάδων από ολόκληρη την χώρα και από διαφορετικούς τομείς ενδιαφέροντος.

Το Volunteer4Greece δεν παρεμβαίνει στην επιλογή των εθελοντών. Η επικοινωνία και η σχέση εθελοντικής εργασίας γίνεται απευθείας ανάμεσα στον εθελοντή και τον οργανισμό που παρέχει εθελοντικές θέσεις εργασίας. Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί μπορούν, είτε να έχουν εγγεγραμμένη νομική μορφή Μη Κυβερνητικού Οργανισμού είτε να είναι απλά μια Εθελοντική ομάδα ιδιωτών.

Αν είσαστε μέλος σε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση και αναζητάτε εθελοντές, συμπληρώστε την "Φόρμα Συμπλήρωσης Στοιχείων ΜΚΟ" με τα στοιχεία του οργανισμού σας και της εθελοντικής θέσης που προσφέρετε, προκειμένου να συμπεριληφθείτε στο Volunteer4Greece.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@volunteer4greece.gr