Ελληνικά   |   Αγγλικά

ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

στο Volunteer4greece
Abba House Thessaloniki
Το ABBA HOUSE: THESSALONIKI είναι ένα σπίτι για παιδιά, που αγκαλιάζει κάθε εγκαταλελειμμένο και κακοποιημένο παιδί. Η δέσμευσή μας, ως οργάνωση, είναι να φροντίζουμε γι' αυτά τα παιδιά με κάθε δυνατό τρόπο. Για κάθε παιδί που έρχεται στη φροντίδα μας, θα είμαστε η οικογένειά του. Επικοινωνία: info@abbahouse.gr, Yπ. Επικοινωνίας: Λιάνα Σταμάτη
babyfeat
Με το babyfeat θέλουμε να προωθήσουμε την αλληλεγγύη, την προσφορά, τον διάλογο, την εναλλακτική οικονομία και την οικολογική συνείδηση, δημιουργώντας ένα Κέντρο όπου μπορούμε να ανταλλάξουμε ιδέες, συναισθήματα, εμπειρίες και αντικείμενα με επίκεντρο τα παιδιά μας. Χαρίζουμε και ανταλλάσσουμε βρεφικά, παιδικά και νεανικά είδη, καθημερινά με οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.
GIVE THE KIDS
Δεν είμαστε τίποτα σπουδαίο, μόνο μαμάδες, μπαμπάδες και φίλοι, με ένα κοινό: Πιστεύουμε πως δεν είμαστε εδώ για να μαζεύουμε και να κρατάμε, αλλά για να προσφέρουμε και να χαρίζουμε. Γι’ αυτό κάναμε την κίνηση να δημιουργήσουμε μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία και να σας καλέσουμε να γίνετε εσείς οι εθελοντές μας, χαρίζοντας ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια, βρεφικό εξοπλισμό και άλλα για μωράκια και παιδάκια μέχρι 5 ετών. Όχι από καινούρια αγορασμένα, αλλά από παλιά αγαπημένα. Από αυτά που περισσεύουν και κάθονται στην ντουλάπα. Αυτά έχουν περισσότερη αξία.
Home-Start Hellas
Το Home - Start είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση που απευθύνεται σε κάθε οικογένεια με μικρά παιδιά, που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Σκοπός μας είναι να βρισκόμαστε κοντά στους γονείς για να τους στηρίζουμε στις δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, έτσι ώστε να δίνουν τις δικές τους λύσεις, χωρίς οι δυσκολίες να εξελίσσονται σε κρίσεις ή οι κρίσεις να καταλήγουν στη διάλυση της οικογένειας. Κατάλληλα επιλεγμένοι και εκπαιδευμένοι εθελοντές προσφέρουν σε τακτική βάση κατ’ οίκον υποστήριξη, για όσο χρόνο χρειαστεί. Οι οικογένειες απευθύνονται σε εμάς και ζητούν υποστήριξη για ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών -από τις πιο απλές, όπως είναι το άγχος της καθημερινότητας ή οι αλλαγές που φέρνει στην οικογένεια η γέννηση ενός παιδιού, μέχρι και τις πιο σύνθετες, όπως αρρώστια, αναπηρία, απώλεια, μοναξιά.
HouseHub
Το HouseHub είναι ένας συνεργατικούς χώρος για επαγγελματίες από διαφορετικούς χώρους όπως υγείας, εκπαίδευσης ή τέχνης καθώς και φορεις που έχουν σαν σκοπό την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών Στόχος του HouseHub είναι πολίτες και επαγγελματίες να δραςτηριοποιηθουν με κοινό σκοπό να προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπιερία τους ώστε να προάγουν την κοινωνική ένταξη, την προσωπική εξέλιξη και την ενδυνάμωση της οικογένειας σε κλίμα διαγενεγακό. Πιστεύουμε στην : ΠΟΙΟΤΗΤΑ που εξασφαλίζεται από την εξειδικευμένη υπηρεσία ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΟΤΗΤΑ όπου οι μικρότεροι μαθαίνουν από τους μεγαλύτερους και οι μεγαλύτεροι από τους μικρότερους ΑΛΛΗΛΟΠΡΟΣΦΟΡΑ μέσω της συν εργατικότητας ΣΥΝΕΥΠΑΡΞΗ της διαφορετικότητας ως απαραίτητο στοιχείο για την εξέλιξη της κοινωνίας ΣΥΝΘΕΣΗ που θα οδηγήσει στην πρόοδο Στο HouseHub δημιουργείται ένας χώρος στέγασης και ένα δίκτυο, που αποτελεί κόμβο ανταλλαγής γνώσεων, προσφοράς και ανάπτυξης συνεργασιών. Με τελικό στόχο μέσα απο την συνεργασια και τη δημιουργικότητα να υλοποιούνται νέες συνέργειες που οδηγούν σε εξέλιξη και καινοτόμες πρακτικές. Ένας χώρος που εξελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν στο περιβάλλον και την κοινωνία με ευελιξία και φέρνει πιο κοντά διαφορετικές φιλοσοφίες, κουλτούρες, θρηςκείες, θεραπευτικές προσεγγίσεις σκεπτόμενοι στο τώρα, στο σήμερα στην Ελλάδα.
