Ελληνικά   |   Αγγλικά

ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

στο Volunteer4greece
Action Finance Initiative (AFI)
H AFI έχει ως σκοπό να: 1. Να εισάγει τις μικροπιστώσεις στην Ελλάδα 2. Να υποστηρίξει μέσω των μικροπιστώσεων τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους ανέργους που είναι αποκλεισμένοι οικονομικά από το πιστωτικό σύστημα 3. Να υποστηρίξει τις παραπάνω ομάδες στο ξεκίνημα, στην οργάνωση και στην ανάπτυξη βιώσιμων μικροεπιχειρήσεων και γενικότερα επιχειρηματικές δραστηριότητες, παρέχοντας συμβουλές, γνώση και σχετική εκπαίδευση 4. Να προτείνει πρακτικές βελτίωσης στο νομικό και θεσμικό πλαίσιο που ορίζει την αυτο-απασχόληση στην Ελλάδα και να προβάλλει την μικρο-επιχειρηματικότητα και τις μικρο-πιστώσεις ως μέσο επίτευξης οικονομικής ένταξης κοινωνικών ομάδων που σήμερα είναι αποκλεισμένες από την επιχειρηματική δραστηριότητα. Υπεύθυνος: Μαρίσα Αντωνοπούλου, marisa.antonopoulou@afi.org.gr
"Το Πέταγμα" Σύλλογος Γονέων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση Ατόμων με Νοητική Στέρηση
Σκοπός του Συλλόγου είναι να δημιουργεί και να λειτουργεί κατοικίες (Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) όπου άτομα με νοητικές αναπηρίες διαβιούν μόνιμα σε ένα κοινωνικά ενταγμένο περιβάλλον έχοντας την κατάλληλη υποστήριξη στις ανάγκες τους. Δημιουργείται έτσι ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον όπου καλλιεργούνται οι ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες των νέων και επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή αυτονόμησή τους.
50και Ελλάς
Η 50και Ελλάς είναι μια μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων άνω των 50 στην Ελλάδα, σε μια κοινωνία ισότητας και μέσα από δραστηριότητες που αφορούν όλους τους τομείς της ζωής. Σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς εταίρους, φροντίζει και υποστηρίζει τα δικαιώματα τους στην ίση και δίκαια μεταχείριση στην κοινωνία, στην εργασία, στην υγεία και στην ιατρική περίθαλψη, στην διασκέδαση, στην αυτονομία και στην αξιοπρεπή διαβίωση, στη συμμετοχή στις αποφάσεις που παίρνονται, και στη χάραξη κάθε είδους πολιτικής με επιπτώσεις σε αυτούς. Η οργάνωση επίσης προωθεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες για υποστήριξη των εξαρτημένων ηλικιωμένων ατόμων και τις οικογένειες και επαγγελματίες που τους φροντίζουν. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, το 50και Ελλάς είναι ένα δυναμικό μέλος της οργάνωσης AGE Platform Europe http://www.age-platform.org/EN/ που αντιπροσωπεύει τους Ευρωπαίους πολίτες άνω των 50 ετών στους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόεδρος της οργάνωσης εξελέγη η Ελισάβετ Μεσθεναίου, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του 50και Ελλάς.
A21
Η Α21 υπάρχει για να καταργήσει την αδικία στον 21ο αιώνα. Η στρατηγική μας περιλαμβάνει την πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων μέσω της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης, την προστασία των θυμάτων μέσα από προγράμματα αποκατάστασης, τη νομική υπεράσπιση των θυμάτων ασκώντας δίωξη στους διακινητές και τη συνεργασία με ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας για την ελευθερία.
