Ελληνικά   |   Αγγλικά

ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

στο Volunteer4greece
A21
Η Α21 υπάρχει για να καταργήσει την αδικία στον 21ο αιώνα. Η στρατηγική μας περιλαμβάνει την πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων μέσω της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης, την προστασία των θυμάτων μέσα από προγράμματα αποκατάστασης, τη νομική υπεράσπιση των θυμάτων ασκώντας δίωξη στους διακινητές και τη συνεργασία με ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας για την ελευθερία.
ActionAid Ελλάς
H ActionAid είναι μια ανεξάρτητη, διεθνής οργάνωση που από το 1972 αλλάζει για πάντα τις ζωές των φτωχότερων και πιο αδικημένων ανθρώπων. Σήμερα, δουλεύουμε με περισσότερους από 15 εκατομμύρια ανθρώπους σε 45 χώρες για έναν καλύτερο, δικαιότερο κόσμο για όλους. Δεν αρκούμαστε στην παροχή βοήθειας, δίνουμε προοπτική. Παλεύουμε κατά των αιτιών που προκαλούν τη φτώχεια και την αδικία με έργα, προγράμματα ενδυνάμωσης κι εκστρατείες που φέρνουν οριστικές αλλαγές σε υποδομές, νοοτροπία και νόμους. Κι επειδή μόνο μαζί σας μπορούμε να πετύχουμε, συνδέουμε τους υποστηρικτές μας και όσους μας χρειάζονται με αλληλεγγύη. Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλ: 210-9212321, Δ/νση: Φαλήρου 52, 11741, Αθήνα, Email: info.hellas@actionaid.org
Asylum Links
Το Asylum Links είναι ένας εθελοντικός οργανισμός που επιδιώκει να αυξήσει και να βελτιώσει την πρόσβαση στην πληροφόρηση σχετικά με το άσυλο, τη στέγαση, τα μέσα διαβίωσης και την υγειονομική περίθαλψη στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών με τους μετανάστες, τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα και αστικές περιοχές.
CAMPFIRE Innovation
Η οργάνωση CAMPFIRE Innovation δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2015. Σκοπός της είναι η προώθηση της καινοτομίας και τεχνολογιας στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων, όπως το προσφυγικό. Αναγνώριση των βασικών αναγκών των εθελοντικών ομάδων και προσφύγων και ταυτοποίηση χρήσιμων εργαλείων για τη διαχείρηση τους.
MOBILITY
Ο MOBILITY είναι ένας φορέας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για την πρόληψη, την ευαισθητοποίηση και την αντιμετώπιση του, άγνωστου στη χώρα μας, φαινομένου του mobbing, της ηθικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας. Σκοπός του MOBILITY είναι μέσα από την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη που προσφέρει να συμβάλλει στην Υγεία – Ασφάλεια – Ειρήνη στην εργασία. Δημιουργήθηκε για να προσφέρει υποστήριξη στον άνθρωπο, στο εργασιακό περιβάλλον και στην κοινωνία μας.
MYRTILLO CAFÉ
Η 'Myrtillo Κοιν.Σ.Επ' ιδρύθηκε στις 29.1.2013 (ΑΜΚΕ Α00122), σύμφωνα με τον νόμο 4019 / ΦΕΚ 2011 περί Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, οι οποίες υποχρεούνται να προσλαμβάνουν άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε ποσοστό 40% και άνω. Το Myrtillo Cafe άρχισε να λειτουργεί στις 28 Οκτωβρίου 2013. Πηγή και αφετηρία έμπνευσης της Μyrtillo Κοιν.Σ.Επ. υπήρξε ένας ανάλογος ΜΚΟ - επιχείρηση τρίτου τομέως, που λειτουργεί στο Εδιμβούργο Σκωτίας: http://www.theengineshed.org Το πρόγραμμά της θελήσαμε να το μεταφέρουμε πιλοτικά και στην Ελλάδα προσαρμοσμένο στην ελληνική νοοτροπία και κουλτούρα. α. Η στήριξη των μη προνομιούχων συνανθρώπων μας, όχι υπό μορφήν 'προστατευομένης -ανούσιας- απασχόλησης', αλλά δυναμικής εξόδου στην πραγματική ζωή και στην πραγματική, παραγωγική εργασία. β. Η εκπαίδευσή τους σε έναν κοινωνικό χώρο, όπως το Myrtillo Cafe, επιθυμεί να τεθεί ενάντια σε 'ειδικά' εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπου οι άνθρωποι ισοπεδώνονται αδιάκριτα, με άξονα τα προβλήματα και τα ελλείμματά τους και όχι τις ξεχωριστές ικανότητες και οράματα του καθενός. γ. Η υπενθύμιση των αξιών που πηγάζουν από την πανανθρώπινη οντολογική βάση ότι η βαθεία δομή της ψυχής με τις ανάγκες της δεν διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. δ. Η σύμπραξη των πιο προνομιούχων με τους πιο αδικημένους κοινωνικά, η οποία μπορεί να επιφέρει μεγάλο όφελος και στους δύο, καθώς αλληλοσυμπληρώνονται και αξιοποιούνται τα χαρίσματα και των δύο πλευρών. ε. Η κοινωνική αφύπνιση όσον αφορά την έμπρακτη, και όχι μόνο ιδεολογική αντιμετώπιση των ΑΜΕΑ μέσα στη ζωή, την Αγορά Εγασίας, και τον Πολιτισμό. ζ. Το πρωτοποριακό/πιλοτικό πρόγραμμα του Myrtillo cafe, που θα δώσει ευκαιρίες σε πολλούς επιστήμονες και καλλιτέχνες, επιδιώκει να αλλάξει το πολιτιστικό προφίλ μιάς αστικής περιοχής που βρίθει από χώρους συμβατικής ψυχαγωγίας.
