Ελληνικά   |   Αγγλικά

ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

στο Volunteer4greece
AENAO
Σκοπός του οργανισμού ΑΕΝΑΟ είναι η προώθηση της υγείας με την ευρεία έννοια, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στοιχεία Επικοινωνίας: Γοργοποτάμου , Θέρμη Θεσσαλονίκης. Email: aenao7@gmail.com, amoutzia@auth.gr
Blood-e
Μέσα από την ηλεκτρονική υπηρεσία του Bloode μπορείς να δημιουργείς, να προωθείς και να ικανοποιείς ενεργές εκκλήσεις για αίμα, προκειμένου να σώσεις τους ασθενείς που χρειάζονται αίμα για μετάγγιση. Δεν χρειάζεται να είσαι αιμοδότης για να γίνεις μέλος στο Bloode, αρκεί να θες να βοηθήσεις, να βλέπεις τις εκκλήσεις για αίμα, να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας και να μάθεις τα πάντα για την εθελοντική αιμοδοσία.
Coeurs pour tous Hellas
Για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια Coeurs pour Tous Hellas Το 2015, η ανθρωπιστική δράση του Ιδρύματος επεκτάθηκε στην Ελλάδα με τη δημιουργία του παραρτήματος Coeurs pour Tous Hellas. Μια έμπρακτη δέσμευση προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ώστε να έχουν την ευκαιρία και δυνατότητα να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Οι γιατροί του Coeurs pour Tous (Καρδιές για Όλους) προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, όπως και όλα τα μέλη του ιδρύματος. Στην Ελλάδα, ο Καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός χειρουργεί στο νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, με ομάδα Ελλήνων καρδιοχειρουργών γιατρών.
GIVMED | Share medicine Share life
Το πρώτο δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Μέσω μιας mobile εφαρμογής συνδέουμε το περίσσευμα σε φάρμακα ιδιωτών με τις ελλείψεις κοινωνικών φαρμακείων και ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας.
IASIS AMKE
Η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ ιδρύθηκε το 2005. Οι βασικοί μας στόχοι είναι η προσφορά θεραπευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής φύσεως σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Στόχοι της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ: Παροχή υπηρεσιών πρώιμης διάγνωσης και θεραπείας των Ενηλίκων και των οικογενειών τους. Οργάνωση και υλοποίηση μονάδων υποδοχής και παροχής επαρκούς ψυχιατρικής φροντίδας σε ενήλικες με ψυχιατρικές διαταραχές. Οργάνωση και λειτουργία Συμβουλευτικής και Υποστηρικτικής θεραπείας. Παροχή εξειδικευμένων ψυχιατρικών υπηρεσιών και ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων. Πρόληψη και ευαισθητοποίηση της οικογένειας ως προς τις εκάστοτε ανάγκες του ενήλικα, Οργάνωση και λειτουργία ενδιάμεσων δομών διάγνωσης και θεραπευτικής αντιμετώπισης ψυχικών διαταραχών και αποκατάστασης στο επίπεδο της κοινότητας. Σχεδιασμός παρεμβάσεων στην κοινότητα με στόχο την ευαισθητοποίηση τόσο σε γενικά ( κοινωνική ευθύνη, κλπ ) όσο και σε εξειδικευμένα θέματα (μετανάστευση, άτομα με ειδικές ανάγκες, κλπ). Λειτουργική διασύνδεση με Πρωτοβάθμιους και Δευτεροβάθμιους φορείς υγείας (ΠΦΥ) και με τους αντίστοιχους τομείς ΤΟΨΥ, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια της φροντίδας μέσω συγκρότησης του κοινοτικού δικτύου. Εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας σε θέματα Ψυχικής Υγείας. Διεξαγωγή ερευνητικών προγραμμάτων. Οι Ωφελούμενοί μας: Ευπαθής κοινωνικές ομάδες, όπως: Άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, Άτομα με ψυχικές διαταραχές, Μετανάστες και αιτούντων άσυλο, Γυναίκες υπό το καθεστώς βίας, Νέοι και έφηβοι, Ανήλικοι παραβάτες. Eπικοινωνία: Αλεξάκης Αλέξανδρος, iasismedia@gmail.com, 2108655039
MDA ΕΛΛΑΣ
Σωματείο για την φροντίδα και ευημερία των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις.