Abba House Thessaloniki
Το ABBA HOUSE: THESSALONIKI είναι ένα σπίτι για παιδιά, που αγκαλιάζει κάθε εγκαταλελειμμένο και κακοποιημένο παιδί. Η δέσμευσή μας, ως οργάνωση, είναι να φροντίζουμε γι' αυτά τα παιδιά με κάθε δυνατό τρόπο. Για κάθε παιδί που έρχεται στη φροντίδα μας, θα είμαστε η οικογένειά του. Επικοινωνία: info@abbahouse.gr, Yπ. Επικοινωνίας: Λιάνα Σταμάτη
ActionAid Ελλάς
H ActionAid είναι μια ανεξάρτητη, διεθνής οργάνωση που από το 1972 αλλάζει για πάντα τις ζωές των φτωχότερων και πιο αδικημένων ανθρώπων. Σήμερα, δουλεύουμε με περισσότερους από 15 εκατομμύρια ανθρώπους σε 45 χώρες για έναν καλύτερο, δικαιότερο κόσμο για όλους. Δεν αρκούμαστε στην παροχή βοήθειας, δίνουμε προοπτική. Παλεύουμε κατά των αιτιών που προκαλούν τη φτώχεια και την αδικία με έργα, προγράμματα ενδυνάμωσης κι εκστρατείες που φέρνουν οριστικές αλλαγές σε υποδομές, νοοτροπία και νόμους. Κι επειδή μόνο μαζί σας μπορούμε να πετύχουμε, συνδέουμε τους υποστηρικτές μας και όσους μας χρειάζονται με αλληλεγγύη. Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλ: 210-9212321, Δ/νση: Φαλήρου 52, 11741, Αθήνα, Email: info.hellas@actionaid.org
AENAO
Σκοπός του οργανισμού ΑΕΝΑΟ είναι η προώθηση της υγείας με την ευρεία έννοια, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στοιχεία Επικοινωνίας: Γοργοποτάμου , Θέρμη Θεσσαλονίκης. Email: aenao7@gmail.com, amoutzia@auth.gr
AIESEC GREECE
Η ΑIESEC έχει ως σκοπό την ειρήνη και τη μεγιστοποίηση των ανθρωπίνων δυνατοτήτων μέσα από την ενδυνάμωση των νέων ανθρώπων. Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλ.: 211 7109047, Email: greece@aiesec.net.
Arid Zone Afforestation A.M.K.E.
Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία A.Z.A. (ARID ZONE AFFORESTATION N.P.O.), καταπολεμά την ερημοποίηση διαμέσου συνεχών, χωρίς κόστος για την πολιτεία, αναδασώσεων ξηρών, ημίξηρων και ερημοποιούμενων περιοχών με την εφαρμογή του συστήματος δενδροφύτευσης “SAFE TREE”, Ελληνικής επινόησης, με μηδενική ή ελάχιστη ποσότητα νερού ποτίσματος.
Ashoka
Ο μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός Ashoka αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικών επιχειρηματιών παγκοσμίως που εφαρμόζουν στην πράξη τις καινοτόμες ιδέες τους με στόχο την κοινωνική αλλαγή και την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων. Η Ashoka δραστηριοποιείται σε 88 χώρες και έχει υποστηρίξει και εντάξει στο παγκόσμιο δίκτυό της πάνω απο 3.000 κορυφαίους κοινωνικούς επιχειρηματίες (Αshoka Fellows), μεταξύ των οποίων και δύο κατόχους βραβείων Νόμπελ Ειρήνης (Kailash Satyarthi και Mohammad Yunus). Το όραμά μας είναι να ενθαρρύνουμε τους πολίτες όλου του κόσμου να σκέφτονται και να δρουν ως φορείς αλλαγής - Everyone a changemaker.
Asylum Links
Το Asylum Links είναι ένας εθελοντικός οργανισμός που επιδιώκει να αυξήσει και να βελτιώσει την πρόσβαση στην πληροφόρηση σχετικά με το άσυλο, τη στέγαση, τα μέσα διαβίωσης και την υγειονομική περίθαλψη στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών με τους μετανάστες, τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα και αστικές περιοχές.