KIDS SAVE LIVES
Ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός KIDS SAVE LIVES συσπειρώνει, ενθαρρύνει και κινητοποιεί ανθρώπινο δυναμικό, εστιάζοντας στην εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας στην αναζωογόνηση, την πρόληψη από παιδικούς τραυματισμούς αλλά και την χρήση και διάδοση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AEDs) σε σχολεία και δημόσιους χώρους.
MAKE A WISH (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)
To Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών 3-18 ετών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με χαρά, ελπίδα και δύναμη.
The Home Project
The HOME Project is a non-profit organization set up to address the needs of refugee and child migrants, who arrive in Greece alone. We move children from the streets, camps, police stations, detention centers and bring them to the safety of our HOMES, where they receive support, protection and social integration services. We are operating five HOMES where more than 100 children receive a holistic network of services covering food, shelter, material, medical, psychosocial, and legal, support. All kids obtain immediate access to education and training.
Άγγελοι της Χαράς
Η οργάνωση «Άγγελοι της Χαράς» από το 2014, οπότε και πήρε νομική υπόσταση, έχει σαν στόχο να απαλύνει και να κάνει πιο ευχάριστη την καθημερινότητα των ανθρώπων που βιώνουν μια δύσκολη περίοδο στη ζωή τους. Για να το πετύχει αυτό απασχολεί επαγγελματίες καλλιτέχνες (ηθοποιούς, μουσικούς, τραγουδιστές, ζωγράφους, μουσικοθεραπευτές), ειδικά εκπαιδευμένους, που έχουν και αυτοί σαν κοινό όραμα να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να ανοίξουν και πάλι ένα παράθυρο στην ελπίδα.
Αμυμώνη
Η Αμυμώνη απευθύνεται σε οικογένειες παιδιών με προβλήματα όρασης (είτε ολική, είτε μερική απώλεια της όρασής τους) και πρόσθετες αναπηρίες όπως νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομα, νευρολογικές διαταραχές και κινητικά προβλήματα. Διεύθυνση: Πρώην Αμερικάνικη Βάση,Λ. Βουλιαγμένης,Ελληνικό. Υπεύθυνος: Ζώτου Χριστιάνα. Email: amymoni@otenet.gr
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΓΑΠΗΣ
Προσφέρουμε στα παιδιά και στους συνανθρώπους μας με ανιδιοτέλεια, αληθινά με την καρδιά μας και ονειρευόμαστε ένα ελπιδοφόρο κόσμο. Οι «Άνθρωποι αγάπης» ξεκίνησαν το 1992 με μια μικρή συντροφιά ανθρώπων με το όραμα να επικρατήσει κάποτε στον κόσμο μας η αγάπη, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων για όλους. Ένας κόσμος γεμάτος χαμόγελα. Αγαπούν το Θεό, τον άνθρωπο, το συνάνθρωπο. Ελπίζουν και προσφέρουν αληθινά με την καρδιά τους. Σκεπτονται θετικά, αισιόδοξα, χαρούμενα. Πετυχαίνουν τους στόχους τους, βάζουν νέους και γιορτάζουν με τις επιτυχίες τους. Χτίζουν μια ζωή γεμάτη νόημα και σκοπό.
ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ΕΛΛΑΣ
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ
Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Η μικρή ιστορία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού ξεκίνησε την Άνοιξη του 2000 από μια μικρή παρέα φίλων εκπαιδευτικών, συγγραφέων, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων. Σκοποί του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι: η διάδοση και η τήρηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που έχει υπογράψει και η χώρα μας μαζί με 191 ακόμη χώρες στον πλανήτη, η ενημέρωση των ίδιων των παιδιών για τους θεσμούς που τα προστατεύουν σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, η κινητοποίηση για την καταπολέμηση κάθε είδους διακρίσεων, η κινητοποίηση για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης.
