Ελληνικά   |   Αγγλικά

ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

στο Volunteer4greece
Action Finance Initiative (AFI)
H AFI έχει ως σκοπό να: 1. Να εισάγει τις μικροπιστώσεις στην Ελλάδα 2. Να υποστηρίξει μέσω των μικροπιστώσεων τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους ανέργους που είναι αποκλεισμένοι οικονομικά από το πιστωτικό σύστημα 3. Να υποστηρίξει τις παραπάνω ομάδες στο ξεκίνημα, στην οργάνωση και στην ανάπτυξη βιώσιμων μικροεπιχειρήσεων και γενικότερα επιχειρηματικές δραστηριότητες, παρέχοντας συμβουλές, γνώση και σχετική εκπαίδευση 4. Να προτείνει πρακτικές βελτίωσης στο νομικό και θεσμικό πλαίσιο που ορίζει την αυτο-απασχόληση στην Ελλάδα και να προβάλλει την μικρο-επιχειρηματικότητα και τις μικρο-πιστώσεις ως μέσο επίτευξης οικονομικής ένταξης κοινωνικών ομάδων που σήμερα είναι αποκλεισμένες από την επιχειρηματική δραστηριότητα. Υπεύθυνος: Μαρίσα Αντωνοπούλου, marisa.antonopoulou@afi.org.gr
EUROPEAN OPPORTUNITIES FORUM
The European Opportunities Forum is a new initiative which is here to bridge the gap between academia and the professional world!The Forum aims to act as more than just a portal for professional mobility. Its main objective is to provide suitable tools to young men and women who want to operate in the Greek and European labor market. The means to achieve this objective is, inter alia, information days for career opportunities and training sessions regarding soft skills of young professionals. Means that make stakeholders informed and exceptional candidates. Through the information and guidance, we are to stand facilitators in the free job mobility. Contact Person: Stefanie Efstathiou, stefaniaefst@gmail.com Location: Thessaloniki
FAIR TRADE HELLAS
H Fair Trade Hellas είναι μια Ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ιδρύθηκε το 2004 με νομική μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα άρχισε να προωθεί τη φιλοσοφία του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου (Fair Trade), που στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχοι μας είναι η προώθηση της ηθικής και υπεύθυνης κατανάλωσης στην Ελλάδα, και επίσης η διάθεση στην ελληνική αγορά προϊόντων που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από φτωχές χώρες. Το 2006 ανοίξαμε στην Αθήνα το πρώτο μη κερδοσκοπικό κατάστημα με προϊόντα από ολόκληρο τον κόσμο. Η δράση μας δεν σταματά στη διάθεση προϊόντων που δεν έχουν προκύψει από εκμετάλλευση ανθρώπων από άνθρωπο. Οι εργαζόμενοι και εθελοντές της Fair Trade Hellas προωθούν καθημερινά τις αξίες μιας εναλλακτικής και δίκαιης οικονομίας και της υπεύθυνης κατανάλωσης μέσω εκστρατειών ενημέρωσης και προγραμμάτων εκπαίδευσης. Το κατάστημα και τα γραφεία της Fair Trade Hellas βρίσκονται στην οδό Βεΐκου 2, στην Ακρόπολη.
iforU ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
"Το i-for-U είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την ενίσχυση, υποστήριξη, δικτύωση και προώθηση των νέων γυναικών-επιχειρηματιών με προγράμματα Mentoring & Networking. Απευθυνόμαστε κυρίως σε γυναίκες που έχουν πρόσφατα ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση ή έχουν ήδη για κάποιο καιρό δική τους επιχείρηση και είναι έτοιμες για το επόμενο επίπεδο."
Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC)
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), συστάθηκε με όραμα την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος και στόχο την ανάδειξη νέων επιχειρηματιών με καινοτόμες ιδέες μέσα από ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.
Solidarity Mission
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Solidarity Mission έχει ως αποστολή την συμβολή στην ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Τα προγράμματα που υλοποιεί και οι υπηρεσίες που παρέχει, στοχεύουν στη δημιουργία και στην ανάπτυξη βιώσιμων κοινωνικών επιχειρήσεων και κοινωνικών καινοτομιών.
The People's Trust
"Το The People's Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει στόχο να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Προσφέρουμε στους επιχειρηματίες του αύριο τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται για να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις. Το The People’s Trust δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για να: 1) Προαγάγει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας 2) Προωθήσει την κουλτούρα της επιχειρηματικότητας 3) Δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά θετικές επιδράσεις στην οικονομία"
WISE GREECE
H Wise Greece είναι μία μη κερδοσκοπική Κίνηση με διπλό σκοπό! Από τη μία πλευρά προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα οφέλη της Ελληνικής διατροφής και την ποιότητα των ελληνικών τροφίμων, ενώ μέσα από τις πωλήσεις τους συγκεντρώνει κέρδη τα οποία "μετατρέπει" σε τρόφιμα για να τα διαθέσει σε παιδιά και συνανθρώπους μας με μεγάλη ανάγκη. Μία Κίνηση ευαισθητοποίησης των καταναλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο, για να αγκαλιάσουν αυτά τα προϊόντα, να ακολουθήσουν την ελληνική διατροφή και να τα εντάξουν στην καθημερινότητά τους, στηρίζοντας έτσι την προσπάθειά μας. Μία Κίνηση που παράγει κέρδος για την ελληνική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα επιτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό έργο.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΝΗ
Υποστήριξη γυναικών, νέων και μελών ευπαθών κοινωνικά ομάδων σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας. Υποστήριξη γυνακείων συνεταιρισμών και προσπαθειών στην κοινωνική οικονομία
ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝ
Η Μεταβάλλον αναπτύσσει μία δυναμική υποστηρικτική δομή γύρω από την επιχειρηματικότητα αρχικών σταδίων, παρέχοντας τις γνώσεις, καθοδήγηση, δικτύωση, και πόρους που χρειάζονται εν δυνάμει επιχειρηματίες ώστε να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε ακμάζουσες, υψηλού αντίκτυπου επιχειρήσεις. Το όραμά μας είναι μία κοινωνία πρωτοβουλίας, ανάπτυξης, και συνολικής συνείδησης.