Athens Makerspace
Το Athens Makerspace είναι το πρώτο εκπαιδευτικό makerspace με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα στην Αθήνα, το όραμα του είναι η παροχή ανοιχτής πρόσβασης στα εργαλεία και στη γνώση, ώστε κάθε άνθρωπος, κάθε ηλικίας να μπορεί να δημιουργήσει τις ιδέες του. Είναι ένα εργαστήριο εξοπλισμένο με σύγχρονες και παραδοσιακές τεχνολογίες. Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν πέρα από τον συμβατικό εξοπλισμό ενός ξυλουργείου και μεταλλουργείου, και εργαστήρια κατασκευής ψηφιακών τεχνολογιών όπως 3D Εκτύπωση, Κοπή Laser, CNC Milling, Κοπή βινυλίου
babyfeat
Με το babyfeat θέλουμε να προωθήσουμε την αλληλεγγύη, την προσφορά, τον διάλογο, την εναλλακτική οικονομία και την οικολογική συνείδηση, δημιουργώντας ένα Κέντρο όπου μπορούμε να ανταλλάξουμε ιδέες, συναισθήματα, εμπειρίες και αντικείμενα με επίκεντρο τα παιδιά μας. Χαρίζουμε και ανταλλάσσουμε βρεφικά, παιδικά και νεανικά είδη, καθημερινά με οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.
Bibliothèques Sans Frontières / Libraries Without Borders (LWB)
Founded in 2007 in France at the initiative of Patrick Weil, Bibliothèques Sans Frontières (BSF) is today one of the leading NGOs working in knowledge and culture-based development in the world and supporting libraries in developing countries. We believe that access to information and the dissemination of culture are two key—yet under-invested components—of human and economic development, and the spread of democratic practices and human rights.Present in over 20 countries and in France, BSF supports local initiatives through the creation of libraries to promote education, access to information and culture and the conservation of cultural heritage. Through creating and reinforcing libraries, training librarians, distributing books, supporting local publishing, designing library networks and creating innovative programs for the promotion of access to education and information, BSF actively promotes access to knowledge throughout the world.
Big Bang Education
Ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, που σκοπό έχει να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες της νέας γενιας, σε μια εποχή εκθετικών και γενικότερων αλλαγών. Διεύθυνση: Σχολείο της Φύσης, 2ο χλμ Τριλόφου-Επανωμής Επικοινωνία: bigbangschools@gmail.com
Blood-e
Μέσα από την ηλεκτρονική υπηρεσία του Bloode μπορείς να δημιουργείς, να προωθείς και να ικανοποιείς ενεργές εκκλήσεις για αίμα, προκειμένου να σώσεις τους ασθενείς που χρειάζονται αίμα για μετάγγιση. Δεν χρειάζεται να είσαι αιμοδότης για να γίνεις μέλος στο Bloode, αρκεί να θες να βοηθήσεις, να βλέπεις τις εκκλήσεις για αίμα, να ενημερώνεσαι για τις δράσεις μας και να μάθεις τα πάντα για την εθελοντική αιμοδοσία.
CAMPFIRE Innovation
Η οργάνωση CAMPFIRE Innovation δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2015. Σκοπός της είναι η προώθηση της καινοτομίας και τεχνολογιας στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων, όπως το προσφυγικό. Αναγνώριση των βασικών αναγκών των εθελοντικών ομάδων και προσφύγων και ταυτοποίηση χρήσιμων εργαλείων για τη διαχείρηση τους.
CITIZENS IN ACTION
"Στόχοι της Οργάνωσης είναι: - Ο επαναπροσδιορισμός της έννοιας του πολίτη. - Η ενίσχυση και προώθηση της ενεργής συμμετοχής. - Η απελευθέρωση της δημιουργικής έκφρασης. Οι επιμέρους στόχοι είναι οι εξής: - Να υποστηρίξουν και να προωθήσουν την ιδέα του ενεργού πολίτη στους νέους, μέσα από νέες μορφές κοινωνικής δέσμευσης και συμμετοχής, για μια δημοκρατική, αλληλέγγυα και ανοικτή κοινωνία. - Να ενθαρρύνουν την ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων, ιδεών και διεθνών ανταλλαγών, με σκοπό την ενίσχυση των γνώσεων, της αμοιβαίας κατανόησης και της ειρήνης μέσω της μη τυπικής εκπαίδευσης. - Να συμβάλουν στην κοινότητα και την τοπική ανάπτυξη μέσω της συμμετοχής των τοπικών και ξένων εθελοντών σε προγράμματα προς όφελος όλων, με έμφαση στις αγροτικές περιοχές. - Να συμβάλλουν στην προώθηση της συμμετοχής των νέων για την υπεράσπιση και τον καθορισμό της ποιότητας ζωής τους, με στόχο την προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος."
