Ελληνικά   |   Αγγλικά

ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

στο Volunteer4greece
AIESEC GREECE
Η ΑIESEC έχει ως σκοπό την ειρήνη και τη μεγιστοποίηση των ανθρωπίνων δυνατοτήτων μέσα από την ενδυνάμωση των νέων ανθρώπων. Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλ.: 211 7109047, Email: greece@aiesec.net.
Ashoka
Ο μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός Ashoka αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικών επιχειρηματιών παγκοσμίως που εφαρμόζουν στην πράξη τις καινοτόμες ιδέες τους με στόχο την κοινωνική αλλαγή και την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων. Η Ashoka δραστηριοποιείται σε 88 χώρες και έχει υποστηρίξει και εντάξει στο παγκόσμιο δίκτυό της πάνω απο 3.000 κορυφαίους κοινωνικούς επιχειρηματίες (Αshoka Fellows), μεταξύ των οποίων και δύο κατόχους βραβείων Νόμπελ Ειρήνης (Kailash Satyarthi και Mohammad Yunus). Το όραμά μας είναι να ενθαρρύνουμε τους πολίτες όλου του κόσμου να σκέφτονται και να δρουν ως φορείς αλλαγής - Everyone a changemaker.
Big Bang Education
Ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, που σκοπό έχει να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες της νέας γενιας, σε μια εποχή εκθετικών και γενικότερων αλλαγών. Διεύθυνση: Σχολείο της Φύσης, 2ο χλμ Τριλόφου-Επανωμής Επικοινωνία: bigbangschools@gmail.com
Citycampus
Το Citycampus.gr αποσκοπεί στην ποιοτική ενημέρωση των φοιτητών σε θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως σπουδές, υποτροφίες, μεταπτυχιακά, Erasmus, ψυχαγωγία και επιχειρηματικότητα. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικές οι αποφάσεις που αφορούν την εκπαίδευση και την καριέρα σας, για να τις αφήνετε στην τύχη τους. Στόχος μας είναι να σας εξασφαλίζουμε άμεση και σωστή πληροφόρηση. Όσο περισσότερο μας στηρίζετε τόσο περισσότερο μας δίνετε κίνητρα να συνεχίζουμε δυναμικά και να αναπτυσσόμαστε.
Effect
Αποστολή μας είναι να κάνουμε τους νέους ανθρώπους πιο απασχολήσιμους και να τους βοηθήσουμε να μπουν στην αγορά εργασίας. Η εκπαίδευση δεν είναι πρόβλημα, είναι ευκαιρία! Ξεκινήσαμε την Effect πιστεύοντας ότι η εκπαίδευση είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο και ότι μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να λύσουμε τα σημαντικότερα προβλήματα της κοινωνίας μας, ένα προς ένα, ξεκινώντας με τη νεανική ανεργία.Γι’ αυτό δημιουργούμε προγράμματα και λύσεις, όπως το Success Academy, που δίνει σε τελειόφοιτους και πρόσφατους πτυχιούχους τη δυνατότητα να αναλάβουν ένα πραγματικό project από εταιρείες, όπως η Nestle Hellas, να αναπτύξουν τις δεξιότητες που ζητούνται στην αγορά εργασίας και να αποδείξουν την αξία τους σε πιθανούς εργοδότες. Υπεύθυνη: Μαριάνθη Νίκα, marianthi@effect.education Διεύθυνση: Αργούς 148
Higher Incubator Giving Growth & Sustainability (HIGGS)
Το HIGGS αποτελεί μια πρωτοβουλία με στόχο την ενδυνάμωση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μέσα από εκπαιδευτικά και υποστηρικτικά προγράμματα και δράσεις που πραγματοποιούνται στη σταθερή και μόνιμη δομή των εγκαταστάσεών του.
Library4all
Το Library4all είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία. . Ο ρόλος του Library4all είναι να λαμβάνει ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και εν συνεχεία να τα βοηθά να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους. Τα βιβλία που προσφέρονται είναι καινούρια ή σε άριστη κατάσταση και προέρχονται από δωρεές ιδιωτών, εταιρειών, εκδοτών, συγγραφέων και άλλων μη κερδοσκοπικών φορέων.