VSO INTERNATIONAL
Voluntary Service Overseas (VSO) is the world’s leading development charity that fights poverty through volunteers.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Νομική & Κοινωνική Συνδρομή σε αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας.
Ένωση Καταναλωτών
Από το 1988, υπερασπιζόμαστε καθημερινά τα δικαιώματα όλων μας, ως καταναλωτών. Επιδιώκουμε την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, την από όλους μας συνειδητοποίηση της δύναμης που έχουμε, ως καταναλωτές, ώστε να πετύχουμε τη δημιουργία μιας ισορροπημένης και δικαιότερης αγοράς. Στόχος μας, η προστασία των δικαιωμάτων του καταναλωτή και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του.
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Σκοπός του «Καταφυγίου Γυναίκας» είναι να παρέχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης σε γυναίκες, θύματα κακοποίησης και να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών γενικότερα. Επιπλέον, το ΚΓ,  έχει αναπτύξει και οργανώνει ποικίλες κοινωνικές δράσεις και προγράμματα παρέμβασης με απώτερο σκοπό τη καταπολέμηση του φαινομένου της κακοποίησης εις βάρος των γυναικών και την πρόληψη του.
ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ - ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Η ΜΕΤΑδραση είναι μια Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών η οποία ιδρύθηκε το 2010 με πρωταρχικό σκοπό να καλύψει μακροχρόνια κενά στην υποδοχή και ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Εξειδικεύεται στον τομέα της διερμηνείας και διαπολιτισμικής μεσολάβησης καθώς και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ασυνόδευτων ανηλίκων και των ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας.
ΠΛΑΤΩ -ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΣ & ΥΛΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Ανθρωπιστικής Βοήθειας & Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας
"Η ΠΛΑΤΩ φιλοδοξεί να είναι ηγετικός κόμβος σε παγκόσμιο επίπεδο που συντονίζει, ερευνά, υλοποιεί, καινοτομώντας, αειφόρα προγράμματα και δράσεις στο πλαίσιο και την κατεύθυνση των αρχών και των στόχων της. Αποστολή της Πλατώ είναι η ανακούφιση πληγέντων πληθυσμών από φυσικές ή άλλες καταστροφές, η καταπολέμηση της φτώχειας σε όλες τις μορφές της, η βελτίωση των συνθηκών ποιότητας ζωής και η αισιόδοξη προοπτική της ανθρωπότητας για βιώσιμο και αειφόρο παρόν και μέλλον. "
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ Κ ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε επίσημα με απόφαση δικαστηρίου τον Μάρτιο 2005. Απέκτησε πάνω από 30.00 μέλη, δύο γραφεία (Θεσσαλονίκη, Αθήνα) και σε δραστηριοποιείται σε 25 ελληνικές πόλεις. Έγινε κίνημα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πατέρα και του παιδιού.Επιθυμούμε να ιδρύσουμε ταυτόνομο Ιδρυμα και κέντρο διαμεσολαβητή μεταξύ Πολιτείας και οικογένειας, ζεύγους, προστασίας του παιδιού.Ερευνούμε την άνιση μεταχείριση, την ανάδειξη προβλημάτων και νομική προστασία για τα παραπάνω θέματα και θέματα παρενόχλησης ή κακοποίησης, σχέσεις ζευγαριού, νομική και ψυχολογική στήριξη παιδιού και πατέρα μετά από διαζύγιο.
ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΥΛΟ
Εξέταση θεμάτων σχετικά με τις συμπεριφορές και τους ρόλους των φύλων, μέσω διαλέξεων / συζητήσεων, του κινηματογράφου και των εικαστικών τεχνών.