City of Errors
Το City of Errors είναι μια διαδραστική πλατφόρμα με σκοπό την αφύπνιση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των κατοίκων ως προς τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζουν.
Citycampus
Το Citycampus.gr αποσκοπεί στην ποιοτική ενημέρωση των φοιτητών σε θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως σπουδές, υποτροφίες, μεταπτυχιακά, Erasmus, ψυχαγωγία και επιχειρηματικότητα. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικές οι αποφάσεις που αφορούν την εκπαίδευση και την καριέρα σας, για να τις αφήνετε στην τύχη τους. Στόχος μας είναι να σας εξασφαλίζουμε άμεση και σωστή πληροφόρηση. Όσο περισσότερο μας στηρίζετε τόσο περισσότερο μας δίνετε κίνητρα να συνεχίζουμε δυναμικά και να αναπτυσσόμαστε.
CIVISplus
H CIVISplus είναι μια μη-κυβερνητική, μη-κερδοσκοπική οργάνωση, ιδρυθείσα από νέους ανθρώπους με στόχο τη διαρκή προσπάθεια τόσο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όσο και την προστασία του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, συνεισφέροντας στις προσπάθειες για κοινωνική ευημερία και αειφόρο ανάπτυξη και συμβάλλοντας στην ανάδειξη κοινωνικών και επικοινωνιακών ζητημάτων αιχμής, είτε αυτοτελώς, είτε μέσα από το συντονισμό δράσεων, γνώσεων και πόρων με άλλους φορείς με κοινό σκοπό.
CleanJunkies
Καθαρίζουμε τις παράνομες (βρώμικες, σκουριασμένες, άθλιες) διαφημιστικές πινακίδες από τους δρόμους. Πίσω από αυτή τη διαφημιστική πινακίδα υπάρχει ένα δέντρο; Σκουριά, ξεπλυμένη, χωρίς αρχή, χωρίς τέλος, παντού, κάποτε εδώ ήταν γειτονιά, όπου και αν κοιτάξεις, κουράζει το μάτι, κουρασμένη μου ψυχή. Άναψε πράσινο, φεύγουμε.
Coeurs pour tous Hellas
Για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια Coeurs pour Tous Hellas Το 2015, η ανθρωπιστική δράση του Ιδρύματος επεκτάθηκε στην Ελλάδα με τη δημιουργία του παραρτήματος Coeurs pour Tous Hellas. Μια έμπρακτη δέσμευση προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ώστε να έχουν την ευκαιρία και δυνατότητα να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Οι γιατροί του Coeurs pour Tous (Καρδιές για Όλους) προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, όπως και όλα τα μέλη του ιδρύματος. Στην Ελλάδα, ο Καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός χειρουργεί στο νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, με ομάδα Ελλήνων καρδιοχειρουργών γιατρών.
