Ελληνικά   |   Αγγλικά

ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

στο Volunteer4greece
Dogs' Voice
To Dogs' Voice είναι η πρώτη κοινωνική επιχείρηση στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στην προστασία και διαχείριση πληθυσμού αστικής πανίδας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2015 με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και έκτοτε: 1. Έχει δηµιουργήσει τη µεγαλύτερη βάση δεδοµένων αγγελιών υιοθεσίας αδέσποτων ζώων στη χώρα, µε περισσότερες από 682 οργανικές υιοθεσίες. 2. Κατάφερε να κινητοποιήσει 285 ιδιώτες δωρητές, συγκεντρώνοντας µέσα σε 16 ώρες €1.570 για την κάλυψη εξόδων έκτακτων ιατρικών περιστατικών. 3. Παρέχει έµπρακτα στήριξη σε περισσότερες από 70 φιλοζωικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, δηµιουργώντας τράπεζα φαρµάκων για να καλύψει δαπανηρές θεραπείες αδέσποτων ζώων. 4. Έχει προσφέρει περισσότερα από 310 κιλά ξηράς τροφής σε καταφύγια αδέσποτων ζώων σε όλη την Ελλάδα. 5. Δηµιούργησε οµάδα νοµικής υποστήριξης για κακοποιήσεις ζώων και 27 αγωγές έχουν ήδη εισαχθεί στα ελληνικά δικαστήρια. 6. Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς 16 πανελλαδικές καµπάνιες ενηµέρωσης και ευαισθητοποίησης για το θέµα των αδέσποτων ζώων, ενώ η καµπάνια του εγκρίθηκε από το ΕΣΡ ως κοινωνικό µήνυµα. 7. Έχει δηµιουργήσει ένα ολοκληρωµένο πρόγραµµα για τη µείωση του πληθυσµού των αδέσποτων ζώων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, προτείνοντας, εξελίσσοντας και σχεδιάζοντας βέλτιστες πρακτικές βιώσιµης ανάπτυξης. 8. Έλαβε τον Απρίλιο του 2015 το FEAST Athens Award και ήταν στην τελική δεκάδα των κοινωνικών επιχειρήσεων από την Ελλάδα που διεκδίκησαν το Social Impact Award 2016. Και το σημαντικότερο: συνεχίζει. Μαζί με εσάς, για να κάνουμε το όραμα μας πραγματικότητα. Γιατί μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα, με πολίτες που σέβονται τα ζώα και τα δίκαιωμα τους είναι εφικτή. Email: info@dogsvoice.gr
MEDASSET- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΕΛΩΝΩΝ
Το MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) είναι διεθνής, μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) που ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη την Μεσόγειο, μέσω ερευνητικών προγραμμάτων, ενημερωτικών εκστρατειών, της εκπαίδευσης και της ενεργού παρέμβασης σε αρμόδιους φορείς. Από την ίδρυσή του είναι μόνιμο Μέλος/Παρατηρητής της Σύμβασης της Βέρνης (Συμβούλιο της Ευρώπης). Συνεργάζεται με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP/MAP) του οποίου είναι Εταίρος για την εφαρμογή του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης Προστασίας των Θαλάσσιων Χελωνών.
MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής φώκιας
Η MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, είναι ελληνική, μη κυβερνητική, περιβαλλοντική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1988 με τη νομική μορφή του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου. Η MOm δραστηριοποιείται για την προστασία, διατήρηση και ανάδειξη του παράκτιου και θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας μέσα από την προστασία της μεσογειακής φώκιας, του μοναδικού είδους φώκιας της Μεσογείου και του σπανιότερου είδους φώκιας στον πλανήτη.
ΑΡΧΕΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ
Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, ιδρύθηκε το 1983 και είναι μη-κερδοσκοπικό σωματείο με αντικείμενο τη μελέτη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Καρέττα στη χώρα μας, την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.
Δράση για τα Ζώα στην Ελλάδα
Η Animal Action-Δράση για τα Ζώα στην Ελλάδα αποτελεί μια Πανελλαδική Φιλοζωική Οργάνωση- μη κερδοσκοπική - που λειτουργεί από το 1959 με κύριο στόχο την συνεχιζόμενη βελτίωση της ζωής όλων των ζώων στην Ελλάδα. Είτε πρόκειται για αδέσποτα σκυλιά ή γατιά, σκληρά εργαζόμενα ιπποειδή, παραγωγικά ζώα ακόμα και κατοικίδια οι δράσεις της οργάνωσης βελτιώνουν την ζώη των ζώων στην πράξη!
