Ελληνικά   |   Αγγλικά

ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

στο Volunteer4greece
"Το Πέταγμα" Σύλλογος Γονέων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση Ατόμων με Νοητική Στέρηση
Σκοπός του Συλλόγου είναι να δημιουργεί και να λειτουργεί κατοικίες (Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) όπου άτομα με νοητικές αναπηρίες διαβιούν μόνιμα σε ένα κοινωνικά ενταγμένο περιβάλλον έχοντας την κατάλληλη υποστήριξη στις ανάγκες τους. Δημιουργείται έτσι ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον όπου καλλιεργούνται οι ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες των νέων και επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή αυτονόμησή τους.
50και Ελλάς
Η 50και Ελλάς είναι μια μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων άνω των 50 στην Ελλάδα, σε μια κοινωνία ισότητας και μέσα από δραστηριότητες που αφορούν όλους τους τομείς της ζωής. Σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς εταίρους, φροντίζει και υποστηρίζει τα δικαιώματα τους στην ίση και δίκαια μεταχείριση στην κοινωνία, στην εργασία, στην υγεία και στην ιατρική περίθαλψη, στην διασκέδαση, στην αυτονομία και στην αξιοπρεπή διαβίωση, στη συμμετοχή στις αποφάσεις που παίρνονται, και στη χάραξη κάθε είδους πολιτικής με επιπτώσεις σε αυτούς. Η οργάνωση επίσης προωθεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες για υποστήριξη των εξαρτημένων ηλικιωμένων ατόμων και τις οικογένειες και επαγγελματίες που τους φροντίζουν. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, το 50και Ελλάς είναι ένα δυναμικό μέλος της οργάνωσης AGE Platform Europe http://www.age-platform.org/EN/ που αντιπροσωπεύει τους Ευρωπαίους πολίτες άνω των 50 ετών στους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόεδρος της οργάνωσης εξελέγη η Ελισάβετ Μεσθεναίου, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του 50και Ελλάς.
Danish Refugee Council
Το Συμβούλιο της Δανίας για τους Πρόσφυγες είναι μια ανθρωπιστική, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1956 και λειτουργεί σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.
four ELEMENTS
Four elements is a Non-Profit Organization and Non Governmental Organization (NGO) based in Athens and Thessaloniki area. The company established in 2008 and is an innovative and pioneering Greek organization, with international cooperations and activity. four ELEMENTS acts primarily on prevention, information, planning, evaluation, submission and preparation of studies and sensitivization actions in the field of environment, health, welfare, culture, human resources development, R & D etc. Recent actions carried out by the company are actions regarding prevention of Web risks and dangers to school children, distribution of informative material, ad hoc consulting at homes of parents etc. four ELEMENTS has great experience and is intending to play a major role in the future in awareness campaigns and assistance in various areas, organizing workshops and other events (for alcohol, smoking, risks at work etc) and the advisory and support to people with disabilities. Purpose is to solve people problems, awakening of social consciousness and awareness both in Greece and worldwide.
Hestia Ελλάς
Η Hestia Hellas είναι μια ΜΚΟ που εξυπηρετεί ευπαθείς πληθυσμούς στην Αθήνα, όπως παιδιά και Έλληνες ενήλικες που πλήττονται από την οικονομίκή κατάσταση και πρόσφυγες που επιθυμούν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα ή σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους πληθυσμούς αυτούς να ευημερήσουν και να επιτύχουν μια πιο αξιοπρεπή ζωή παρέχοντας υποστήριξη και ανάπτυξη των δεξιότητων τους, όπως: συμβουλευτική υποστήριξη, και επαγγελματική κατάρτιση. Πληροφορίες: HR@hestiahellas.org
Hope Spot
Το Ηope Spot δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη ως μη κερδοσκοπική εταιρία, για τη στήριξη και αρωγή θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και ενδοοικογενειακής βίας. Ο σκοπός μας να δώσουμε ελπίδα μέσα σε καταστάσεις απελπισίας. Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ 1. Ξενώνας Φιλοξενούμε γυναίκες και παιδιά θύματα βίας και εμπορίας ανθρώπων και καλύπτουμε τις άμεσες ανάγκες τους για ρουχισμό, διατροφή, ιατρική περίθαλψη, νομική και ψυχολογική στήριξη, στα πρώτα βήματά τους για μια νέα αρχή. 2. Ευαισθητοποίηση Σχεδιάζουμε καμπάνιες ενημέρωσης για μαθητές και φοιτητές με θέμα την εμπορία ανθρώπων. Γιατί πιστεύουμε στο δυναμικό της νέας γενιάς και στην ανάγκη για αφύπνισή τους σε κοινωνικά θέματα! 3. Συνεργασίες Ενώνουμε τα χέρια μας με άλλους φορείς κοινωνικής μέριμνας για μια πιο ολοκληρωμένη παροχή φροντίδας σ’ αυτούς που τη χρειάζονται.
ITHACA
Η ΜΚΟ Ithaca δραστηριοποιείται στους δρόμους της Αθήνας από τον Απρίλιο του 2016 μέσω του κινητού πλυντηρίου ρούχων της για αστέγους. H Ithaca λειτουργεί 5 ημέρες την εβδομάδα για 4 ώρες εξυπηρετόντας σχεδόν 300 άτομα κάθε μήνα. Στόχος της είναι να προσφέρει υπηρεσίες υγιεινής σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές, βοηθώντας τους να ανακτήσουν τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπεια τους, αλλά και να επανενταχθούν κοινωνικά. Παράλληλα η Ithaca, δημιουργεί έμπρακτα ευκαιρίες καθώς εκτός από καθαρά ρούχα στους ωφελούμενους της δίνει και τη δυνατότητα σε άτομα, από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, να εργαστούν και να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία.
Knit2Lead
Το Knit2Lead είναι μια κοινωνική επιχείρηση που έχει ωs στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών μέσω της μόδας και συγκεκριμένα της μεταποίησης υλικών. Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Options FoodLab
Το Options Foodlab είναι ένα project κοινωνικής ένταξης όπου μέσα από συνεργασίες ντόπιων, νεοεισερχόμενων στην Ελλάδα και μακροπρόθεσμων κατοίκων δημιουργεί μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες. Τα είδη των events που κάνει είναι εργαστήρια για την κοινότητα του Options Foodlab, ιδιωτικές εκδηλώσεις και PopUp events. Τα events χρησιμεύουν ως ένα κομβικό σημείο για τις διάφορες ομάδες να συναντηθούν και να εργαστούν από κοινού, δημιουργώντας ένα δίκτυο υποστήριξης σε δύσκολους καιρούς.
Social and Educational Action
Η Κοινωνική και Εκπαιδευτική Δράση είναι μια Εθελοντική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1997 με σκοπό να συμβάλει στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης και στην ατομική αξιοποίηση των δυνατοτήτων των κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες και σε ομάδες που βρίσκονται σε ασθενή οικονομική και κοινωνική θέση ή έχουν ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα. Η Κοινωνική και Εκπαιδευτική Δράση διατηρεί από το 1997 το ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ στον Κολωνό, με σκοπό να στηρίξει τα κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά, παιδιά που ανήκουν σε φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές μειονότητες καθώς και παιδιά που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά, οικογενειακά προβλήματα, ρατσισμού και περιθωριοποίησης. Στόχος, η κοινωνική ένταξη των κοινωνικά αποκλεισμένων παιδιών και των οικογενειών τους, με σεβασμό στις προσωπικές και πολιτισμικές τους ιδιαιτερότητες. Στεγάζεται σ’ ένα ενοικιαζόμενο κτίριο στην περιοχή του Κολωνού και υλοποιεί ένα πρότυπο έργο με στόχο να στηρίξει τα κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά και τις οικογένειες τους. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ειδικά για τις κοινωνικές ανάγκες των παιδιών που κατοικούν στις περιοχές του Μεταξουργείου, του Κολωνού και του Βοτανικού και προέρχονται κυρίως από οικογένειες Μουσουλμάνων Τσιγγάνων της Δυτικής Θράκης, τουρκόφωνων της Δυτικής Θράκης και λίγων Τσιγγάνων Αλβανών. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι παιδιά Ελλήνων πολιτών, παιδιά που οι γονείς τους έχουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και τα ίδια στερούνται τη σύγχρονη γονική φροντίδα. Στους χώρους του λειτουργούν το Κέντρο Ημέρας για τα μικρά παιδιά, το Κέντρο Εφήβων και Νέων και το Κέντρο Οικογένειας. Email socedact@otenet.gr Τηλέφωνο 2105239402 Υπεύθυνος Επικοινωνίας Μυρτώ Λεμού
Social Hackers Academy
Η Ακαδημία των Σόσιαλ Χάκερ θα ασχοληθεί με το ζήτημα της ανεργίας και της ένταξης ατόμων που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Η προσέγγισή μας είναι μια ολοκληρωμένη εκπαίδευσης στον τομέα του software engineering και της επιχειρηματικότητας που θα προσφέρει στους σπουδαστές τις βασικές δεξιότητες για να βρουν απασχόληση και ανεξαρτησία. Αυτό διαφέρει από τις τρέχουσες λύσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα, οι οποίες προσφέρουν μόνο μαθήματα μερικής απασχόλησης που δεν διδάσκουν όλες τις δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνει κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας,να προετοιμαστεί για τις πραγματικές συνθήκες μέσα σε μια εταιρία είτε για να ξεκινήσει κάποιο επιχειρηματικό πρότζεκτ. Εκτός από την εκπαίδευση, θα δώσουμε στους επιτυχείς αποφοίτους του μαθήματος πρόσβαση σε κεφάλαιο με τη μορφή ηθικών μικροδανείων που παρέχονται από επενδυτές τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.
