Ελληνικά   |   Αγγλικά

ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

στο Volunteer4greece
Arid Zone Afforestation A.M.K.E.
Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία A.Z.A. (ARID ZONE AFFORESTATION N.P.O.), καταπολεμά την ερημοποίηση διαμέσου συνεχών, χωρίς κόστος για την πολιτεία, αναδασώσεων ξηρών, ημίξηρων και ερημοποιούμενων περιοχών με την εφαρμογή του συστήματος δενδροφύτευσης “SAFE TREE”, Ελληνικής επινόησης, με μηδενική ή ελάχιστη ποσότητα νερού ποτίσματος.
CIVISplus
H CIVISplus είναι μια μη-κυβερνητική, μη-κερδοσκοπική οργάνωση, ιδρυθείσα από νέους ανθρώπους με στόχο τη διαρκή προσπάθεια τόσο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όσο και την προστασία του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, συνεισφέροντας στις προσπάθειες για κοινωνική ευημερία και αειφόρο ανάπτυξη και συμβάλλοντας στην ανάδειξη κοινωνικών και επικοινωνιακών ζητημάτων αιχμής, είτε αυτοτελώς, είτε μέσα από το συντονισμό δράσεων, γνώσεων και πόρων με άλλους φορείς με κοινό σκοπό.
Ecocity, Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον
Για τη διόρθωση των στρεβλώσεων που έχει υποστεί το δομημένο περιβάλλον, παράλληλα και σε συμπόρευση με τη λήψη μέτρων από την κεντρική διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι απαραίτητη η εκτενής ενημέρωση και, κυρίως, η επανεκπαίδευση των πολιτών, έτσι ώστε να υιοθετήσουν νέους τρόπους συμπεριφοράς, υπολογίζοντας το οικολογικό κόστος κάθε ενέργειας.
HELMEPA - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Στόχος της HELMEPA είναι να δημιουργήσει περιβαλλοντική συνείδηση και να εξυψώσει το επίπεδο ασφάλειας στη ναυτιλιακή κοινότητα μέσα από μια συντονισμένη εθελοντική προσπάθεια πληροφόρησης, επιμόρφωσης και κινητοποίησης όλων, από τον πλοιοκτήτη μέχρι τον τελευταίο ναύτη.
iSea - ΜΚΟ για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων
Διατήρηση του φυσικού πλούτου των υδάτινων και παράκτιων οικοσυστημάτων, η μελέτη και η προστασία των βιοτόπων και της άγριας πανίδας, η γενικότερη προστασία του περιβάλλοντος και η περιβαλλοντική μελέτη.
KEAN- ΚΥΤΑΡΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ ΝΕΩΝ
Το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων είναι ένας οργανισμός ο οποίος δραστηριοποιείται στους τομείς της νεολαίας και του περιβάλλοντος και ενισχύει τις πρωτοβουλίες των κινημάτων των πολιτών που υπερασπίζονται το φυσικό περιβάλλον και την ποιότητα στη ζωή. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στην ανάπτυξη του πολιτισμού μας καθώς και στη σύγχρονη συλλογική και ατομική δημιουργία. Επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός εναλλακτικού μοντέλου διαχείρισης της καθημερινότητας που θα έχει κεντρικό του στόχο την ανάπτυξή της προσωπικότητας και απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων που κρύβει μέσα του κάθε άνθρωπος. Τέλος στοχεύουμε στην εξάπλωση και διαφύλαξη του πνεύματος του εθελοντισμού.
Terra Sylvestris
Το Terra Sylvestris είναι μία μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση περιβαλλοντικού χαρακτήρα που αποτελείται από άτομα που οδηγούνται από την επιθυμία να προστατέψουν το περιβάλλον μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες, όπως προγράμματα για την διατήρηση του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας και την επιστημονική έρευνα για την αειφόρο ανάπτυξη.
WWF Ελλάς
Το WWF Eλλάς προωθεί εδώ και δεκαετίες υπεύθυνες λύσεις στα πιο κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα της Ελλάδας και του πλανήτη έχοντας ως κύρια αποστολή του “ένα μέλλον όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά”. Η Καλύτερη Ζωή (www.kalyterizoi.gr), το νέο πρόγραμμα του WWF Ελλάς, έχει ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από πολύτιμη πρακτική ενημέρωση και μέσα από την προτροπή για μικρές αλλαγές σε θέματα κατανάλωσης, διατροφής, ενέργειας και ζωής στην πόλη. Οικολογικά, οικονομικά και συμμετοχικά προτείνει έναν διαφορετικό και καλύτερο τρόπο ζωής για όλους!