RESCUE.GR - ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ
Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ» είναι μια εθελοντική διασωστική και ανθρωπιστική οργάνωση με έδρα την Θεσσαλονίκη. Εμφανίζεται όταν αυτό απαιτείται και με την Αγγλική επωνυμία «RESCUE GR». Η Οργάνωση είναι Μη Κυβερνητική (Μ.Κ.Ο.) και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σκοποί της Οργάνωσης είναι: o Η παροχή βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: > Σε καταστάσεις εκτάκτου και εθνικής ανάγκης για την αντιμετώπιση:Φυσικών καταστροφών (σεισμών, πλημμυρών, κατολισθήσεων, χιονοστιβάδων, κ.α..) Ανθρωπογενών καταστροφών (πυρκαγιών, μαζικών ατυχημάτων, κ.α.) Ανθρωπογενών κρίσεων (πολεμικών συγκρούσεων και αποτελέσματα αυτών), > Στην έρευνα και διάσωση αγνοουμένων (ιδιαίτερα σε ορεινές ή θαλάσσιες ζώνες) o Η μέσω, ανθρωπιστικών αποστολών, παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής, ιατροφαρμακευτικής, επισιτιστικής, αναπτυξιακής και κάθε άλλης μορφής βοήθειας, προς τους πληθυσμούς τρίτων χωρών καθώς και ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου να συντελέσουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των χωρών αυτών. o Η πραγματοποίηση των δράσεων αυτών μπορεί να γίνει και μέσω της συνεργασίας της οργάνωσης με φερέγγυο τοπικό εταίρο ή μέσω της κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Η ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθησίας για την ανάπτυξη του πνεύματος εθελοντικής προσφοράς των πολιτών. o Η προσφορά παροχής βοήθειας σε έμψυχο δυναμικό και τεχνικό υλικό μπορεί να διατεθεί από την Οργάνωση από οποιονδήποτε ζητηθεί, στα πλαίσια της διάσωσης προσώπων και περιουσιών σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο. o Η παροχή βοήθειας συμπεριλαμβάνει επίσης επιχειρήσεις πρόληψης και προετοιμασίας αντιμετώπισης καταστροφών ή παρόμοιων καταστάσεων από την Οργάνωση και προσφέρεται χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, οικονομική, κοινωνική ή άλλου είδους διάκριση. Περιοχή: Καυτατζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης. Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Νατάσσα Καρρά.
RSF Hellas Rescue Team
Η RSF Hellas προσφέρει δωρεάν προγράμματα εκπαιδεύσεων για Εθελοντικές Ομάδες και Απλούς Πολίτες σε θέματα: Επικοινωνιών Έκτατης Ανάγκης, Πρώτων Βοηθειών, Ραδιοερασιτεχνισμού, Πολιτικής Προστασίας
SAFE WATER SPORTS
To Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 με βασικό σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό και τα υδάτινα σπορ. Είναι μια καθαρά εθελοντική πρωτοβουλία που δεν λαμβάνει καμία χρηματική υποστήριξη από το κράτος. Το όραμά μας είναι να βοηθήσουμε την πολιτεία και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το νερό, ώστε να γίνει η χώρα μας, υπόδειγμα οργάνωσης και ασφάλειας.