Special Olympics Hellas
Tα Special Olympics Ελλάς είναι ένα µη κερδοσκοπικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό σωµατείο. Ιδρύθηκαν το 1987 µε σκοπό να παρέχουν σε άτοµα µε διανοητική αναπηρία ευκαιρίες προπόνησης και συµµετοχής σε αγώνες. Η δράση των Special Olympics Ελλάς στηρίζεται µέχρι σήµερα σε εθελοντές. Τα έξοδα διοργάνωσης και συµµετοχής των αθλητών σε αγώνες καλύπτονται από δωρεές και χορηγίες ιδιωτών και κοινωφελών ιδρυµάτων, ενώ η Πολιτεία ενίοτε συµβάλλει µε κάποιο ποσοστό, στο κόστος διοργάνωσης µεγάλων γεγονότων.
TheHappyArt
Το TheHappyArt ιδρύθηκε το 2015 με κύριο στόχο την καινοτομία και την επανατοποθέτηση των ΑμεΑ υπό νέα δυναμική, δίνοντας ώθηση στην δραστηριοποίηση και την κοινωνική ενσωμάτωση τους.
Zaatar NGO
Απώτερο σκοπό της ΜΚΟ Zaatar αποτελεί η ουσιαστική συμβολή της στην αντιμετώπιση και παροχή βοήθειας σε εκτοπισμένους πληθυσμούς προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη. Η παρεχόμενη φροντίδα επικεντρώνεται στους ασυνόδευτους ανηλίκους και σε άλλες ευάλωτες ομάδες προσφύγων. Το όνομα «Zaatar» προέρχεται από ένα διαδεδομένο μείγμα βοτάνων στη Μέση Ανατολή. Αυτό το μοναδικά αναμεμειγμένο καρύκευμα, που απολαμβάνουν πολλοί, αποτέλεσε έμπνευση για την ονομασία αυτής της ΜΚΟ. Με την υποστήριξη εθελοντών από όλο τον κόσμο, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σε πρόσφυγες έναν ασφαλή χώρο ανάπαυσης, εκπαίδευσης, ανάπτυξης και καλλιέργειας δεξιοτήτων. Ως σήμερα, συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην εύρεση προσωρινής ή μόνιμης κατοικίας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προσφύγων, όπως σε μονογονεϊκές οικογένειες και ασυνόδευτους ανηλίκους. Διευκολύνουμε την πρόσβαση των προσφύγων σε ένα ευρύ δίκτυο εκπαίδευσης, όπως είναι προγράμματα διδασκαλίας τεχνών, γλωσσών, πληροφορικής, μουσικής, κινηματογράφου και αστικής γεωργίας. Η ποιοτική εκπαίδευση συμβάλλει στη δημιουργία και αύξηση ευκαιριών για την εύρεση εργασίας, καθώς και στην ένταξή τους στην ελληνική και δυτική κοινωνία. Τέλος, λειτουργεί συμβουλευτικό πρόγραμμα και ομάδες υποστήριξης για πρόσφυγες που δεν είναι αποδεκτοί στον πολιτισμό τους - η ομάδα υποστήριξης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ (LGBTQ) είναι ένα μόνο παράδειγμα.
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΗΦΑΙΣΤΟΣ
Ο Αθλητικός Σύλλογος Τυφλών ¨ΗΦΑΙΣΤΟΣ¨ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2001 από άτομα με προβλήματα όρασης και μη με κοινό σημείο αναφοράς ανάμεσά τους την αγάπη για τον αθλητισμό, σε όλες τις μορφές του και δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα του αθλητισμού και πολιτισμού των ατόμων με προβλήματα όρασης. Σκοπός του συλλόγου είναι να δώσει την δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα με προβλήματα όρασης αλλά και άλλες αναπηρίες να έρθουν σε επαφή με διάφορα αθλήματα, με στόχο αφενός την απόκτηση μιας καλής φυσικής κατάστασης και αφετέρου με την δυνατότητα να φτάσουν έως και τον πρωταθλητισμό ξεφεύγοντας από τα στενά όρια του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρίες.
ΑΙΤΗΜΑ
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΑΙΤΗΜΑ ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2008 και έχει την νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας. Όπως αναφέρεται στο καταστατικό της σκοποί της είναι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η προστασία του περιβάλλοντος. Τους σκοπούς αυτούς η Μ.Κ.Ο. ΑΙΤΗΜΑ επιδιώκει να τους επιτύχει με: -την παροχή δωρεάν συμβουλευτικής και νομικής συνδρομής σε ευάλωτες ως προς την παραβίαση των δικαιωμάτων τους ομάδες (πρόσφυγες, μετανάστες, μέλη μειονοτήτων κλπ.) -την διοργάνωση εκδηλώσεων (ημερίδων, συνεδρίων κλπ) -τη συνεργασία με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες -τη διεξαγωγή έρευνας και την προσφυγή στην Δικαιοσύνη. Η ιδρυτική ομάδα της Μ.Κ.Ο. ΑΙΤΗΜΑ αποτελείται αφενός από άτομα με πολυετή θητεία και εμπειρία στον χώρο της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αφετέρου από αναγνωρισμένους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.
ΑΛΜΑ Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ΑΛΜΑ” είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, με αριθμό απόφασης 4533/1996,εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Υ.Υ.Κ.Α. ενώ παράλληλα είναι πιστοποιημένος φορέας παροχής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας. Δημιουργήθηκε το 1996 από μια ομάδα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων με σκοπό την εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση ατόμων με νοητική υστέρηση και αυτισμό, μέσω εκπαιδευτικών, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και στόχο την ψυχοκοινωνική εξέλιξη και την ένταξή τους σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών. Επιπλέον τα προγράμματα προάγουν την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, στοχεύοντας παράλληλα στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας. Στα προγράμματά μας συμμετέχουν 200 παιδιά με νοητική καθυστέρηση και αυτισμό. Δομές που λειτουργούμε: Κέντρο Ημέρας για Παιδιά και Εφήβους με Αυτισμό και Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, Λέσχη Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και νέων με αναπηρία και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην οποία διαμένουν μόνιμα 5 νέοι με αναπηρία. Email: public@alma-amea.gr/ Διεύθυνση: Μίλωνος 2, Παλαιό Φάληρο
ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ
Η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ ιδρύθηκε το 2005. Οι βασικοί της στόχοι είναι η προσφορά θεραπευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής φύσεως σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Το πρόγραμμα Fabric Republic υλοποιείται από την ΙΑΣΙΣ και είναι μία "κοινωνική Τράπεζα Ενδύματος"
ΑΝΑΔΥΣΗ Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Παιδιών
Φιλοδοξία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Παιδιών “ΑΝΑΔΥΣΗ“ είναι η δημιουργία ενός χώρου ζωής για τα αυτιστικά παιδιά με τη δυνατότητα φιλοξενίας και παιδιών με νοητική στέρηση και σύνδρομο Ντάουν. Αυτός ο ιδιαίτερος χώρος ζωής θα επιτρέψει στα παιδιά να ζήσουν αποφεύγοντας το ίδρυμα, χωρίς να χάσουν την επαφή με τους γονείς τους, όσο αυτοί ζούν και μπορούν να τα βοηθήσουν, αλλά και μετά το θάνατο των γονιών.