ΔΩΣΕ ΖΩΗ
Ο Σύλλογος ‘’Δώσε ζωή’’ είναι ένα Πανελλήνιος Σύλλογος που στόχο έχει την φροντίδα των παιδιών με ειδικές ανάγκες και ταυτόχρονα την ενημέρωση των πολιτών. Προσπαθούμε να στηρίζουμε τα παιδιά βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης τους και την καθημερινή τους ζωή. Τα παιδιά με αναπηρία έχουν το δικαίωμα να κοινωνικοποιηθούν όπως όλοι μας. Οφείλουμε συλλογικά να τα ενισχύουμε, να τα στηρίζουμε αλλά σε καμία περίπτωση να τα λυπόμαστε. Τα παιδιά αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σαν ισότιμα μέλη της κοινωνίας και όχι να τα περιφρονούμε και να τους περιθωριοποιούμε. Η συνεισφορά του κόσμου κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική. Είμαστε ένας νέος Σύλλογος και έχουμε ανάγκη ανθρώπους που έχουν όρεξη να προσφέρουν απλόχερα την βοήθειά τους.
ΕΑΔΑΠ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
Η Εταιρία για την Ανάπτυξη και τη Δημιουργική Απασχόληση των Παιδιών (ΕΑΔΑΠ) είναι μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία έχει ως κύριο σκοπό να μελετήσει, να προωθήσει και να διαδώσει εκπαιδευτικές καινοτομίες για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων ΟΛΩΝ των παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.
Ένα Παιδί, Ένας Κόσμος
Eνίσχυση και στήριξη οικογενειών με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, και τελικό αποδεκτή τα παιδιά που ζουν σε ευάλωτες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες.
ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ομορφαίνουμε τα ιδρύματα και τους χώρους που φιλοξενούν παιδιά με πίνακες ζωγραφικής,τοιχογραφίες κλπ.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΡΙΖΕΣ
Σκοπός του Κέντρου Ερευνών Ρίζες είνια η ενημέρωση, εκπαίδευση αναδόχων γονέων, ειδικών, υποψηφίων θετών γονέων, αναζήτηση ριζών ενηλίκων υιοθετημένων ατόμων. Αποϊδρυματοποίηση και δικαιώματα του παιδιού.
ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ
Το ΚΜΟΠ είναι μη κυβερνητική oργάνωση που ιδρύθηκε το 1977 με σκοπό τη στήριξη ατόμων που απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό και περιθωριοποίηση, την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών για την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη ανέργων και ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, την ανάπτυξη υποβαθμισμένων περιοχών, την επιστημονική έρευνα και την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Το Όραμα μας είναι η δέσμευση για ουσιαστική βελτίωση της ζωής ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς. Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από έναν εικοσιεξάχρονο ιερέα, τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας.
Μαθαίνω Διατροφή
Ο σκοπός της οργάνωσης είναι να υποστηρίξει την υγιή ανάπτυξη των παιδιών στην Ελλάδα και να προασπίσει το δικαίωμά τους για ισορροπημένη θρέψη & ενεργητικό παιχνίδι. Μέσα από προγράμματα, δράσεις & καμπάνιες, στόχος είναι να υποστηριχθούν τα παιδιά ώστε να αποφύγουν προβλήματα που σχετίζονται με την υπερβολική πρόσληψη τροφής και την ανθυγιεινή διατροφή.
ΜΕΡΙΜΝΑ
Εταιρία για τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή αρρώστια ή το θάνατο οικείου τους προσώπου.
ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ Η ΜΕΛΙΣΣΑ
Παιδική Προστασία που αφορά σε κορίτσια ηλικίας 4 -18 ετών.
ΠΑΙΔΙ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΕΩΝ & ΣΤΗΡΙΞΗΣ για ΠΑΙΔΙ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Δωρεάν παροχές & EΡΓΑΣΤΗΡΙΑ σε: Περιβάλλον, Τέχνη, Υγεία, Διατροφή, Εκπαίδευσης
ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS
"Υπάρχει ένα Χωριό που αγκαλιάζει με αγάπη και φροντίδα τα παιδιά που είναι μόνα στον κόσμο. Που δίνει σε κάθε παιδί ξεχωριστά, τη ζεστασιά ενός δικού του σπιτικού, τη συντροφιά των φίλων και των αδελφών του, το ενδιαφέρον για την μόρφωση του, την ξενοιασιά του παιχνιδιού. Που χαρίζει στα παιδιά το μητρικό χάδι και την αγάπη μιας Μητέρας SOS, που έχουν ανάγκη και που χρειάζονται περισσότερο απ’ όλα. Αυτή είναι η εικόνα, ο ρόλος και η αξία του Παιδικού Χωριού SOS. Μια μεγάλη οικογένεια που αγκαλιάζει με αγάπη τα παιδιά."
Πάρκο Χαράς: Ένα Πάρκο για Όλους
Η δημιουργία προσβάσιμων,προσαρμοσμένων και με κατάλληλο εξοπλισμό πολυχώρων αναψυχής & επιμόρφωσης για παιδιά και ενήλικες όλων των ικανοτήτων.