SURFERS FOR LIFE
Οι Surfers4Life είναι µία ομάδα δράσης που γεννήθηκε από το όραμα ενός καρκινοπαθή να διασχίσει µία θάλασσα για να ενδυναμώσει την κοινότητα των ανθρώπων που εμπλέκονται µε τον καρκίνο. Η ομάδα διοργάνωσε µε επιτυχία τον 1o Διάπλου Αλληλεγγύης, όπου 23 αθλητές διέσχισαν τον Ευβοϊκό τον Ιούνιο του 2012 και συγκέντρωσε χρήματα για τρεις ΜΚΟ. Από τότε συνεχίζει να είναι μέρος δράσεων συνεισφοράς και έμπνευσης για την στήριξη ευπαθών ομάδων, οργανώνοντας τα Φεστιβάλ «Ευ Ζην» ’13 και ’14, οργανώνοντας μηνιαία µαγειρέµατα για όσους έχουν ανάγκη σίτισης, συμμετέχοντας στον 30ο και 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο για την στήριξη ΜΚΟ (Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Κ.Ε.Φ.Ι.), και παραδίδοντας ενδυναμωτικές ομιλίες για την σημασία της συνεισφοράς (ΤedMed, Athens Biennale κλπ).
TACT HELLAS (BEST BUDDIES)
Η TACT HELLAS είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 2005 στον χώρο της ψυχικής υγείας και της αναπηρίας. Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, το 2011 ανέλαβε την εκπροσώπηση του προγράμματος Best Buddies (Τα Φιλαράκια). Ο παγκόσμιος οργανισμός Best Buddies μάχεται για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με νοητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες (ΑμεΑ), προσφέροντας ευκαιρίες για τη δημιουργία σχέσεων φιλίας «ένας προς έναν» μεταξύ εθελοντών και εθελοντών ΑμεΑ.
ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ
Ιατρική, Κοινωνική και Ψυχολογική υποστήριξη καρκινοπαθών και του οικέιου περιβάλλοντός τους, με στόχο την επίτευξη συνθηκών για βέλτιστη επιβίωση και διαβίωση. Θέλουμε να γίνουμε συνοδοιπόροι και καθοδηγητές. Στόχος μας, είναι να πάρουμε τον ασθενή από το χέρι και να προχωρήσουμε μαζί. Το ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ έχει συνάψει συνεργασίες με διακεκριμένους ογκολόγους και ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την παροχή μίας «δεύτερης γνώμης» εντελώς δωρεάν και δραστηριοποιήται μέσα από προσωπική εργασία των μελών και το ενεργό δίκτυο εθελοντών που διαθέτει. Ενδεικτικά, μέχρι σήμερα το έργο μας περιλαμβάνει: • Ενημέρωση σε θέματα πρόληψης & θεραπείας • Δωρεάν παροχή 2ης γνώμης σε ασθενείς • Δωρεάν τηλεδιάσκεψη με ογκολόγους • Κατάθεση δικαιολογητικών για αναπηρική σύνταξη • Βοήθεια στο σπίτι • Πρόσβαση σε φάρμακα σε άπορους ηλικιωμένους ασθενείς • Στήριξη ασθενών στο νοσοκομείο • Αποστολή φαρμάκων και ιατρικού υλικού σε απομακρυσμένες περιοχές. • Πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης ογκολογικών ασθενών με κινητικά προβλήματα για να μπορέσουν να επανενταχθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας τους.
ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου
Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ ιδρύθηκε το 1976 με σκοπό τότε την ηθική και οικονομική στήριξη των απόρων ασθενών με καρκίνο που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ». Εξελικτικά έγινε ένας οργανωμένος εθελοντικός φορέας με 1200 μέλη και 160 εκπαιδευμένους εθελοντές. Αποτελεί αναγνωρισμένο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ανήκει στις Mη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) και έχει πιστοποιηθεί στο μητρώο των εθελοντικών οργανώσεων στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. και στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ο Όμιλος διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από εθελόντριες και εθελοντές. Η Επιστημονική του Επιτροπή αποτελείται από καταξιωμένους και έμπειρους επιστήμονες του αντικαρκινικού χώρου, όλων των ειδικοτήτων, και έχει την ευθύνη του επιστημονικού έργου του Αγκαλιάζω.. Για την υλοποίηση των προγραμμάτων εκτός από τους εθελοντές έχει οργανωμένη Γραμματεία και Κοινωνική και Ψυχολογική Υπηρεσία, καθώς και σταθερή εξωτερική συνεργασία με Ογκολογική Νοσηλεύτρια για τις ανάγκες των ειδικών προγραμμάτων. Με το έργο του, προσπαθεί να καλύψει σφαιρικά, σύμφωνα με τις Διεθνείς Αρχές του Εθελοντισμού, το κεφάλαιο «καρκίνος».