Ανθρώπινοι Άνθρωποι
Η ανεύρεση και επισκευή πολυκατοικιών και διαμερισμάτων κατάλληλων για τη στέγαση άστεγων και άπορων οικογενειών και ατόμων σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές, με πρώτο το Δήμο Αθηναίων. Διεύθυνση: Λυκούργου 10, Χαλάνδρι
ΑΝΤΙΓΟΝΗ – ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ-ΒΙΑ
Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που συχνά αποτελούν στόχο διακρίσεων (μετανάστες, πρόσφυγες, άτομα με αναπηρίες, φυλακισμένοι, ομοφυλόφιλοι, τρίτη ηλικία, άνεργοι, γυναίκες, νέοι κ.ά.)
ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ
Σκοπός μας είναι η σίτιση και η ανθρώπινη υποστήριξη. Στο Σωματείο “ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ” υπηρετούμε την ιδέα της Φιλανθρωπίας Εθελοντικά. “Εθελοντισμός” για μας δεν σημαίνει “πρόχειρος Ερασιτεχνισμός” αλλά “υψηλής ποιότητας Επαγγελματισμός”. Εκείνο που πραγματικά μας ενδιαφέρει είναι το να βρισκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό εκείνων που σήμερα υποφέρουν. Συνεργαζόμαστε με κάθε Κυβερνητικό φορέα ή και Μη Κυβερνητική Οργάνωση πού έχει σαν στόχο την εξάλειψη ή απάλυνση του πόνου, της βίας, της δυστυχίας, της αμάθειας και της αδικίας. Το Σωματείο “ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ” έχει οργανωθεί στα πρότυπα Ιδιωτικής Εταιρείας με έδρα την Αθήνα και Παραρτήματα στον Ασπρόπυργο, στην Ηλιούπολη, στον Άγιο Δημήτριο, στο Πέραμα, στην Γκoρυτσά Ασπροπύργου, στη Θεσσαλονίκη και στα Ιωάννινα. Επίσης έχει αναπτύξει «Πυρήνες Φιλανθρωπίας» που εξυπηρετούν 10-20 οικογένειες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Άσυλο Ανιάτων
Το Άσυλο Ανιάτων ιδρύθηκε το 1893 με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των φιλανθρωπικών σκοπών του. Στο νοσηλευτήριό του (Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων) στην Κυψέλη, περιθάλπει 180 ενήλικες ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, με κύριο χαρακτηριστικό τις διαταραχές της κινητικότητας, προσφέροντάς τους αυξημένη ιατρική, φαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα. To 80% των περιθαλπομένων είναι κατάκοιτοι και παραμένουν στο Ίδρυμα έως το τέλος της ζωής τους. Θεμέλιο λίθο αυτής της προσπάθειας αποτέλεσαν και αποτελούν οι Εθελοντές. Όλοι τους και ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο προσθέτουν το δικό τους λιθαράκι έμπρακτα και με μεγάλη αγάπη για τον Συνάνθρωπο. Το Α.Α. στα 124 χρόνια λειτουργίας του δεν έχει πάρει ποτέ βοήθεια ή ενίσχυση από Κρατικό φορέα ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πόροι του προέρχονται κατ΄ αποκλειστικότητα από χορηγίες, δωρεές και κυρίως από την αξιοποίηση της σημαντικής ακίνητης περιουσίας του. Υπεύθυνη: κ. Πιπιλή, info@asylonaniaton.gr
γερνάω αλλιώς
Ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα, που αφορά αποκλειστικά τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Η θεματολογία της σχετίζεται με υγεία, διατροφή, ψυχολογία, υπηρεσίες, νέα των ηλικιωμένων ανά τον κόσμο κλπ
ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ΑμεΑ Δυτικού Τομέα
Η Γέφυρα Ζωής ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 από άτομα που είτε έχουν Α.με.Α. στην οικογένειά τους είτε είναι φίλα προσκείμενοι με περισσεύματα αγάπης για αυτούς τους καθημερινούς μικρούς μας ήρωες. Οι στόχοι της οργάνωσης είναι η βελτίωση της ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών και εφήβων με ειδικές ικανότητες.
ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ
Η επωνυμία «Γιατροί Καρδιάς» έχει συμβολικό νόημα: εκφράζει το βαθύ συναίσθημα της αγνής και ανιδιοτελούς αγάπης των ανθρώπων προς όλους και ειδικότερα προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, η οποία πηγάζει από την ψυχή τους, από την καρδιά τους.
ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Σκοπός των Γιατρών του Κόσμου είναι η παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες
ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση, που παρέχει επείγουσα βοήθεια σε άτομα που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες, αποκλεισμό από την παροχή ιατρικής φροντίδας και φυσικές καταστροφές.
ΓΟΝΙΣ
Ο Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ (και τα μέλη του) υποστηρίζουν το δικαίωμα των παιδιών να απολαμβάνουν τη φροντίδα και των δύο γονέων, ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση (εντός ή εκτός γάμου, ή από ελεύθερη ένωση). Θεσμικά ενεργεί για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού νομικού πλαισίου και την εναρμόνισή του, σύμφωνα με αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υποστηρίζει συμβουλευτικά τα μέλη του σε θέματα κοινής επιμέλειας των παιδιών τους. Παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες στα μέλη του, από επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγοι, νομικοί, φοροτεχνικοί κ.α.).
ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ
Η «Γραμμή Ζωής», είναι Μη Κερδοσκοπικός Εθελοντικός Οργανισμός. Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2006 από τον Γεράσιμο Κουρούκλη, πλαισιωμένο από μία ομάδα ανθρώπων με επιστημονική γνώση και εμπειρία στο χώρο της κοινωνικής μέριμνας, της σωματικής και ψυχικής υγείας, ευαισθητοποιημένους από τα υπάρχοντα προβλήματα στην οργανωμένη και ουσιαστική στήριξη των ηλικιωμένων. Σταθεροί στο στόχο μας σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και υποστηρίζουμε προγράμματα δράσης, στην κατεύθυνση της εξασφάλισης ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης της πιο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας, αυτής των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας (65+). Φροντίδα, προστασία, αίσθημα ασφάλειας είναι αυτά που προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ηλικιωμένους. Εθελοντισμός, ενεργοποίηση της κοινωνίας, αξιοποίηση της τεχνολογίας και της επικοινωνίας, είναι τα μέσα που χρησιμοποιούμε για να το πετύχουμε. Η διαρκής υποστήριξη Συλλόγων, Ιδρυμάτων, Επιχειρήσεων αλλά και των απλών πολιτών, μέχρι σήμερα αποτελεί για εμάς το εφαλτήριο, για να φτάσει το μήνυμα ΖΩΗΣ που εκπέμπουμε, σε όσο το δυνατόν περισσότερα αυτιά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και την πολιτεία ακόμη περισσότερο απέναντι στις ανάγκες και τα προβλήματα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας (της τρίτης και τέταρτης).
ΔΕΣΜΟΣ
Ο Δεσμός (www.desmos.org) είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με σκοπό την αξιοποίηση πλεονάσματος από ιδιώτες και επιχειρήσεις προς την κάλυψη των αναγκών Οργανισμών και Φορέων Κοινωνικής Πρόνοιας. Aπό την ίδρυσή του, τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα, ο Δεσμός, με επίκεντρο τα γραφεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει προσφέρει σε ένα ολοένα και αυξανόμενο δίκτυο 338 οργανισμών κοινωνικής ωφελείας στην Ελλάδα, βοηθώντας συνολικά πάνω από 200.000 βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επωφελούμενους χάρη στην προσφορά περισσότερων από 110 εταιρειών και εκατοντάδων ιδιωτών! Η εκτιμώμενη αξία των αγαθών που έχει διαχειριστεί ο Δεσμός υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του Δεσμού και φωτογραφικό υλικό, αλλά και για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.desmos.org, τη σελίδα του Δεσμού στο facebook:https://www.facebook.com/desmos.org, στείλτε μας email ή καλέστε μας στο info@desmos.org και 210 8119365 για την Αθήνα και thessaloniki@desmos.org 2310 527620 για τη Θεσσαλονίκη!