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μία αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 κι έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αφορμή της ίδρυσης του ήταν η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων. Μια αφορμή που οδήγησε σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών. Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.:2386041500, Website: http://www.arcturos.gr/, Email: arcturos@arcturos.gr.
ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS είναι μια περιβαλλοντική ΜΚΟ που δραστηριοποιείται από το 1990 σε ζητήματα περιβάλλοντος και πολιτισμού στη Μεσόγειο.
ΕΛΙΞ
Η ΕΛΙΞ (πρώην ΠΕΕΠ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον) ιδρύθηκε το 1987 ύστερα από ατομική πρωτοβουλία της κας Ελένης Γαζή, σημερινή πρόεδρος του Δ.Σ. της οργάνωσης. Η συμμετοχή της σε ένα διεθνές πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Ισπανία αποτέλεσε κίνητρο για την ίδρυση της οργάνωσης ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να ζήσουν μια παρόμοια εμπειρία με στόχο την ευρύτερη προώθηση της εθελοντικής προσφοράς.
Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece
Το Ελληνικό Δίκτυο "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ" ιδρύθηκε το 2007. Είναι μέλος της Ιστορικής Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Friends of Nature (NFI) που ιδρύθηκε το 1895 στην «ομπρέλα» της οποίας συμμετέχουν 50 εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο. Το Ελληνικό Δίκτυο έχει μέλη του φορείς/συλλόγους απ' όλη τη χώρα. Μπορεί ο τίτλος να παραπέμπει σε μια καθαρά οικολογική/περιβαλλοντική οργάνωση, όμως για τους ΦΤΦ το περιβάλλον εκτείνεται πέρα από τα βουνά, το νερό, τον αέρα που μας περιβάλλει ή την κλιματική αλλαγή. Το ενδιαφέρον και οι δράσεις μας εκτείνονται πέρα από το φυσικό περιβάλλον, την προστασία του καθώς και την την ψυχική ανάταση που αυτό μας διασφαλίζει. Το ίδιο και ίσως και σημαντικότερο για μας είναι το αστικό περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δίκαιη κατανομή του πλούτου, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η απομεγένθυση, το δίκαιο εμπόριο, το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Φροντίζουμε να δημιουργήσουμε θεσμούς αυτοδιαχείρισης και αλληλεγγύης, ν' αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες συνεργασίας με οργανώσεις και κινήματα πολιτών για την Προστασία του Φυσικού και του Αστικού Περιβάλλοντος, την Πολιτική και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Τέλος, πιστεύουμε στην συνεργασία των λαών και των πολιτών στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο για την υπεράσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο - Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+
H «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση/αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, που από το 2005 δραστηριοποιείται στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στο τομέα της σχέσης αθλητισμού και περιβάλλοντος. Οι δράσεις της προωθούν τους 17 στόχους για την βιώσιμη ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ
Οργάνωση Γη είναι μια ελληνική μη κερδοσκοπική μη κυβερνητική οργάνωση που δημιουργήθηκε για να δώσει απαντήσεις σε σύγχρονους προβληματισμούς που αφορούν την κοινωνία και το περιβάλλον.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.)
Το ΠΑΚΟΕ είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας του ιδιωτικού τομέα που έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και την προστασία του καταναλωτή. Οργανώνει επιστημονικά εργαστήρια και ομάδες από εμπειρογνώμονες και ερευνητές με σκοπό τη μελέτη των περιβαλλοντικών προβλημάτων και την εκπόνηση μελετών για ολοκληρωμένες και εφικτές σ'αυτά λύσεις. Επιπλέον, προσπαθεί να κινήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε περιβαλλοντικά θέματα με εκπαιδευτικά σεμινάρια, εκστρατείες διαφώτισης, εφημερίδες, έντυπα και εμπομπές ραδιοφώνου και τηλεόρασης.
Πράκτορες του Πλανήτη
Οι Πράκτορες του Πλανήτη είναι  μια περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2009. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός αειφόρου μέλλοντος μέσα από την εκπαίδευση και δράση των παιδιών. Δραστηριοποιούμαστε σε σχολεία αλλά και σε εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με καινοτόμα προγράμματα, καλώντας τα παιδιά να γίνουν Πράκτορες του Πλανήτη, και να φέρουν σε πέρας άκρως απόρρητες αποστολές, με στόχο την προστασία του πλανήτη.