PROJECT CONNECT Young Professionals in-the-making
H PROJECT CONNECT είναι ένα κέντρο ενημέρωσης, πληροφόρησης και δικτύωσης για τη ναυτιλία, που δημιουργεί προσβάσεις και ευκαιρίες για τους νέους που θέλουν να εισέλθουν στον χώρο. Το όραμά μας: Μία Ελλάδα που αλλάζει προς το καλύτερο, προσπαθούμε να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε μία από τις κορυφαίες βιομηχανίες της, τη ναυτιλία με το να προετοιμάζουμε την επόμενη γενιά νέων επαγγελματιών και να ενθαρρύνουμε την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης 85 , Γραφείο 310 City Plaza, 16674 Γλυφάδα Εmail: bridge@project-connect.gr
REvive Greece
«Δώσε σε κάποιο άνθρωπο ένα ψάρι και τον ταΐζεις για μια μέρα. Μάθε του να ψαρεύει και τον ταΐζεις για όλη του τη ζωή». Η REvive Greece είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους πρόσφυγες αιτούντες άσυλο να ενταχθούν ευκολότερα στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό, και ταυτόχρονα, να καταπολεμήσει το χάσμα των ψηφιακών δεξιοτήτων στη χώρα, εκπαιδεύοντάς τους στον προγραμματισμό λογισμικού. Ο απώτερος στόχος είναι, μετά την εκπαίδευση τους, να έρθουν σε επαφή με τον ιδιωτικό τομέα για ένταξη τους στην αγορά εργασίας.
SCIFY (Science For You)
SciFY είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που αναπτύσσει αιχμής συστημάτων τεχνολογίας των πληροφοριών και να τους προσφέρει ελεύθερα σε όλους, συμπεριλαμβανομένων του σχεδιασμού, τις λεπτομέρειες εφαρμογής, και τη στήριξη που χρειάζεται, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα της πραγματικής ζωής. "Ομάδα στόχος" μας είναι ο κόσμος. Προσφέρουμε για όλους, και εξαρτώνται από τη βοήθεια όλων.
Social Media Circle
News about Facebook, Twitter, LinkedIn, and other social media platforms. Live social, Think Digital! Get connected with us!
StandOUT
Το StandOUT είναι μια πλατφόρμα αναζήτησης ευκαιριών για νέους με κύριο στόχο την προσωπική ανάπτυξη και προετοιμασία για την αγορά εργασίας.
The Tipping Point
Σκοπός του Tipping Point είναι να συμβάλλει στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων σε ότι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία. Στο Τipping Point επιτρέπουμε σε κάθε μαθητή/φοιτητή, ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής ή οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, να μάθει πέρα από τα στερεότυπα, για δουλειές και ιδέες, μέσα από τους ανθρώπους που ήδη το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο σε όλο τον κόσμο. Αλλάζουμε βιωματικά ένα μαθητή, μια τάξη, ένα σχολείο, μια κοινωνία. Διεύθυνση: Βίκτωρος Ουγκώ 15, Μεταξουργείο Υπεύθυνος: Αμαλία Κωνσταντακοπούλου
Translators without Borders
Η Translators Without Borders (TWB) είναι μία αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση που παρέχει σε ανθρώπους πρόσβαση στη γνώση μεταφρασμένη στη γλώσσα τους, σε συνεργασία με εταίρους στους ανθρωπιστικούς και αναπτυξιακούς τομείς.
Unique Minds
Η Unique Minds αποτελεί έναν καινοτόμο οργανισμό, με πρωταρχικό στόχο να δώσει απαντήσεις στην ακαδημαϊκή αναζήτηση μαθητών και νέων παιδιών, προσανατολίζοντας, συμβουλεύοντας και κυρίως φερνοντάς τους σε επαφή με το εκάστοτε αντικείμενο σπουδών, ώστε να προβούν σε μία συνειδητή επιλογή, συνυφαίνοντας το προσωπικό όνειρο του σήμερα με την επαγγελματική και κοινωνική ολοκλήρωση του αύριο. Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφησίας 44,Μαρούσι Υπεύθυνος: Βουτυράκου Διάνα
WOMEN ON TOP
Είμαστε σαν γραφείο συνοικεσίων, αλλά με μέντορες αντί για συντρόφους. Αναζητάμε την κατάλληλη μέντορα για σένα και της ζητάμε να σε υποστηρίξει στα επαγγελματικά θέματα που σε απασχολούν. Στη συνέχεια, παρακολουθούμε διακριτικά και υποστηρίζουμε και τις δυο σας σε ό,τι χρειαστεί, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας σας.