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Δωρεάν υποστήριξη και παροχή νομικής βοήθειας σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο αναφορικά με τα θεμελιώδη δικαιώματά τους, ακαδημαϊκή έρευνα και έρευνα ασκούμενης πολιτικής επί σχετικών θεμάτων.
ΕΔΡΑ - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων
Ζητούμενο για την «ΕΔΡΑ» - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (Κ.Σ.Δ.Ε.Ο) αποτελεί η συναισθηματική και πρακτική υποστήριξη ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας και νοητικής υστέρησης καθώς και η στήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Αποστολή μας η ανάπτυξη δραστηριοτήτων στην κοινότητα σε θέματα υγείας (αποκατάστασης - επανένταξης), καθώς και πρόληψης - αγωγής υγείας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗ. ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
H Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκη είναι ένας οργανωμένος χώρος με παιχνίδια για παιδιά και εφήβους με νοητική στέρηση και αυτισμό. Στεγάζεται στο Κερατσίνι. Επικοινωνία μέσω Facebook ή στο paigniothiki.ker.drap@gmail.com
Ελληνικό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων και τις Ευπαθείς Πληθυσμιακές Ομάδες (ΕΛΙΣΟΦ)
Οι κύριοι σκοποί του ΕΛΙΣΟΦ είναι η αντιμετώπιση μείζονων κοινωνικών ζητημάτων, όπως οι κοινωνικές ανισότητες, ο ρατσισμός, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η βία σε όλες της τις μορφές. Οι παραπάνω σκοποί επιτυγχάνονται μέσα από την πρόληψη, την εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και τη μεταφορά καλών ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών στη χώρα μας.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ - ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ
Ολοήμερο κεντρο για παιδιά προσχολικής ηλικίας και εφήβους με αυτισμό και παιδικές ψυχώσεις
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΟΡΕΙΑ Α.Μ.Κ.Ε
Ο ευρύτερος σκοπός της Εταιρείας είναι η προαγωγή δράσεων που επιτρέπουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας και γενικότερα του κοινωνικού αποκλεισμού, βοηθώντας το άτομο να παραμείνει ενεργός πολίτης, μέσα στο δικό του περιβάλλον, με αυτονομία, οικονομική δράση και κοινωνική ένταξη.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ (ΕΛ.ΚΕ.Π.Ι.Σ)
Η ΕΛΚΕΠΙΣ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που στοχεύει στην ενεργό συμμετοχή ευάλωτων και κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων στα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά δρώμενα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Η λειτουργία της βασίζεται στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και υποστηρίζεται από την εθελοντική προσφορά των μελών της και τη θετική ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Βασικός πυλώνας της λειτουργίας της είναι η πίστη των ιδρυτών της για διαφάνεια, αξιοπιστία και συνέπεια στη δράση της.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ
Σκοπός του Σωματείου είναι η μόνιμη και μακροχρόνια παροχή φροντίδας, μόρφωσης, στέγης και ψυχολογικής στήριξης των παιδιών στη βάση της Ελληνο-ορθόδοξης Παράδοσης και των αρχών της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας.
ΕΜΦΑΣΙΣ
Η Emfasis ιδρύθηκε για να αντιμετωπίσει τις συνολικές ανάγκες όλων των ευπαθών και κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων που έχουν ανάγκη κοινωνική, ψυχολογική και οικογενειακή υποστήριξη χρησιμοποιώντας τις αρχές του Social Street Working (Κοινωνική Εργασία Δρόμου) ως βασικό τρόπο προσέγγισης και ταυτοποίησης αυτών των ομάδων
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΗΤΙΚΩΣ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (Ε.Γ.Ν.Υ.Α.)
Η μέριμνα για την προστασία, περίθαλψη, διαπαιδαγώγηση, ανάπτυξη δεξιοτήτων, σωματική αγωγή και επαγγελματική κατάρτιση ως και διαβίωση, αποκατάσταση, κοινωνική προσαρμογή και ενασχόληση περί τα αθλητικά, σε ενήλικα Άτομα με Νοητική Υστέρηση
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ
Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Α.μεΑ. «Το Εργαστήρι» ιδρύθηκε από γονείς παιδιών με νοητική υστέρηση με σκοπό τη διαρκή φροντίδα και υποστήριξή τους. Βασικό μέλημα του Συλλόγου είναι η φροντίδα, η προστατευμένη απασχόληση, η κοινωνική ένταξη και η μελλοντική διαβίωση 100 νέων με νοητική υστέρηση. Στο «Εργαστήρι» λειτουργούν ποικίλα τμήματα: αρτοσκευασμάτων, τροφοδοσίας-catering, ζυμαρικών, πλυντηρίων, κεραμικής, ταπητουργίας, καλλιτεχνικής επεξεργασίας υφάσματος-μπατίκ, συσκευασίας-τυποποίησης, κηπουρικής και Κέντρο Ημέρας. Επιπλέον το Κέντρο με το έμπειρο και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει παρέχει ένα πλήρες δίκτυο Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών με σκοπό την ψυχοσυναισθηματική στήριξη και προετοιμασία των ατόμων με νοητική υστέρηση για την αρτιότερη στήριξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Τέτοιες είναι  Συμβουλευτική - ψυχολογική υποστήριξη, ατομική, ομαδική και οικογενειακή, ειδική φυσική αγωγή, εργοθεραπεία, επαγγελματικός προσανατολισμός, αποκατάσταση στην ελεύθερη αγορά εργασίας, προγράμματα ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων και συμπεριφοράς, θεραπευτική ιππασία, κυκλοφοριακή αγωγή, συντήρηση σχολικών γνώσεων.
Εσαεί εν Ροή, Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας Θράκης
Η Εσαεί εν Ροή, ευρέως γνωστή ως Ομάδα Νέων Καλλιτεχνών, ή ως Ομάδα Χορού, είναι ένας Πολιτιστικός Φορέας που δραστηριοποιείται στις Καλές Τέχνες. Ως απώτερο σκοπό έχει την καλλιτεχνική αναβάθμιση και ποιότητα στην Καλλιτεχνική Εκπαίδευση και ως επιμέρους στόχους, την αέναη δράση Ομάδων Νέων Καλλιτεχνών, τη δημιουργική εκτόνωση της Ελληνικής Νεολαίας και τέλος, την αφύπνιση της Εθνικής Συνείδησης μέσω της ανάδειξης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & του Αρχαίου, Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού. Η ΕΕΡ εδραιώθηκε το 1997 με την υποστήριξη και αμέριστη βοήθεια του τέος Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας Δημήτριου Μπούσιου του Δήμου Πανοράματος (επί της Δημαρχίας Κεδίκογλου) και συνέχισε να λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πανοράματος έως και το 2008 (επί της Δημαρχίας Ι. Καϊτεζίδη). Από την ίδρυσή της έως σήμερα έχει συνεργασθεί και έχει λάβει σημαντική υποστήριξη από πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, με πιο σημαντικούς την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, νυν Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Λέσχης για τη Διάδοση της Νοηματικής Γλώσσας (Χανιά). Στο ιστορικό της έχει σημαντικές δράσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και αξιόλογη δραστηριοποίηση σε θέματα κοινωνικής συνένταξης Πληθυσμιακών Μειονοτήτων στον τυπικό πληθυσμό. Στα ιδρυτικά μέλη του φορέα συγκαταλέγεται και η αείμνηστη πολυτάλαντη Καλλιτέχνης Νατάσα ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ στην οποία ο φορέας οφείλει πολλά για την έως σήμερα επιτυχή πορεία του και αντιδραστήρια παρουσία του στις σύγχρονες κοινωνικές στερεοτυπίες. ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ Η EERco συνεργάζεται με άλλα ιδρύματα και συνδέσμους που σχετίζονται με τις Καλές Τέχνες, την Παράδοση, την Έρευνα, την Υγεία και την Εκπαίδευση, τα Αειφόρα Περιβάλλοντα και την Ποιότητα της Ζωής με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών της. EERco ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ Η EERco υποστηρίζει τις κοινωνικές και ειδικές μειονότητες των πολιτών να συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργίας τέχνης με τρόπο που προάγει τις θετικές παρά τις αρνητικές εκφάνσεις της κοινωνικής τους ταυτότητας. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΣΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ Ο πυρήνας της EERco έχει μόνο ένα τμήμα σχετικά με τον επαγγελματισμό και την επαγγελματική σταδιοδρομία της νεολαίας. Αυτό είναι το Τμήμα Θεάτρου και Χορού της EERco. Από το 1997 η EERco παράγει τακτικά χορευτικές και χορευτικές παραστάσεις, συνεργάζοντας με αρκετούς καλλιτέχνες, χορογράφους, σκηνοθέτες, μουσικούς, σκηνογράφους και τεχνικούς βοηθούς. Οι παραγωγές αφορούν το ελληνικό κοινωνικό γίγνεσθαι ή τον ελληνικό πολιτισμό και παράδοση. EERco ΕΤΗΣΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Η EERco ασχολείται με τις Δραστηριότητες Πολιτών και Καλλιτεχνών, κυρίως με αρχάριους στην Arts YOUTH & έμπειρους καλλιτέχνες ADULT. Δράσεις που ξεκίνησαν από το φορέα μας και εντασσόμαστε στους ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΈΣ: 1. ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΙΝΟΠΟΡΓΙΑ (Βραβείο Νέων Καλλιτεχνών και Τερψιχόρη) 2. ΚΩΦΟΙ και ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ 3. 4. Συμβουλευτική Νέων Καλλιτεχνών 5. Ομάδες εθελοντών (συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών και άτυπων μειονοτήτων) που εμπλέκονται σε διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εκθέσεις: Η EERco πρέπει να παρουσιάσει πολύ λίγες τακτικές εικαστικές εκθέσεις. Τα EERco Μέλη έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν το ταλέντο τους μέσω ομαδικής εργασίας ή ανεξάρτητα. Δημοσιεύσεις: Η EERco υποστηρίζει το δικό της εκδοτικό τομέα. Οι δημοσιεύσεις είναι ανοικτές στο κοινό και σχετίζονται με δράσεις ή στόχους του EERco. Art-Studio: Τα μέλη της EERco συναντιούνται τακτικά, παρεμβαίνοντας συχνά μέσα από τις τέχνες και τη δημιουργικότητα. Όλες οι δραστηριότητες είναι ανοικτές στο κοινό. Τα σεμινάρια και οι δραστηριότητες στούντιο είναι δωρεάν και αφορούν τα ενεργοποιημένα μέλη της EERco.
ΕΣΤΙΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Από την ίδρυση της το 1992, η «Εστία Άγιος Νικόλαος» αναγνωρίστηκε από την Ελληνική Πολιτεία ως Φιλανθρωπικό Ίδρυμα. Επίσης κατέχουμε την ειδική πιστοποίηση ως Φoρέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας. Τέλος, το 2011 αναγνωριστήκαμε από την Ελληνική Γραμματεία Νέας Γενιάς ως φορέας υποδοχής εθελοντών με το πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Εργασίας, που μας χρηματοδοτεί για τη φιλοξενία εθελοντών από την Ευρώπη. Θεμελιώδης αρχή της «Εστίας Άγιος Νικόλαος» είναι ότι κάθε άτομο έχει τις δικές του μοναδικές δυνατότητες και μπορεί να βοηθηθεί να τις αναπτύξει αν ενσωματωθεί σε ένα περιβάλλον θαλπωρής μέσω δημιουργικής δουλειάς, καλλιτεχνικών ερεθισμάτων και άμεσης επαφής με τη φύση.
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων. Ειδικότερα, σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών και των μελών τους, που πλήττονται δυσανάλογα βαρέως από την κρίση και η συνδρομή προς αυτούς και τις κοινότητές τους για τον βιώσιμο συγχρονισμό επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής. Για την ευόδωση των  σκοπών του ο Συνεταιρισμός μπορεί να ασκήσει οποιασδήποτε μορφής οικονομική δραστηριότητα παραγωγικού, εμπορικού, τουριστικού, αναπτυξιακού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα.    
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΠΑΨΥ)
Η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. ιδρύθηκε το 1988 και έχει την επιστημονική και διοικητική ευθύνη 14 στεγαστικών Δομών Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφεία, Ξενώνες, Προστατευμένα Διμαερίσματα), 1 Κέντρου Ημέρας και 2 Κινητών Μονάδων στις Κυκλάδες. Αναγνωρίζοντας τη σημασία που κατέχει η ψυχική υγεία, προωθεί ευρωπαϊκά προγράμματα και πολύπλευρες δράσεις που στόχο έχουν την αποδυνάμωση του στίγματος, την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας, τη συνεχή αξιολόγηση και βελτίωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, την διασφάλιση των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων, την εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, την ενδυνάμωση των ληπτών ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους και τη συνεχή εκπαίδευση των επαγγελματιών ψυχικής υγείας.
Η Γέφυρα
H κύρια και βασική δράση της Γέφυρας περιλαμβάνει προσφορά βοήθειας μέσω: -προσπάθειας προσέγγισης (outreach work), -μεμονωμένης/αποσπασμένης προσφοράς βοήθειας (detached work), -εργασίας βασιζόμενης σε κάποιο πλάνο/πρόγραμμα (project based work) και, -ομαδικής δράσης (group action). Οι ομάδες μας στο δρόμο «δουλεύουν» με ανθρώπους που ανήκουν σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω περιστάσεις: ανήλικοι εργαζόμενοι, άστεγοι, χρήστες ή εξαρτημένοι από παράνομες ουσίες, πρόσφυγες και μετανάστες, εκδιδόμενοι/ες, μειονότητες, θύματα εμπορίας ανθρώπων, άνθρωποι που είτε αναγκάζονται είτε επιλέγουν να περνούν την ημέρα τους στο δρόμο, άνθρωποι που μένουν στο δρόμο.
ΘΕΟΤΟΚΟΣ - ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΝΕΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ (ΙΠΑΠ)
"Το Ίδρυμα «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» είναι κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός Ν.Π.Ι.Δ. το οποίο συστάθηκε το 1954 (ΒΔ 212 Τεύχος Α' 08/09/1954) και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ο οργανισμός εξυπηρετεί παιδιά και νέους με Νοητική Υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές ανεπάρκειες, καθώς επίσης και τις οικογένειές τους. Στα βασικά χαρακτηριστικά του τρόπου εσωτερικής λειτουργίας και διοίκησης του Ιδρύματος συγκαταλέγονται η δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων και η διοικητική αυτοτέλεια αυτού. Αποστολή του Ιδρύματος είναι η εκπαίδευση παιδιών και νέων."
ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ (Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος) / Γραφείο Θεσσαλονίκης
 H Θετική Φωνή είναι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS, καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα. Τηλέφωνο Επικοινωνίας, γραφείο Θεσσαλονίκης: 2315525020
ΚΑΛΛΟΝ
Η Κάλλον, αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2010 με σκοπό τη προώθηση διαδεδομένων και τεκμηριωμένων εναλλακτικών θεραπειών και μεθόδων που συμβάλουν στη πρόληψη και στη προαγωγή της υγείας με αποτέλεσμα την ολιστική ψυχική και πνευματική υγεία. Απευθύνεται σε κοινωνικά ευπαθεις ομάδες όπου τα οφελη είναι πολυεπίπεδα.