Αθλητικός Σύλλογος Περιστερίου "Peristeri Volley"
Αθλητικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αθλητικό σχολείο κίνησης και δεξιοτήτων. Τμήματα ψυχοκινητικής αγωγής και βόλεϊ για όλες τις ηλικίες. 450 ενεργά μέλη
ΑΘΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σκοπός του εορταστικού τριημέρου «ΑΘΛΟΣ +ΕΝΕΡΓΕΙΑ», 3-5 Οκτωβρίου, είναι η τιμητική συμμετοχή αθλητών σε αγώνες Σύζευξης Αρχαιολογικών Χώρων κι άλλες δράσεις σχετικές με την ευεξία και το ευ ζην.Στόχος μας είναι η διεξαγωγή ενός λαϊκού αγώνα, ώστε να προβληθεί η αξία της άθλησης στην καθημερινή ζωή και να έρθει η άθληση και το τρέξιμο πιο κοντά σε αθλητές, θεατές και πολίτες. Επίσης η εμφύσηση του πνεύματος και των αξιών όπως του “ευ ζην”, του “ευ αγωνίζεσθαι”στους νέους κι η προβολή των αρχαιολογικών χώρων και των ιστορικών θησαυρών της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας.
ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, Ν. Θεσσαλονίκης
ασικός σκοπός του Συλλόγου είναι να προσφέρει στήριξη στις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο του μαστού, αλλά και στα μέλη της οικογένειάς τους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του Προγράμματος Οργανωμένης Αλληλοβοήθειας που εφαρμόζεται στο Σύλλογο από ειδικά εκπαιδευμένες εθελόντριες αλλά και από τους επαγγελματίες του Συλλόγου (Κοινωνική Λειτουργός, Ψυχολόγος). Επίσης, σημαντικό στόχο αποτελεί και η ενημέρωση του υγιούς πληθυσμού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, μέσα από επιστημονικές ενημερωτικές ομιλίες αλλά και από προγράμματα δωρεάν εξετάσεων.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Αποστολή "ΑΝΘΡΩΠΟΣ" είναι μια ελληνική μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) με ανεξάρτητη ανθρωπιστική δράση. Σκοπός του είναι να προσφέρει δωρεάν ανθρωπιστική ιατρική βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία, την εθνικότητα, ιδεολογία ή πολιτικές πεποιθήσεις.
Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ-Μονάδα Κοινοτικής Παρέμβασης ΠΗΓΑΣΟΣ
Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ Το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ απευθύνεται σε έφηβους, νέους ενήλικες και τις οικογένειές τους, με στόχο την αντιμετώπιση των δυσκολιών εκείνων που μπορεί να οδηγήσουν τους νέους σε εξαρτητικές ή άλλες βλαπτικές για αυτούς συμπεριφορές. Για το σκοπό αυτό μέσα από ένα εύρος υπηρεσιών πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης και εκπαίδευσης επαγγελματιών παρεμβαίνει τόσο σε επίπεδο της σχολικής και ευρύτερης κοινότητας, όσο και σε επίπεδο οικογένειας και ατόμου. Το Δίκτυο απευθύνεται επίσης σε εφήβους που πειραματίζονται ή κάνουν περιστασιακή χρήση ουσιών και στους νέους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη χρήση του Διαδικτύου καθώς και στις οικογένειές τους. Απαρτίζεται από τον Τομέα Πρόληψης, το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Πλεύση και το Μεταβατικό Σχολείο της Αθήνας Επικοινωνία : Τηλ :210-9212961 Email:info@prevention.gr www.prevention.gr
Δύναμη Ζωής
Η «Δύναμη Ζωής» ιδρύθηκε το 2013 με στόχο την προώθηση και εφαρμογή καινοτόμων δραστηριοτήτων κοινωφελούς/ κοινωνικού χαρακτήρα. Σκοπός της εταιρείας είναι η παροχή ενός εύρους υπηρεσιών που απευθύνονται σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο, αλλά κυρίως σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό παρέχονται υπηρεσίες τηλεϊατρικής σε άτομα τα οποία πλήττονται από τη φτώχεια ή κατοικούν σε περιοχές στις οποίες η πρόσβαση σε υγειονομικούς σχηματισμούς είναι ιδιαίτερα δυσχερής Επιπλέον πραγματοποιεί δραστηριότητες με στόχο τη ψυχοκοινωνική στήριξη και επανένταξη κοινωνικώς αποκλεισμένων ομάδων, καθώς και την προώθηση της απασχόλησης πληθυσμιακών ομάδων με ιδιαιτερότητες. Μέσω της πραγματοποίησης ερευνών, μελετών, ημερίδων, συνεδρίων, στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση της επιχειρηματικής κοινότητας αλλά και των επιμέρους κοινωνικών ομάδων προς την κατεύθυνση της προώθησης της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ "Ε.Δ.Α.Ν.Ι"
