Ελληνικά   |   Αγγλικά

ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

στο Volunteer4greece
Dogs' Voice
To Dogs' Voice είναι η πρώτη κοινωνική επιχείρηση στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στην προστασία και διαχείριση πληθυσμού αστικής πανίδας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2015 με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και έκτοτε: 1. Έχει δηµιουργήσει τη µεγαλύτερη βάση δεδοµένων αγγελιών υιοθεσίας αδέσποτων ζώων στη χώρα, µε περισσότερες από 682 οργανικές υιοθεσίες. 2. Κατάφερε να κινητοποιήσει 285 ιδιώτες δωρητές, συγκεντρώνοντας µέσα σε 16 ώρες €1.570 για την κάλυψη εξόδων έκτακτων ιατρικών περιστατικών. 3. Παρέχει έµπρακτα στήριξη σε περισσότερες από 70 φιλοζωικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, δηµιουργώντας τράπεζα φαρµάκων για να καλύψει δαπανηρές θεραπείες αδέσποτων ζώων. 4. Έχει προσφέρει περισσότερα από 310 κιλά ξηράς τροφής σε καταφύγια αδέσποτων ζώων σε όλη την Ελλάδα. 5. Δηµιούργησε οµάδα νοµικής υποστήριξης για κακοποιήσεις ζώων και 27 αγωγές έχουν ήδη εισαχθεί στα ελληνικά δικαστήρια. 6. Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς 16 πανελλαδικές καµπάνιες ενηµέρωσης και ευαισθητοποίησης για το θέµα των αδέσποτων ζώων, ενώ η καµπάνια του εγκρίθηκε από το ΕΣΡ ως κοινωνικό µήνυµα. 7. Έχει δηµιουργήσει ένα ολοκληρωµένο πρόγραµµα για τη µείωση του πληθυσµού των αδέσποτων ζώων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, προτείνοντας, εξελίσσοντας και σχεδιάζοντας βέλτιστες πρακτικές βιώσιµης ανάπτυξης. 8. Έλαβε τον Απρίλιο του 2015 το FEAST Athens Award και ήταν στην τελική δεκάδα των κοινωνικών επιχειρήσεων από την Ελλάδα που διεκδίκησαν το Social Impact Award 2016. Και το σημαντικότερο: συνεχίζει. Μαζί με εσάς, για να κάνουμε το όραμα μας πραγματικότητα. Γιατί μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα, με πολίτες που σέβονται τα ζώα και τα δίκαιωμα τους είναι εφικτή. Email: info@dogsvoice.gr
MEDASSET- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΕΛΩΝΩΝ
Το MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) είναι διεθνής, μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) που ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη την Μεσόγειο, μέσω ερευνητικών προγραμμάτων, ενημερωτικών εκστρατειών, της εκπαίδευσης και της ενεργού παρέμβασης σε αρμόδιους φορείς. Από την ίδρυσή του είναι μόνιμο Μέλος/Παρατηρητής της Σύμβασης της Βέρνης (Συμβούλιο της Ευρώπης). Συνεργάζεται με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP/MAP) του οποίου είναι Εταίρος για την εφαρμογή του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης Προστασίας των Θαλάσσιων Χελωνών.
MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής φώκιας
Η MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, είναι ελληνική, μη κυβερνητική, περιβαλλοντική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1988 με τη νομική μορφή του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου. Η MOm δραστηριοποιείται για την προστασία, διατήρηση και ανάδειξη του παράκτιου και θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας μέσα από την προστασία της μεσογειακής φώκιας, του μοναδικού είδους φώκιας της Μεσογείου και του σπανιότερου είδους φώκιας στον πλανήτη.
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μία αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 κι έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αφορμή της ίδρυσης του ήταν η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων. Μια αφορμή που οδήγησε σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών. Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.:2386041500, Website: http://www.arcturos.gr/, Email: arcturos@arcturos.gr.
ΑΡΧΕΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ
Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, ιδρύθηκε το 1983 και είναι μη-κερδοσκοπικό σωματείο με αντικείμενο τη μελέτη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Καρέττα στη χώρα μας, την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.
Δράση για τα Ζώα στην Ελλάδα
Η Animal Action-Δράση για τα Ζώα στην Ελλάδα αποτελεί μια Πανελλαδική Φιλοζωική Οργάνωση- μη κερδοσκοπική - που λειτουργεί από το 1959 με κύριο στόχο την συνεχιζόμενη βελτίωση της ζωής όλων των ζώων στην Ελλάδα. Είτε πρόκειται για αδέσποτα σκυλιά ή γατιά, σκληρά εργαζόμενα ιπποειδή, παραγωγικά ζώα ακόμα και κατοικίδια οι δράσεις της οργάνωσης βελτιώνουν την ζώη των ζώων στην πράξη!
ΕΦΤΑΨΥΧΕΣ
Οι κύριες δραστηριότητές μας είναι η διενέργεια στειρώσεων (300 ετησίως) για τη μείωση του υπερπληθυσμού των αδέσποτων γατών, η παροχή καθημερινής σίτισης και κτηνιατρικής φροντίδας σε 250 αδέσποτες γάτες και οι υιοθεσίες.
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ
Περίθαλψη, στείρωσεις, εμβολιασμοί και θεραπείες άρρωστων ή τραυματισμένων αδέσποτων. Στη συνέχεια, υιοθεσία ή επανένταξη στους χώρους περισυλλογής τους.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ - ΚΑΛΛΙΣΤΩ
Σκοπός της Καλλιστώς είναι η προστασία και διατήρηση των μεγάλων θηλαστικών (αρκούδα, λύκος) και των βιοτόπων τους.
Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr
Η περίθαλψη αδέσποτων ζώων στην Αττική και η υιοθεσία τους.
ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Στόχος η προστασία , σίτιση αδέσποτων , διάδωση της φιλοξενίας, υιοθεσία, στείρωση κ.ά.