ΚΕΘΕΑ
Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Βρίσκεται δίπλα στους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής Θεραπευτικής Κοινότητας, το 1983. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής: στο δρόμο, στα σωφρονιστικά καταστήματα, σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα. To KEΘΕΑ απευθύνεται επίσης σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, όπως το αλκοόλ, ο τζόγος και το διαδίκτυο. Τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ αντιμετωπίζουν ολοκληρωμένα την εξάρτηση και τα προβλήματα που τη συνοδεύουν, παρέχοντας συμβουλευτική και θεραπεία απεξάρτησης, υποστήριξη της οικογένειας, φροντίδα για θέματα υγείας και νομικές εκκρεμότητες, εκπαίδευση και κατάρτιση, επανένταξη στην κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν χορηγούνται υποκατάστατα ή φάρμακα. Στόχος είναι η πλήρης και σταθερή αποχή από τις ουσίες και η ισότιμη επανένταξη του ατόμου στην κοινωνία. Το ΚΕΘΕΑ εφαρμόζει επίσης προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας σε εκπαιδευτικές κοινότητες όλων των βαθμίδων, ομάδες υψηλού κινδύνου για χρήση ουσιών και τις τοπικές κοινωνίες. Αποτελεί δραστήριο οργανισμό εκπαίδευσης και έρευνας στον τομέα των εξαρτήσεων με προγράμματα και δραστηριότητες που αποσκοπούν στην καλύτερη κατανόηση του φαινομένου, στην προώθηση της επιστημονικής γνώσης και στη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στα εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειές τους. Τηλ. 2109241993 -6, admin@kethea.gr, www.kethea.gr, Σορβόλου 24, 116 36 Αθήνα
ΚΕΘΕΑ - ΚΙΒΩΤΟΣ
Το ΚΕΘΕΑ έχει δημιουργήσει προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες ατόμων που διαφέρουν ως προς την ηλικία, την οικογενειακή κατάσταση, το βαθμό εμπλοκής με τις ουσίες, το είδος της εξάρτησης κ.λπ. Σήμερα, το ΚΕΘΕΑ απευθύνεται: • σε εφήβους, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα θεραπείας λιγότερο ή περισσότερο εντατικής μορφής, ανάλογα με το βαθμό εμπλοκής τους με τη χρήση, • σε ενήλικες, με προγράμματα διαμονής και εξωτερικής παρακολούθησης, • σε εργαζόμενους χρήστες, με προγράμματα που λειτουργούν τις απογευματινές ώρες, • σε εξαρτημένους γονείς ανήλικων παιδιών, παρέχοντας συγχρόνως υπηρεσίες φύλαξης και φροντίδας των παιδιών τους, • σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις νέες ή τις «νόμιμες» εξαρτήσεις, όπως το διαδίκτυο και τα video games, το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια, • σε διαφορετικές εθνικές και θρησκευτικές ομάδες, μετανάστες και πρόσφυγες, με προγράμματα διαπολιτισμικής προσέγγισης που σέβονται τα γλωσσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων, • σε χρήστες που κρατούνται στα σωφρονιστικά καταστήματα ή έχουν αποφυλακιστεί, • σε χρήστες που βρίσκονται στο δρόμο, με προγράμματα street-work και μονάδες άμεσης πρόσβασης.
ΚΕΘΕΑ MOSAIC
Σκοπός του ΚΕΘΕΑ MOSAIC είναι η ψυχοκοινωνική υποστήριξη των μεταναστών και προσφύγων παρεμβαίνοντας ουσιαστικά σε δυο επίπεδα:α.Κινητοποιηση και θεραπεία απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και β. Ψυχολογική υποστήριξη μη χρηστών
ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ - ΕΞΑΝΤΑΣ
Το KEΘEA ΝΟΣΤΟΣ – ΕΞΑΝΤΑΣ, με έδρα τον Πειραιά, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών για τη θεραπεία, έγκαιρη παρέμβαση και πρόληψη της εξάρτησης. Σήμερα καλύπτει τις ανάγκες ενήλικων και έφηβων χρηστών ναρκωτικών και των οικογενειών τους με μονάδες στον Πειραιά, την Ελευσίνα και τη Μυτιλήνη. Απευθύνεται σε ανθρώπους που κάνουν είτε πειραματική/περιστασιακή είτε συστηματική χρήση ουσιών.
ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΠΗΓΑΣΟΣ
Το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ απευθύνεται σε έφηβους, νέους ενήλικες και τις οικογένειές τους, με στόχο την αντιμετώπιση των δυσκολιών εκείνων που μπορεί να οδηγήσουν τους νέους σε εξαρτητικές ή άλλες βλαπτικές για αυτούς συμπεριφορές. Για το σκοπό αυτό μέσα από ένα εύρος υπηρεσιών πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης και εκπαίδευσης επαγγελματιών παρεμβαίνει τόσο σε επίπεδο της σχολικής και ευρύτερης κοινότητας, όσο και σε επίπεδο οικογένειας και ατόμου. Το Δίκτυο απευθύνεται επίσης σε εφήβους που πειραματίζονται ή κάνουν περιστασιακή χρήση ουσιών και στους νέους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη χρήση του Διαδικτύου καθώς και στις οικογένειές τους.
ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ
ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΌ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ)
Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) καλύπτει τις ανάγκες των νέων και ενηλίκων ατόμων με αναπηρία όρασης σε εθνικό επίπεδο. Βασικός σκοπός είναι η άρτια εκπαίδευση και επιμόρφωση των ατόμων με αναπηρία όρασης σε όλους τους τομείς ανάπτυξης. Στόχος είναι η μείωση των συνεπειών που απορρέουν από την οπτική αναπηρία αλλά και η κοινωνική ένταξη απ'την παιδική ηλικία, μέσα από ειδικά προγράμματα, συμβουλευτική και υποστήριξη, εκπαίδευση και σύνδεση με την αγορά εργασίας, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης ανεξαρτησία και ολοκλήρωση της προσωπικότητας. Επικοινωνία: Δήμητρα Κυριαζοπούλου, 2109595602, prkeat@gmail.com
Κέντρο Ζωής- Παράρτημα Αθήνας
Ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS και υπηρεσίες ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης γενικού πληθυσμού.
ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Σκοπός μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους ανθρώπους να σπουδάσουν, να εργαστούν και να γίνουν εθελοντές στο εξωτερικό. Οι στόχοι μας είναι η προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των νέων ως πολιτών γενικότερα, αλλά και ως ευρωπαίων πολιτών. Πιο συγκεκριμένα οι στόχοι μας είναι: α) η ανάπτυξη της αλληλεγγύης και η προώθηση της ανεκτικότητας μεταξύ των νέων, έτσι ώστε να προωθήσουν την κοινωνική συνοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, β) η προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των νέων από διαφορετικές χώρες, γ) η συμβολή στην ανάπτυξη τόσο της ποιότητας των συστημάτων που υποστηρίζουν τις δραστηριότητες των νέων όσο και των δυνατοτήτων των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται σε δράσεις σχετικά με τη νεολαία.
ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ KΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Σκοπός του Κέντρου Συμβουλευτικής της Κάριτας Αθήνας είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη συνανθρώπων μας με υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα καθώς και η συμμετοχή των ανθρώπων σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης τα οποία πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση κι έχουν ως στόχο την εξωστρέφεια και την κοινωνικοποίηση ευάλωτων πολιτών, Ελλήνων ή αλλοδαπών, ανεξαρτήτου θρησκείας, φύλου και εθνικότητας. Διεύθυνση: Ομήρου 9, Αθήνα
Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων - ΑΡΣΙΣ
Η ΑΡΣΙΣ είναι κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται από το 1992 για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Λειτουργεί με κέντρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Κοζάνη και την Αλεξανδρούπολη, ενώ έχει αναπτύξει δραστηριότητες και σε πολλές άλλες πόλεις. Mail: shelterathens.arsis@gmail.com
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ Μ.Α.Ζ.Ι. - ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΖΟΥΜΕ ΙΣΟΤΙΜΑ
Πρωταρχικός σκοπός του Μ.Α.Ζ.Ι. είναι η ουσιαστική συμβολή του στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που βιώνουν, καθημερινά πλέον, συνάνθρωποί μας. Άτομα και οικογένειες που δοκιμάζονται από την ανεργία, οικονομική δυσπραγία και προβλήματα υγείας, μπορούν να καλύψουν πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης τους, προμηθευόμενοι εντελώς δωρεάν, είδη διατροφής και ρουχισμού από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μ.Α.Ζ.Ι.
Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης 3ου Τομέα Ψυχικής Υγείας Ν. Αττικής Κλίμαξ Plus
Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην κατεύθυνση της κοινωνικής οικονομίας, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την κοινωνικοοικονομική αποκατάσταση ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα, τα οποία βιώνουν τον εργασιακό και κατ'επέκταση τον κοινωνικό αποκλεισμό.