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΔΚΕ)
Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε) είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο. Η ίδρυση του σωματείου αυτού αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα. Επιπροσθέτως, το σωματείο στοχεύει και στην ενίσχυση του φιλοζωικού αισθήματος, ευελπιστώντας ότι θα πάψουν τα αδέσποτα ζώα να θεωρούνται “πληγή” και θα αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά όλων των Ελλήνων.
Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.)
Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.), ιδρύθηκε το 2007, με σκοπό να προστατεύει και να περιθάλπει ιπποειδή από την κακομεταχείριση,την εγκατάλειψη και τον βασανισμό, να ελαφρύνει τον πόνο τους με φροντίδα και αγάπη και να ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για την σωστή συμπεριφορά και αντιμετώπισή τους. Ιδιωτική πρωτοβουλία ανθρώπων της ιππασίας που η αγάπη τους για τα άλογα περίσσευε έκανε τον Ε.Σ.Π.Ι. τον μοναδικό φιλοζωικό σύλλογο που περιθάλπει ιπποειδή στην Ελλάδα. Σε αυτά τα 10 χρόνια ο σύλλογός έχει εγγεγραμμένα στο μητρώο του πάνω από 100 άλογα τα οποία έχουν περάσει από τις εγκαταστάσεις του εκτός από τα 64 της πρώτης καταγγελίας. Έχει προβεί σε περισσότερες από 50 υιοθεσίες ιπποειδών σε σπίτια που τα αγαπούν και τα φροντίζουν και έχει πάντα στις εγκαταστάσεις του πάνω από 15 ιπποειδή με μεταβαλλόμενο πάντα αριθμό. Ειδικά τα 2 τελευταία χρόνια έχει περισυλλέξει και κατασχέσει περισσότερα από 25 άλογα και έχει διεκπεραιώσει πάνω από 65 καταγγελίες κακοποίησης και εγκατάλειψης ιπποειδών. Δίνει το παρόν σε αθλητικούς αγώνες ιππασίας και σε ιππικές εκθέσεις στην επαρχία όπου ενημερώνει τους πολίτες για το έργο του. Με την επιμέλεια και επίβλεψη των εθελοντών, διοργανώνει εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του, επισκέψεις σχολείων, προσκόπων και άλλων συλλόγων που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά το έργο του. Υποδέχεται και ξεναγεί κάθε επισκέπτη που τον τιμά με τη παρουσία του. Μέλος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.
ΕΦΤΑΨΥΧΕΣ
Οι κύριες δραστηριότητές μας είναι η διενέργεια στειρώσεων (300 ετησίως) για τη μείωση του υπερπληθυσμού των αδέσποτων γατών, η παροχή καθημερινής σίτισης και κτηνιατρικής φροντίδας σε 250 αδέσποτες γάτες και οι υιοθεσίες.
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ
Περίθαλψη, στείρωσεις, εμβολιασμοί και θεραπείες άρρωστων ή τραυματισμένων αδέσποτων. Στη συνέχεια, υιοθεσία ή επανένταξη στους χώρους περισυλλογής τους.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ - ΚΑΛΛΙΣΤΩ
Σκοπός της Καλλιστώς είναι η προστασία και διατήρηση των μεγάλων θηλαστικών (αρκούδα, λύκος) και των βιοτόπων τους.
Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr
Η περίθαλψη αδέσποτων ζώων στην Αττική και η υιοθεσία τους.
ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Στόχος η προστασία , σίτιση αδέσποτων , διάδωση της φιλοξενίας, υιοθεσία, στείρωση κ.ά.
Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας-Κερατσινίου
Το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας – Κερατσινίου ιδρύθηκε το 2009 με την υπ΄ αριθμόν 4176/2009 απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιώς. Είναι ένας σύλλογος ΜΗ κερδοσκοπικού χαρακτήρα και η δράση του υποστηρίζεται αποκλειστικά από εθελοντές. Σκοπός του Σωματείου μας είναι η περίθαλψη και γενικά η φροντίδα και η προστασία των αδέσποτων ζώων, καθώς και σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και κάθε Δημόσια ή Διοικητική Αρχή, η επίλυση θεμάτων που αναφέρονται σε αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα (καταγγελίες για κακοποιήσεις ζώων, παθητικής ή ενεργητικής μορφής). Επικοινωνία: maryannexirou@outlook.com