Προσφορά εθελοντικής φροντίδας σε μοναχικούς ασθενείς και εγκαταλελειμμένα παιδιά στα Νοσοκομεία της Αττικής
Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Αχαρνών και Φυλής
Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Αχαρνών και Φυλής ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2010. Είναι κοινωφελές σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με κύρια καταστατική υποχρέωση την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ογκολογικά θέματα και την καλύτερη ποιότητα ζωής. Email επικοινωνίας: info@eaeacharnes.gr
Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα
Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ελληνικού πληθυσμού, σχετικά με τη σοβαρότητα και τις διαστάσεις των ρευματικών και μυοσκελετικών νοσημάτων και η παροχή της κατάλληλης υποστήριξης στα άτομα ππου νοσούν, αλλά και στο οικογενειακό/κοινωνικό περιβάλλον τους.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Η ΕΕΣΚΠ είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό Σωματείο με έδρα τη Θεσσαλονίκη που απευθύνεται σε άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση, τα μέλη των οικογενειών τους αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για τη ΣΚΠ. Στόχος της ΕΕΣΚΠ είναι η υποστήριξη των ατόμων με ΣΚΠ ώστε να πετύχουν την αυτονομία τους και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ)
Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) αγκαλιάζει παιδιά και άτομα με αναπηρία και τα βοηθά να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητες τους, προσφέροντας παράλληλα ουσιαστική στήριξη στις οικογένειες τους.
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα με σύνθετο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών. Κινητοποιείται στοχεύοντας πάντα στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού. Η δράση του έχει συνδεθεί με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη και τη φιλαλληλία και είναι συνώνυμη της αφιλοκερδούς προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.
Εν Δυνάμει
Η «Εν Δυνάμει» δημιουργήθηκε από επιστήμονες στο χώρο των κοινωνικών επιστημών, το κλάδο της Ψυχολογίας και της Εκπαίδευσης για να καλύψει τα κενά σε θέματα προαγωγής, αγωγής και εκπαίδευσης της υγείας. Καλύπτει όλο το φάσμα της βιοψυχοκοινωνικής οντότητας του ανθρώπου καθώς είναι στελεχωμένη από νέους και καταρτισμένους επαγγελματίες υγείας. Παρέχει ατομική συμβουλευτική, συμβουλευτική ζεύγους, ψυχοθεραπεία, ενδυνάμωση καθώς και υποστήριξη σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες που χρήζουν βοηθείας οποιονδήποτε ειδικοτήτων σε οποιονδήποτε κλάδων ανεξάρτητου ηλικίας και φύλου. Σχεδιάζει, υλοποιεί και διαχειρίζεται προγράμματα έργων – μελετών στα πλαίσια των πρωτοβουλιών και των προγραμμάτων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Εφαρμόζει κοινοτικές ερευνητικές παρεμβάσεις τόσο σε επίπεδο κοινότητας και τοπικής κοινωνίας όσο και σε ευρωπαϊκό. Υλοποιεί προγράμματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης στην υγεία και διενεργεί κοινωνική έρευνα, κοινωνικά forum, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις με σκοπό την ενδυνάμωση κοινωνικών ομάδων και την επανένταξη τους στη κοινότητα καθώς και στους φροντιστές αυτών. Συνάπτει προγραμματικές συμβάσεις με αντισυμβαλλόμενους το Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού, για την υλοποίηση δράσεων που αναφέρονται στους καταστατικούς σκοπούς των αντισυμβαλλόμενων, τηρούμενων κατά τα λοιπά των αναφερόμενων στο άρθρο 100 του Ν.3852/2010. Συνεργάζεται με αντίστοιχες οργανώσεις, των ιδίων σκοπών, της Ελλάδας και του Εξωτερικού και με Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς.