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
Ποιοι είμαστε; Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είναι μια ομπρέλα δέκα κοινωφελών σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1996 με σκοπό να ενώσει ισότιμα τις προσπάθειές τους για τα παιδιά σε ανάγκη. Μαζί τα δέκα σωματεία προσφέρουν ετησίως συντονισμένες υπηρεσίες και ένα καλύτερο μέλλον σε περισσότερα από 10.000 παιδιά στην Ελλάδα. Φιλοσοφία Στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» πιστεύουμε, ότι όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και ουσιαστικότερα αποτελέσματα ενώνοντας τις δυνάμεις μας και το αποδεικνύουμε καθημερινά κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία μας, που δεν είναι άλλη από το «η ισχύς εν τη ενώσει». Όραμα Η δημιουργία ενός διευρυμένου δικτύου υπηρεσιών, σε συνεργασία με αξιόπιστους και εξειδικευμένους φορείς ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, με σκοπό την ανακούφιση κάθε παιδιού σε ανάγκη. Στόχοι Παροχή υλικής, πνευματικής, ιατρικής και ηθικής υποστήριξης σε βρέφη, παιδιά, εφήβους και νέους Ψυχοκοινωνική στήριξη οικογενειών Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για το παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη Διάδοση των αρχών και των μεθόδων του εθελοντισμού Συνεργασία με οργανώσεις για το παιδί και τον έφηβο Προαγωγή της επιστημονικής έρευνας Εξεύρεση πόρων (οικονομικών και υλικών) για τη συνέχιση και την ανάπτυξη του έργου των μελών και των συνεργατών της Ένωσης
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ - Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής
Απευθυνόμαστε σε νέους και νέες με ελαφρά και μέση νοητική υστέρηση ηλικίας 14 έως 25 ετών ως έτος εισαγωγής. Η εισαγωγή στις υπηρεσίες και τα προγράμματά μας γίνεται κατόπιν αξιολόγησης από τη διαγνωστική ομάδα, που αποτελείται από ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, ειδικό παιδαγωγό, εργοθεραπευτή. Προσφέρουμε υπηρεσίες: Εκπαίδευσης Ειδικής επαγγελματικής κατάρτισης Επαγγελματικής απασχόλησης και υποστήριξης. Στα εργαστήρια μας, οι νέοι και οι νέες εξασκούνται σε δεξιότητες καθημερινής ζωής (π.χ. μαγειρική, αυτοϋπηρέτηση, κυκλοφοριακή αγωγή κ.α.), σε γενικές επαγγελματικές δεξιότητες (π.χ. υπευθυνότητα, συνέπεια, συνεργατικότητα, κ.α) και σε ειδικές επαγγελματικές δεξιότητες (π.χ. χρήση μηχανημάτων και εργαλείων, χρήση επαγγελματικών τεχνικών κ.α.). Παράλληλα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Σε όλη τους την πορεία υποστηρίζονται από διεπιστημονική ομάδα ειδικών (ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, κ.α.).
ΜΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ
ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Το Μπορούμε είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης φαγητού και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε σώζοντας 12 τυρόπιτες από ένα αναψυκτήριο το 2011 και πλέον καθημερινά σώζουμε και προσφέρουμε φαγητό που αντιστοιχεί σε παραπάνω από 14.000 μερίδες, ενώ ως σήμερα έχουμε προσφέρει συνολικά 5,5 εκατομμύρια μερίδες φαγητού σε εκατοντάδες κοινωφελείς φορείς όλης της Ελλάδας. Όραμα μας είναι η ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος μείωσης της σπατάλης φαγητού και ταυτόχρονα αύξησης της επισιτιστικής στήριξης ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.
Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Μία εθελοντική ομάδα χωρίς νομική μορφή που έχουν στην Πλαταιών σπίτι που μπορούν να πίνουν έναν καφέ όσοι δεν έχουν, να κάνουν ένα μπάνιο όσοι δεν έχουν, να κουρεύονται, τα παιδιά να παίζουν.
ΟΑΣΙΣ
Σε συνεργασία με ειδικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας, μπορούμε να προτείνουμε λύσεις αποτελεσματικές και να προσφέρουμε πολύπλευρη υποστήριξη σε άτομα εξαρτημένα από αλκοόλ, ναρκωτικά, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο κλπ. Η Όασις είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που συντηρείται από συνδρομές και χορηγίες, προκειμένου να επιβιώσει και να εκπληρώσει τους στόχους της οι οποίοι είναι: 1. Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της εξάρτησης, η πλήρης αποχή από όλες τις ουσίες, που προκαλούν εθισμό. 2. Η πληροφόρηση για τους εθισμούς και τις εξαρτήσεις. 3. Η επιστημονική έρευνα και μελέτη του φαινομένου της εξάρτησης και των παραγόντων που το δημιουργούν. 4. Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρύτερου κοινού. 5. Η διατύπωση θέσεων και προτάσεων προς τους φορείς άσκησης εξουσίας για τη διαμόρφωση κατάλληλων πολιτικών. 6. Η συνεργασία και δικτύωση με φορείς που αναπτύσσουν συναφείς δράσεις. 7. Η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση επιστημόνων για εθελοντική προσφορά βοήθειας. 8. Η δημιουργία και λειτουργία εκπαιδευτικών εργαστηρίων απεξαρτημένων ατόμων για την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων. 9. Η ανάπτυξη αθλητικών, πολιτιστικών, ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για εξαρτημένα άτομα. 10. Η κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων ατόμων. 11. Η προώθηση του εθελοντισμού. 12.Η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για μία ζωή χωρίς εξαρτήσεις.
Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών
Η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών ξεκίνησε τη δράση της το 2015 όταν στο λιμάνι του Πειραιά άρχισαν να καταφθάνουν κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες από τα παραμεθόρια νησιά. Με καθημερινή παρουσία εθελοντών μας από τον ευρύτερο Πειραιά στις αφίξεις των 'προσφυγικών' πλοίων, με την εγκατάσταση 'βάσης υποδοχής' στο κτήριο της Πύλης Ε1 που μας παραχώρησε ο ΟΛΠ και με τη σύμπραξη των από χρόνια δραστήριων στον Πειραιά δομών αλληλεγγύης καταφέραμε να προσφέρουμε στους διερχόμενους πρόσφυγες πρώτες ιατρικές βοήθειες, φάρμακα, τρόφιμα, ρούχα κλπ. εφόδια από προσφορές Ελλήνων και ξένων πολιτών. Με το κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στο λιμάνι, αναλάβαμε τον συντονισμό του άτυπου καμπ που προέκυψε. Με τη διασπορά των προσφύγων σε επίσημους και ανεπίσημους χώρους φιλοξενίας αλλά και σε διαμερίσματα, συνεχίζουμε τον καθημερινό εφοδιασμό προσφύγων, μεταναστών, αστέγων κλπ. κάθε εθνικότητας, με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Υπεύθυνος: Σωτήρης Αλεξόπουλος, email: sotosalexopoulos@gmail.com
ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΥ)
Η ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών – Νοητικά Υστερούντων), ιδρύθηκε το 1960, από Γονείς και Κηδεμόνες ατόμων Νοητικά Υστερούντων. Πρωταρχικός σκοπός της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ είναι να αναγνωρίζει τα προβλήματα των ατόμων με νοητική υστέρηση, ανεξάρτητα από το γένος ή την ηλικία και να μεριμνά για την Ειδική Εκπάιδευση, τον Επαγγελματικό Προσδιορισμό, τηε Επαγγελματική Εκπαίδευση, την Κοινωνικά και Επαγγελματική Επανένταξη και την Υποστηριζόμενη Διαβίωση. Προσφέρει εκπαίδευση και κατάρτιση σε προστατευμένα εργαστήρια για άτομα με νοητική υστέρηση σε ηλικίες που κυμαίνονται απο 18 – 35 ετών, με σκοπό την επαγγελματική και κοινωνική συμμετοχή τους στην ελεύθερη αγορά και την επαγγελματική απασχόληση των μη εντάξιμων ατόμων.
ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑΣ -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, με εθελοντική φιλανθρωπική δράση σε όλη την Ελλάδα "Ελληνική Οργάνωση Πρόνοιας και Ισότητας - Πνοή Ελπίδας", με έδρα το Τριάδι Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει οικογένειες σε υλικά αγαθά (και κυρίως είδη πρώτης ανάγκης), 365 ημέρες το χρόνο εδώ και 4 χρόνια, σε μία μόνιμη προσπάθεια εξασφάλισης αξιοπρεπούς ζωής για τους συνανθρώπους μας.