Βιβλιοθήκη Ένωσης Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος
Η ολοκλήρωση εργασιών που αφορούν την βιβλιοθήκη και θα την καθιστήσουν ενεργή, ανοιχτή προς το βιβλιόφιλο κοινό και τους ερευνητές θεμάτων που αφορούν την Κωνσταντινούπολη και ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές απ’ όπου αντλούν την καταγωγή τους Έλληνες πρόσφυγες, τις αποκαλούμενες και ως αλησμόνητες πατρίδες. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες που αφορούν την βιβλιοθήκη μας έχουν να κάνουν κυρίως με: την σύγκριση του υπάρχοντος υλικού με το μέχρι τώρα καταγεγραμμένο (διασταύρωση στοιχείων), την ηλεκτρονική καταγραφή του υλικού της (βιβλία, εγκυκλοπαίδειες, περιοδικά, εφημερίδες), την ταξινόμηση-ταυτοποίηση-απόδοση κωδικού και την τακτοποίηση του.
ΔΙΚΤΥΟ ΔΡΑΣΗΣ ΟΛΒΙΟΣ
Διεθνές ηλεκτρονικό περιοδικό, σε τέσσερις (4) γλώσσες, που προωθεί τις καλύτερες προτάσεις και ενναλλακτικες λύσεις στα προβλήματα όλων των τομέων κοινωνικής δράσης.
ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ERASMUS
Να βοηθήσουμε τους Erasmus φοιτητές να ενταχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην τοπική κοινωνία και να ζήσουν όσο πιο έντονα μπορούν την μοναδική αυτή εμπειρία που λέγεται Erasmus.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΑ
Ένας διαδικτυακός χώρος όπου τα έργα νέων συγγραφέων συνομιλούν άμεσα, δωρεάν και ελεύθερα με το αναγνωστικό κοινό μακριά από το κέρδος, την εκμετάλλευση και την εμπορευματοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου - ΕΛΒΙ - είναι πολιτιστικός οργανισμός, εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός, με σύγχρονο πρόσωπο και αγάπη για το διαφορετικό. Οι στόχοι του οργανισμού είναι: α) Η σύνδεση του βιβλίου με τη ζωή. β) Ο συσχετισμός λόγου και πράξης. γ) Η προώθηση του αληθινού, ποιοτικού βιβλίου. δ) Η κοινωνικοποίηση του αναγνώστη. ε) Η ανθρώπινη επικοινωνία. στ) Η επαφή με τη φύση. ζ) Η εύρεση και βίωση της αλήθειας που ελευθερώνει, σε σχέση με τη σκοπιμότητα που σκλαβώνει.
Επανεκκίνησις
Ομάδα με δράση μη κερδοσκοπική, εμπνευσμένη από αντίστοιχες στο εξωτερικό, με στόχο την καταπολέμηση του τεχνολογικού αναλφαβητισμού, μέσω των δωρεών υπολογιστών και laptop από εταιρείες, σε μαθητές και σχολεία.  Στόχος μας είναι να εξοπλίσουμε με Η/Υ και περιφερειακό εξοπλισμό όλα τα Ελληνικά Δημόσια Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, τα οποία είτε δεν έχουν επαρκείς υποδομές Πληροφορικής είτε είναι απαρχαιωμένες και αχρηστες. Εμείς, ως άνθρωποι της Πληροφορικής, προσπαθούμε να υλοποιήσουμε μία ανάλογη κίνηση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρος και στην Ελλάδα γιά να καταπολεμήσουμε τον Τεχνολογικό Αναλφαβητισμό. Ζητάμε από εσάς να δωρίσετε παλαιούς ή μη λειτουργικούς Η/Υ, περιφερειακά και εξαρτήματα, σε συμβεβλημένα καταστήματα που αναλαμβάνουν την ευθύνη να τα επιδιορθώσουν, να τα αναβαθμίσουν και τα δωρίσουν σε μαθητές ή σχολεία εφόσον ζητηθεί. Ελπίδα μας είναι κάθε μαθητής/τρια, να αποκτήσουν την δυνατότητα να χειρίζονται αποτελεσματικά και ορθά την τεχνολογία προς όφελος των ιδίων, της κοινωνίας και να του συνόλου.
ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στις 23 Απριλίου 1999 ιδρύεται η "Επίλεκτη Προσκοπική Ομάδα Αποστολών Χορτιάτη". Μετά από 4 χρόνια παρουσίας στα Προσκοπικά και κοινωνικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, η ομάδα παραμένει στους σκοπούς και τις ιδεολογίες της και αλλάζει ταυτότητα και οικογένεια με την ένταξή της το καλοκαίρι του 2003 στο Δήμο Θεσσαλονίκης, παραμένοντας όμως ένα ανεξάρτητο σωματείο αποτελούμενο αποκλειστικά από εθελοντές. Φέρει πλέον το νέο της όνομα "Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης". Το 2005 γίνεται μέλος των εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με Αρ. μητρώου: 16/2005. Μέχρι σήμερα η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών έχει συμμετάσχει, είτε προληπτικά, είτε καθοριστικά, σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών, αλλά και σε κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές συγκεντρώσεις πληθυσμού, όπου κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή της. Καθώς η ομάδα μας γίνεται ολοένα και πιο γνωστή, οι απαιτήσεις σε διαθέσιμο εκπαιδευμένο προσωπικό γίνονται καθημερινά και μεγαλύτερες. Όλοι μπορούν να προσφέρουν!!! Σωστός εθελοντής και χρήσιμος εθελοντής είναι ο εκπαιδευμένος εθελοντής!!!
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
Προωθεί την ευρωπαϊκή ιδέα και την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και συμβάλλει στη δημιουργία συνείδησης Ευρωπαίου πολίτη, αποβλέποντας τελικά σε μια μορφή ομοσπονδιακής οργάνωσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση
ΙΕΠΑΣ (Ινστιτούτο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας)
Το Ινστιτούτο Επαγγελματικού προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας είναι ο μόνος οργανισμός στην Ελλάδα, κρατικός ή ιδιωτικός, που ασχολείται αποκλειστικά με τη διάδοση και προώθηση του θεσμού του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών σε όλους, χωρίς διακρίσεις. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους, επιδιώκει να βοηθήσει τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τις κλίσεις τους και να προσδιορίσουν τη θέση τους μέσα στη σύγχρονη αγορά εργασίας, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά τις συνθήκες της ζωής τους σε προσωπικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Ό, τι Αξίζει
Το Ό, τι αξίζει είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει κύριο στόχο να προάγει και να προβάλλει ζητήματα που μας αφορούν όλους και να μας ευαισθητοποιήσει αλλά και ενεργοποιήσει-θέτοντας κοινούς στόχους και προάγοντας την συνεργασία όσο το δυνατό περισσότερων ατόμων, φορέων και επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Χωρίς πολιτικό πρόσημο μέσα από πολλαπλές δράσεις, δρούμε σαν μια ομάδα που δίνει έμφαση σε όσα ενώνουν τα μέλη της και υποστηρίζει κάθε τι που αξίζει. Δίνουμε προτεραιότητα στην ποιότητα της ζωής μας και θέτουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Πρωτοτυπούμε συγκεντρώνοντας σε ετήσια βάση, χρήματα για διαφορετικό συγκεκριμένο φιλανθρωπικό σκοπό, ο οποίος ανακοινώνεται στο site μας και στα μέλη μας.
Οργανισμός Ελέγχου & Πιστοποίησης Ασφαλούς Διαδικτύου
Ο σκοπός μας συνίσταται κυρίως στην ενεργό συμβολή στην έρευνα, στον έλεγχο και στην ενημέρωση φυσικών και νομικών προσώπων, σχετικά με την ανάγκη και την ευθύνη ειδικότερα όσων έχουν ή συμμετέχουν στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας για το πώς μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου διαδικτύου.
Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας
Ο Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club), είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2015 από μια ομάδα νέων που αγαπούν την επιχειρηματικότητα και την τεχνολογία και θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. O Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YEC), ενθαρρύνει, βοηθά στη δικτύωση και στηρίζει επιχειρηματίες και επιστήμονες, σπουδαστές, γυναίκες, άνεργους και ομάδες κοινωνικής επιχειρηματικότητας, παρέχοντας τους τα εργαλεία για να υλοποιήσουν καινοτόμα εγχειρήματα και ισχυρές συνεργατικές τοπικές οικονομίες, παραμένοντας στη χώρα, κοιτώντας το μέλλον με αισιοδοξία. Ο YEC ακόμα, δημιουργεί δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, της πραγματικής αγοράς και της κοινωνίας. Με αυτό τον τρόπο συνεισφέρει στον διάλογο της επιστήμης με την καθημερινή ζωή, διαβλέποντας προοπτικές αξιοποίησης της παραγόμενης γνώσης. Δράσεις και στόχοι: Πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά συνέδρια, Σεμινάρια / Webinars, Ομιλίες, Open Coffee, Διαγωνισμούς, Εκπαιδευτικά ταξίδια, Θεματικά Εργαστήρια, Εκπαιδευτικά παιχνίδια, Διαλέξεις επιστημονικής και επιχειρηματικής κατάρτισης
Σύλλογος Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας
Ο Σ.Σ.Κ.Β.Ε. είναι σύλλογος με σκοπό την εξίσωση των ευκαιριών για όλους ώστε να αποκτούν πρόσβαση, να αλληλεπιδρούν με και να διαμοιράζονται τη γνώση εν γένει και ειδικότερα στα πεδία της επιστήμης, του πολιτισμού, της παιδείας και της τέχνης. Έχει επίσης σκοπό την προώθηση και τη διοργάνωση εθελοντικού και φιλανθρωπικού έργου που σχετίζεται με τον παραπάνω σκοπό. Ο Σύλλογος μπορεί να συνεργάζεται με το Wikimedia Foundation, Inc., στη βάση χωριστής συμφωνίας με αυτό, και δεν έχει αντιπροσωπευτική ή άλλη σχέση μαζί του, δρώντας ανεξάρτητα από αυτό και μη εκπροσωπώντας το καθ' οιονδήποτε τρόπο.
Σχολειό της Φύσης
Το "Σχολειό της Φύσης" είναι ένας βρεφονηπιακός σταθμός κυρίαρχη ιδέα του όποίου είναι η ενεργητική συμμετοχή του παιδιού στην οικοδόμηση της γνώσης, η οποία πετυχαίνεται μέσα από τη σχέση που αναπτύσσουν τα παιδιά με το περιβάλλον. Μέσα στη φύση γεννιέται η πιο καθαρή και ζωντανή σκέψη, μέσα σε αυτή το παιδί σκέφτεται παραστατικά, βιώνει τη χαρά και την απόλαυση που προσφέρει η κατάκτηση της γνώσης.
ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ
Το ΣΕΟ είναι μια εξωσχολική, παιδαγωγική, μη κυβερνητική οργάνωση, που στοχεύει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και νέων (κοριτσιών και αγοριών) μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, με σύγχρονους τρόπους εκπαίδευσης και δημιουργικές δραστηριότητες. Σκοπός είναι η διαπαιδαγώγηση των μελών του (5-17 ετών) μέσα από το παιχνίδι, τη ζωή στη φύση και την ομάδα, έτσι ώστε να τους μεταδώσουμε τη χαρά και την ικανοποίηση του να είσαι υπεύθυνος, ενεργός και ελεύθερος πολίτης. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1932. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών με 11.000.000 μέλη σε όλο τον κόσμο και 10.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα.
Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων, μέσω ενός συστήματος αξιών που βασίζεται στην Προσκοπική Υπόσχεση και στο Νόμο, να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία.
ΧΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Η ΧΕΝ Κηφισιάς, μέλος της ΧΕΝ Ελλάδος και της Παγκόσμιας ΧΕΝ, είναι μια γυναικεία εθελοντική, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, με σκοπό τη στήριξη και την πνευματική ανάπτυξη της γυναίκας. Ιδρύθηκε το 1945 από την Σοφία Μαυροκορδάτου-Δέλτα, κόρη της Πηνελόπης και του Στέφανου Δέλτα, με σκοπό την εμψύχωση και στήριξη, της ταλαιπωρημένης από τον πόλεμο και την κατοχή, γυναίκας της Κηφισιάς. Η δράση της Οργάνωσης βασίζεται στις αξίες του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης, της ανιδιοτέλειας, του σεβασμού και της ισοτιμίας των ανθρώπων. Σήμερα, υλοποιώντας κοινωνικές δράσεις και προγράμματα δια βίου μάθησης και απόκτησης σύγχρονων δεξιοτήτων, συμβάλλει αποφασιστικά στη στήριξη και επιμόρφωση της σύγχρονης γυναίκας.