Ελληνικά   |   Αγγλικά

ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

στο Volunteer4greece
City of Errors
Το City of Errors είναι μια διαδραστική πλατφόρμα με σκοπό την αφύπνιση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των κατοίκων ως προς τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζουν.
CleanJunkies
Καθαρίζουμε τις παράνομες (βρώμικες, σκουριασμένες, άθλιες) διαφημιστικές πινακίδες από τους δρόμους. Πίσω από αυτή τη διαφημιστική πινακίδα υπάρχει ένα δέντρο; Σκουριά, ξεπλυμένη, χωρίς αρχή, χωρίς τέλος, παντού, κάποτε εδώ ήταν γειτονιά, όπου και αν κοιτάξεις, κουράζει το μάτι, κουρασμένη μου ψυχή. Άναψε πράσινο, φεύγουμε.
Get Involved
Η GetInvolved ως πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2017 από μία ομάδα φοιτητών με πολύ μεγάλη προσπάθεια, δουλειά, συναντίληψη και κοινές ιδέες πάνω στο ζήτημα της ανάγκης για την ανάδειξη νέων ιδεών μέσα από δημιουργικές πρωτοβουλίες. Πρώτη μας δράση είναι η διοργάνωση του Συνεδρίου Προσομοίωσης της Ε.Κ.Τ. , που αποτελεί καινοτομία για τα δεδομένα των προσομοιώσεων.
PhotoAid Greece
Είμαστε οι PhotoAid. Μία εθελοντική ομάδα που έχει ως σκοπό την ανάδειξη, μέσω της τέχνης της φωτογραφίας, του κοινωνικού έργου ΜΚΟ και φιλανθρωπικών οργανώσεων καθώς και συλλογικών-ιδιωτικών πρωτοβουλιών.
SAILABILITY HELLAS
Το σωματείο ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-SAILABILITY HELLAS είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ( Ε.Ι.Ο.) http://www.eio.gr/, που καλλιεργεί το άθλημα της Ιστιοπλοΐας για ανθρώπους με αναπηρία -ΑμεΑ. Η ομάδα μας βασίζεται και λειτουργεί με τον εθελοντισμό. Καλούμε λοιπόν να συμμετέχουν, όσους μπορούν να αφιερώσουν λίγες ώρες της εβδομάδας, προσφέροντας αλλά και διασκεδάζοντας συγχρόνως.
Διαβάζω για τους Άλλους
Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό δίκτυο "Διαβάζω για τους Άλλους"​ αποτελείται από μια ομάδα εθελοντών που οραματίστηκαν μια κοινωνία όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν ίση πρόσβαση στο αγαθό της ανάγνωσης χωρίς διακρίσεις. Άνθρωποι με προβλήματα όρασης, μη βλέποντες, άνθρωποι που αδυνατούν να κρατήσουν βιβλίο στα χέρια τους, ηλικιωμένοι σε γηροκομεία, παιδάκια σε ιδρύματα ή αναλφάβητοι φυλακισμένοι δικαιούνται να έχουν πρόσβαση σε όλο και περισσότερα βιβλία και περισσότερες κατηγορίες αναγνωσμάτων.
ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ενεργή συμμετοχή των νέων σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω δράσεων και παρεμβάσεων.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είναι η παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν κινδύνους για τη ζωή τους, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, σε όλα τα φυσικά ή μη πεδία, εντός και εκτός Ελλάδας. Οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης συμμετέχουν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μαζικών καταστροφών, οπουδήποτε κι αν λαμβάνουν χώρα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Ό, τι Αξίζει ΑΜΚΕ
Το Ό, τι αξίζει είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει κύριο στόχο να προάγει και να προβάλλει ζητήματα που μας αφορούν όλους και να μας ευαισθητοποιήσει αλλά και ενεργοποιήσει-θέτοντας κοινούς στόχους και προάγοντας την συνεργασία όσο το δυνατό περισσότερων ατόμων, φορέων και επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Χωρίς πολιτικό πρόσημο μέσα από πολλαπλές δράσεις, δρούμε σαν μια ομάδα που δίνει έμφαση σε όσα ενώνουν τα μέλη της και υποστηρίζει κάθε τι που αξίζει. Δίνουμε προτεραιότητα στην ποιότητα της ζωής μας και θέτουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Πρωτοτυπούμε συγκεντρώνοντας σε ετήσια βάση, χρήματα για διαφορετικό συγκεκριμένο φιλανθρωπικό σκοπό, ο οποίος ανακοινώνεται στο site μας και στα μέλη μας.
ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ
Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (Ο.ΔΙ.Κ.), είναι μια ομάδα μη κερδοσκοπικούαρακτήρα – μη κυβερνητική οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το Μάιο του 2008 με την υπ΄ αριθ. 14911/08 απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.Είναι ενταγμένη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος με αριθ. μητρώου 69/08 καθώς επίσης και στο Υ.Δ.Α.Σ. του Υπουργείου Εξωτερικών με αριθ. μητρώου 502. Ο σκοπός της ομάδας μας είναι η ανιδιοτελής προσφορά βοήθειας για τη πρόληψη,την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση από μαζικές καταστροφές όπως σεισμοί,εκτεταμένες πλημμύρες και θεομηνίες, Πυρκαγιές κ.ά.Επίσης ενεργεί στην Έρευνα & Διάσωση ατόμων από αεροπορικά, ορειβατικά, ναυτικά και άλλα εν γένει ατυχήματα, καθώς και τη παροχή ή διαχείριση ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων,Τέλος η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένας τομέας που η ομάδα μας επενδύει για τη διατήρηση αλλά και τη επαναδημιουργία του φυσικού μας πλούτου. H ομάδα επενδύει στην οργάνωση και εκπαίδευση των πολιτών ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν καταστάσεις κρίσεων και να είναι σε θέση να προστατέψουν τη ζωή των συνανθρώπων μας στις καθημερινές τους δραστηριότητες.
Πολιτιστικός Σύλλογος Σάρχου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάρχου μετρά τρεις δεκαετίες ζωής και έχει σκοπό την ανάπτυξη του όμορφου χωριού μας ώστε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο το δυναμικό του από ιστορική, πολιτιστική και οικονομική σκοπιά, για τους Σαρχιανούς, την οντότητα του Σάρχου και τον κόσμο. Δραστηριότητα: Ηράκλειο Κρήτης Email: politistikossarchou@gmail.com
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
Οι "Συνταξιούχοι Εν Δράσει" έχουμε στόχο τη δραστηριοποίηση των συνταξιούχων στον εθελοντισμό.