Πρωτοβουλία για το Παιδί
O Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί» ιδρύθηκε στη Βέροια τον Απρίλιο του 2008. Σήμερα, δραστηριοποιούνται στους κόλπους του 350 μέλη και 200 περίπου ενεργοί εθελοντές. Πεδίο δράσης της Δομής μας είναι πρωτίστως η φροντίδα και η προστασία παιδιών που, προερχόμενα από οικογένειες που δυσλειτουργούν ή είναι διαλυμένες, βιώνουν την παραμέληση, την ψυχολογική και σωματική βία, την περιθωριοποίηση και την απόρριψη, τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και μέσα στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον, καθώς και η παντοειδής ενίσχυση των οικογενειών τους. Ακόμη, ομάδες-στόχους της ΠγτΠ αποτελούν οι ευπαθείς οικογένειες με παιδιά και οι ευπαθείς ομάδες του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ- LALIBELA
Kύριο έργο του Συλλόγου είναι η βοήθεια προς παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και πραγματοποιείται μέσω προγραμμάτων αναδοχής. Ο όρος «αναδοχή» αποδίδεται εδώ με το γενικότερο περιεχόμενό του και όχι με την νομική του έννοια, όπως χρησιμοποιείται στη διεθνή πρακτική παρόμοιων ανθρωπιστικών οργανώσεων μακροχρόνιας υποστήριξης παιδιών ή και νέων ανθρώπων. Η επιλογή των παιδιών γίνεται από τις οργανώσεις αυτές και τους κοινωνικούς φορείς της χώρας, με βάση αυστηρά κριτήρια σε ό,τι αφορά την οικογενειακή και οικονομική κατάστασή τους.
Το Θαύμα
To Be The Miracle (Το Θαύμα) είναι μια εθελοντική ομάδα που έχει ως στόχο την εκπαιδευτική, κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη παιδιών ανεξαρτήτου επιπέδου, προέλευσης ή καταγωγής. Το εγχείρημα στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική δράση ανθρώπων που θέλουν να πράξουν προσφέροντας σε κάθε επίπεδο και στο μέτρο που ο καθένας μπορεί. Έτσι αναπτύσσεται μια αμφίδρομη δράση στην οποία ο εθελοντής δεν δίνει μόνο αλλά παίρνει. Βασική μας αρχή είναι οτι κάθε γνώρισμα - χαρακτηριστικό μας μπορεί να μετατραπεί και να αξιοποιηθεί κάνοντας Έργο ή αν θέλετε κάνοντας Θαύματα.
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Σκοπός της οργάνωσης είναι η προάσπιση των δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.
Φάρος
Ο Φάρος είναι μια ελληνική ανθρωπιστική οργάνωση με έδρα την Αθήνα, που υποστηρίζει οικογένειες προσφύγων με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά και τους εφήβους που είναι ασυνόδευτα ή έχουν αποχωριστεί από τις οικογένειές τους.
Φιλανθρωπικό Σωματείο Παιδικός Σταθμός
Από τις αρχές του 2007 το Σωματείο “ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ” λειτουργεί Παιδικό Σταθμό, στο κέντρο της Αθήνας, για τα παιδιά των απόρων οικογενειών που προστατεύει. Φιλοξενούνται 35 παιδιά, 2 – 6 ετών, από τις 7.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα. Φροντίζουμε τη διατροφή τους, τη καθημερινή ατομική υγιεινή τους, και την ψυχαγωγία τους. Προσφέρονται σε καθημερινή βάση, ατομικό μπάνιο, καθαρά εσώρουχα, ρούχα, υποδήματα, κούρεμα. Παρακολουθούμε τη σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη με τακτική παιδιατρική παρακολούθηση, έλεγχο εμβολίων και εμβολιασμό, καθώς και οδοντιατρικό έλεγχο. Δύο εξειδικευμένοι νηπιαγωγοί χρησιμοποιούν ειδικές παιδαγωγικές μεθόδους και ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες προσφέρουν γνώση και προσπαθούν να αναπτύξουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες των παιδιών. Ειδική παιδαγωγός και λογοθεραπεύτρια συνεργάζονται ατομικά με τα παιδιά. Υπεύθυνη: Νατάσα Παπακωνσταντίνου, Κοινωνική Λειτουργός, Διευθύντρια Παιδικού Σταθμού. email: ps@filoitoupediou.gr
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
Το Χριστοδούλειο είναι ένα κοινωφελές, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ίδρυμα που αναλαμβάνει τη φροντίδα μικρών κοριτσιών τα οποία για διάφορους λόγους έχουν βρεθεί σε δυσμενή θέση και έχουν την ανάγκη μας.