ΠΡΑΞΕΙΣ ΖΩΗΣ
Στόχος της οργάνωσης είναι η εκπλήρωση κοινωφελών σκοπών σε άτομα & ομάδες ατόμων με απειλητικές ασθένειες και «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες. Οι εθελοντές «Αγγελιοφόροι Περιφέρειας» είναι υπεύθυνοι για την Εύρεση, Ανάπτυξη, Ενεργοποίηση, Ενημέρωση και τον Συντονισμό Υποστηρικτών της Περιοχής
Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης "Μαρία Κόκκορη"
Οι Στέγες Υποστηριζόµενης ∆ιαβίωσης στο κληροδότηµα «Μαρία Κόκκορη» αποτελούν ένα σύγχρονο πλαίσιο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Σε αυτές φιλοξενούνται επαρκώς λειτουργικά άτοµα µε νοητική υστέρηση και σύνδροµο Down όλο το 24ωρο. Μέσω στοχευµένων θεραπευτικών παρεµβάσεων, αντιµετωπίζονται µε ευαισθησία τα καθηµερινά προβλήµατα των ατόµων µε ειδικές ανάγκες και επιδιώκεται η ανάπτυξη του ψυχο-συναισθηµατικού τους δυναµικού, η αυτονόµησή τους και εν τέλει η ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.
ΣΤΕΓΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ "ΤΟ ΨΑΡΑΥΤΕΙΟ"
Η Στέγη "Το Ψαραύτειο" φιλοξενεί 8 άτομα με νοητική υστέρηση όλο το 24ώρο.
Στήριξη
H Στήριξη ξεκίνησε στην Αθήνα, το 2011, σαν ομάδα εθελοντισμού,από τρεις απoφοίτους του Αμερικάνικου Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ. Τα πρώτα χρόνια λειτούργησε στο πλαίσιο του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια «εν Αθήναις». Η ομάδα μεγάλωσε και αγκαλιάστηκε από πολλούς φίλους εθελοντές και έτσι αποφάσισε να προχωρήσει πιο δυναμικά τις δραστηριότητές της ιδρύοντας σωματείο μη κερδοσκοπικό με την επωνυμία «Στήριξη». Σκοπός: Η υποστήριξη άπορων οικογενειών , με παιδιά που σήμερα ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και τις οποίες υποδεικνύει το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). Πόροι: Η «Στήριξη» στηρίζεται αποκλειστικά στους δικούς της πόρους που συγκεντρώνονται με τη διοργάνωση ενός ετήσιου Bazaar και την υποστήριξη φίλων και χορηγών εταιρειών. Πρόγραμμα υποστήριξης Οικογενειών Οι εθελοντές μας επισκέπτονται αυτές τις οικογένειες σταθερά και προγραμματισμένα, 5-6 φορές τον χρόνο και τους προμηθεύουν με είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα (ξηρά & νωπά ) καινούργια ρούχα , παιχνίδια, βιβλία,κλπ. Η προσωπική επαφή με τις οικογένειες, μας επιτρέπει να παρακολουθούμε τα προβλήματα της καθημερινότητας τους και να αναζητούμε λύσεις όπου είναι δυνατόν. Παράλληλα έχουμε εξασφαλίσει για τις οικογένειες ιατρική, ψυχολογική & οδοντιατρική υποστήριξη με την συνδρομή εθελοντών ιατρών. Παρέχονται επίσης λογοθεραπεία και κατ’οίκον ενισχυτική διδασκαλία. Τα είδη και οι προσφερόμενες υπηρεσίες συγκεντρώνονται από ιδιώτες και εταιρίες που η ομάδα προσεγγίζει με συστηματική και λόγω των σημερινών συνθηκών,επίπονη προσπάθεια κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κος Καμίνης, μας συνεχάρη δύο συνεχείς χρονιές σε ειδική εκδήλωση, αναγνωρίζοντας την προσφορά μας. Συνεργασία με το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων Σε συνεργασία με το γραφείο της Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Αθηναίων ξεκινήσαμε να στηρίζουμε οικογένειες που τα παιδιά τους παρακολουθούν το κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα για την είσοδό τους στο Πανεπιστήμιο. Αυτή τη σημαντική προσπάθεια των παιδιών να βελτιώσουν το μέλλον τους, η «Στήριξη» θα την υποστηρίξει όσο περισσότερο μπορεί, ανακουφίζοντας τις οικογένειες τους ώστε να μπορούν να σταθούν πλάι στα παιδιά τους Ετήσιο Bazaar Η «Στήριξη» κάθε χρόνο πραγματοποιεί «Bazaar για καλό σκοπό» σε κεντρικό σημείο της Αθήνας με την συνεργασία πολλών καλλιτεχνών και χειροτεχνών. Email: stirixiethelontismos@gmail.com
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ
Πραγματοποίηση ενεργειών που εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
Σύλλογος Θεραπευομένων Ο.ΚΑ.ΝΑ.
Σκοποί του συλλόγου είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των απόψεων των ανθρώπων που κάνουν ή έκαναν χρήση ουσιών, η υποστήριξή τους για να πετύχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, η συνηγορία υπέρ των παρεμβάσεων μείωσης βλάβης και κατά του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού.
ΣΧΕΔΙΑ - ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΡΟΜΟΥ
Διογένης ΜΚΟ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε το "Kick Out Φτώχεια" εκστρατεία στην Ελλάδα το 2007. Ο κύριος στόχος της εκστρατείας είναι να παρέχει υποστήριξη στα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας. Οι άστεγοι, άτομα σε προγράμματα απεξάρτησης και των αιτούντων άσυλο είναι οι ομάδες στο επίκεντρο, ενώ η κοινωνική ενσωμάτωση / κοινωνική ένταξη μέσω του αθλητισμού είναι ο βασικός στόχος του Διογένη. Ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα θέματα της έλλειψης στέγης και να πάρει τους ανθρώπους που εμπλέκονται ενεργά σε διάφορες μορφές δραστηριοτήτων κατά του κοινωνικού αποκλεισμού είναι άλλο ένα βασικό στόχο της εκστρατείας Τον Φεβρουάριο του 2013, ο Διογένης ΜΚΟ ξεκίνησε την πρώτη ελληνική εφημερίδα δρόμο. Το όνομα του εγγράφου είναι η "Σχεδία"
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Η ελληνική «Τράπεζα Τροφίμων – ‘Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας» ιδρύθηκε το 1995, με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου. Είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα και έχει ως αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης.
ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος είναι Σωματείο Ιδιωτικού Δικαίου και λειτουργεί από το 1946 με τη νομική μορφή του Ειδικά Αναγνωρισμένου ΜΗ Κερδοσκοπικού. Κύριος σκοπός του είναι η επαγγελματική αποκατάσταση και η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στα άτομα με προβλήματα όρασης (τυφλά, νεοτυφλοθέντα και μερικώς βλέποντα) κάθε ηλικίας και ιδιαίτερα τους νέους τυφλούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας. Δημιουργεί ευκαιρίες και μέσα για την προαγωγή του βιοτικού, του πνευματικού και μορφωτικού τους επιπέδου και από σύστασης τους προσφέρει όλες τις υπηρεσίες του ΔΩΡΕΑΝ.
ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Οι «Φίλοι της Μέριμνας» είναι σωματείο μη κερδο-σκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2002 με μόνο σκοπό την υλική και ηθική υποστήριξη του κοινωνικού έργου της Μέριμνας. Απευθύνονται σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και φορείς, ενημερώνοντάς τους για το έργο της Μέριμνας και καλώντας τους να βοηθήσουν και αυτοί με τη σειρά τους με όποιο τρόπο μπορούν.
Ψυχογηριατρική Εταιρεία
Η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» ιδρύθηκε από μέλη της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας το 2001. Αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο φορέα παροχής δωρεάν υπηρεσιών για ηλικιωμένους στη χώρα μας. Περισσότεροι από 5000 ηλικιωμένοι απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες από περισσότερους από 85 επαγγελματίες υγείας και δεκάδες εθελοντές της εταιρείας μας.
Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «Πνοή» Ν.Ηρακλείου
Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «Πνοή» Ηρακλείου λειτουργεί με την συνδρομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέου Ηρακλείου και την «ΕΔΡΑ», ως πρότυπο κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης και αποκατάστασης, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου, μάθησης ή σχολικής ένταξης. Πρόκειται για ένα Κέντρο που συμπληρώνει τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.