ΕΟΥΔΑ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Η ΕΟΥΔΑ, είναι αναγνωρισμένη ομοσπονδία από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που καλλιεργεί την αθλητική ναυαγοσωστική στην Ελλάδα. Η αθλητική ναυαγοσωστική, είναι το μοναδικό άθλημα που προστατεύει την δημόσια υγεία από τραυματισμούς στο νερό. Φιλοξενείται αρκετές δεκαετίες σε πλήθος διεθνών διοργανώσεων και διεξάγει πλήθος αγωνισμάτων σε πισίνα, στην άμμο και τη θάλασσα που διεξάγονται με τη μορφή διασώσεων (με/χωρίς εξοπλισμό), σκι, κανό και τρέξιμο.
Εταιρεία Alzheimer Αθηνών
Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2002, από άτομα με άνοια, συγγενείς τους και επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ. Οι βασικοί στόχοι της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέματα σχετικά με την άνοια και τις στρατηγικές πρόληψης, η υποστήριξη των πασχόντων και των οικογενειών τους, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, η κινητοποίηση των κοινωνικών φορέων για την ίδρυση δομών και υπηρεσιών με στόχο την προαγωγή της ποιότητας ζωής των ατόμων με άνοια και των φροντιστών τους.
Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis
Το Ινστιτούτο Prolepsis είναι ένας μη κερδοσκοπικός επιστημονικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον χώρο της δημόσιας υγείας, της ιατρικής έρευνας, της περιβαλλοντικής και εργασιακής ιατρικής από το 1990. Αποστολή του Ινστιτούτου Prolepsis είναι να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εκπονώντας ακαδημαϊκή έρευνα και εφαρμόζοντας τα αποτελέσματά της σε ανθρωπιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και στην προαγωγή υγείας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.
Κ.Ε.Φ.Ι - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο.
ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ
Ενημέρωση για τον Καρκίνο της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας Υπεύθυνος Επικοινωνίας : Μένια Κουκουγιάννη E-mail: info@karkinaki.gr
Κέντρο Ζωής- Παράρτημα Θεσσαλονίκης
Ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS και υπηρεσίες ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης γενικού πληθυσμού
ΚΙΝΗΣΗ Α∆ΕΛΦΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.
Στήριξη ατόμων που έχουν συγγενή ή φίλο με ψυχική ασθένεια
ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ - ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Προσφορά πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε συμπολίτες μας που είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι ή άποροι.
Νοσηλεία
H «Νοσηλεία» είναι Ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ιδρύθηκε το 2001 στην Αθήνα. Αποστολή μας είναι η ανάληψη δράσεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και μελών της οικογένειάς τους και η προάσπιση του δικαιώματος για αξιοπρεπή νοσηλεία για κάθε πολίτη. Παρέχονται τα εξής προγράμματα: Νοσηλεία στο σπίτι, Κοινωνικό Ιατρείο & Φαρμακείο, Υπηρεσία στήριξης μοναχικού ασθενή και άλλες συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Πάμεμμαζί
Η μη κερδοσκοπική οργάνωση ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ ιδρύθηκε το 2017 με στόχο την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής μέριμνας όσων νοσούν από καρκίνο, την σφαιρική προσέγγιση της ασθένειας και την προώθηση της ενσυναίσθησης στο χώρο της υγείας, πραγματοποιώντας το όνειρο της Έμμας. Οι δράσεις μας περιλαμβάνουν: Προσφορά δημιουργικών δραστηριοτήτων μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των νοσοκομείων και σε ξενώνες φιλοξενίας νέων-ενηλίκων ασθενών | Ημερίδες, σεμινάρια και εκδηλώσεις για την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής μέριμνας και ψυχοσωματικής φροντίδας των ασθενών | Διαδραστικός χώρος δημοσίευσης προσωπικών ιστοριών καθώς και ενημερωτικού υλικού που αφορά τη διαχείριση παρενεργειών του καρκίνου, την ενδεδειγμένη διατροφή, τη σωματική άσκηση και περιποίηση στο blog Scars & Scarves | Συμμετοχή με την Ομάδα Untouchables, που συστήθηκε από την Έμμα το 2014, στον ετήσιο αγώνα δρόμου Άλμα Ζωής Greece Race for the Cure
Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων
Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων είναι η Ομπρέλα συλλόγων ασθενών με σπάνιες παθήσεις καθώς και μεμονωμένων ασθενών που στόχο έχει να πληροφορήσει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τους στην Ελλάδα.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ - ΣΤΟΧΟΣ
"Η Εκστρατεία “Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους” (Fashion Targets Breast Cancer) ξεκίνησε στην Αμερική Αντικειμενικός σκοπός της Εκστρατείας είναι η ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστου (αυτοεξέταση, κλινική εξέταση, μαστογραφία) και η συγκέντρωση χρημάτων για περαιτέρω έρευνα. Μέχρι σήμερα, έχει επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού η ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων γυναικών για έγκαιρη διάγνωση έχει αυξήσει θεαματικά την επιτυχή αντιμετώπιση της ασθένειας στα αρχικά στάδια"
Πεταλούδα, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας
Σκοπός του Συλλόγου μας είναι να ενημερώνουμε και να υποστηρίζουμε το κόσμο, τους ιατρούς αλλά και την πολιτεία γύρω από θέματα σκελετικής υγείας όπως η οστεοπόρωση,η οστεοαρθρίτιδα, η κύφωση, η σκολίωση και η ισχυαλγία.
ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ
Οι κυριότερες δραστηριότητες του συνδέσμου είναι:α)Συντονισμός εθελοντών β) ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία, για τα χαρακτηριστικά της νόσου, πρόληψη, θεραπεία κ.α. γ)διοργάνωση εκδηλώσεων, δ)οικονομική υποστηριξη σε άτομα με Μ.Α.αλλά και του συλλόγου πασχόντων ε)συμβολή στη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και των συνθηκών νοσηλείας των ατόμων με Μ.Α.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ PRAKSIS
"Η PRAKSIS είναι μία ανεξάρτητη, Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που βασικό στόχο έχει τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. "
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ & ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Η χρήση του αλόγου ως μέσου θεραπείας βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με κινητικά, νοητικά, ψυχολογικά ή άλλα προβλήματα.
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ανθρωπιστικές Αποστολές σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Συλλογή φαρμάκων και παραφαρμακευτικού υλικού. Σεμινάρια ενημερωτικού και συμβουλευτικού τύπου σε θέματα υγείας. Συμμετοχή σε εμβολιασμούς και δημιουργία φαρμακείων πρώτων βοηθειών σε σχολεία κλπ. Προγράμματα φαρμακευτικής βοήθειας προς ελληνικες ΜΚΟ, Κοινωνικά Φαρμακεία, ασθενείς, άπορα ή ανασφάλιστα άτομα και πρόσφυγες.
ΦΙΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ/ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ
Υποστήριξη σωματικής και Ψυχικής υγείας νοσηλευόμενων παιδιών & υποστήριξη ακριτικού πληθυσμού με στοχευμένες δράσεις