Danish Refugee Council
Το Συμβούλιο της Δανίας για τους Πρόσφυγες είναι μια ανθρωπιστική, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1956 και λειτουργεί σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Dogs' Voice
To Dogs' Voice είναι η πρώτη κοινωνική επιχείρηση στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στην προστασία και διαχείριση πληθυσμού αστικής πανίδας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2015 με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και έκτοτε: 1. Έχει δηµιουργήσει τη µεγαλύτερη βάση δεδοµένων αγγελιών υιοθεσίας αδέσποτων ζώων στη χώρα, µε περισσότερες από 682 οργανικές υιοθεσίες. 2. Κατάφερε να κινητοποιήσει 285 ιδιώτες δωρητές, συγκεντρώνοντας µέσα σε 16 ώρες €1.570 για την κάλυψη εξόδων έκτακτων ιατρικών περιστατικών. 3. Παρέχει έµπρακτα στήριξη σε περισσότερες από 70 φιλοζωικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, δηµιουργώντας τράπεζα φαρµάκων για να καλύψει δαπανηρές θεραπείες αδέσποτων ζώων. 4. Έχει προσφέρει περισσότερα από 310 κιλά ξηράς τροφής σε καταφύγια αδέσποτων ζώων σε όλη την Ελλάδα. 5. Δηµιούργησε οµάδα νοµικής υποστήριξης για κακοποιήσεις ζώων και 27 αγωγές έχουν ήδη εισαχθεί στα ελληνικά δικαστήρια. 6. Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς 16 πανελλαδικές καµπάνιες ενηµέρωσης και ευαισθητοποίησης για το θέµα των αδέσποτων ζώων, ενώ η καµπάνια του εγκρίθηκε από το ΕΣΡ ως κοινωνικό µήνυµα. 7. Έχει δηµιουργήσει ένα ολοκληρωµένο πρόγραµµα για τη µείωση του πληθυσµού των αδέσποτων ζώων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, προτείνοντας, εξελίσσοντας και σχεδιάζοντας βέλτιστες πρακτικές βιώσιµης ανάπτυξης. 8. Έλαβε τον Απρίλιο του 2015 το FEAST Athens Award και ήταν στην τελική δεκάδα των κοινωνικών επιχειρήσεων από την Ελλάδα που διεκδίκησαν το Social Impact Award 2016. Και το σημαντικότερο: συνεχίζει. Μαζί με εσάς, για να κάνουμε το όραμα μας πραγματικότητα. Γιατί μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα, με πολίτες που σέβονται τα ζώα και τα δίκαιωμα τους είναι εφικτή. Email: info@dogsvoice.gr
E-Charity.gr portal
Non profitable news portal for the Social Impact, NGOs and networking services of Activism and CSR of businesses in Greece, Cyprus and abroad
Ecocity, Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον
Για τη διόρθωση των στρεβλώσεων που έχει υποστεί το δομημένο περιβάλλον, παράλληλα και σε συμπόρευση με τη λήψη μέτρων από την κεντρική διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι απαραίτητη η εκτενής ενημέρωση και, κυρίως, η επανεκπαίδευση των πολιτών, έτσι ώστε να υιοθετήσουν νέους τρόπους συμπεριφοράς, υπολογίζοντας το οικολογικό κόστος κάθε ενέργειας.
Effect
Αποστολή μας είναι να κάνουμε τους νέους ανθρώπους πιο απασχολήσιμους και να τους βοηθήσουμε να μπουν στην αγορά εργασίας. Η εκπαίδευση δεν είναι πρόβλημα, είναι ευκαιρία! Ξεκινήσαμε την Effect πιστεύοντας ότι η εκπαίδευση είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο και ότι μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να λύσουμε τα σημαντικότερα προβλήματα της κοινωνίας μας, ένα προς ένα, ξεκινώντας με τη νεανική ανεργία.Γι’ αυτό δημιουργούμε προγράμματα και λύσεις, όπως το Success Academy, που δίνει σε τελειόφοιτους και πρόσφατους πτυχιούχους τη δυνατότητα να αναλάβουν ένα πραγματικό project από εταιρείες, όπως η Nestle Hellas, να αναπτύξουν τις δεξιότητες που ζητούνται στην αγορά εργασίας και να αποδείξουν την αξία τους σε πιθανούς εργοδότες. Υπεύθυνη: Μαριάνθη Νίκα, marianthi@effect.education Διεύθυνση: Αργούς 148
EUROPEAN OPPORTUNITIES FORUM
The European Opportunities Forum is a new initiative which is here to bridge the gap between academia and the professional world!The Forum aims to act as more than just a portal for professional mobility. Its main objective is to provide suitable tools to young men and women who want to operate in the Greek and European labor market. The means to achieve this objective is, inter alia, information days for career opportunities and training sessions regarding soft skills of young professionals. Means that make stakeholders informed and exceptional candidates. Through the information and guidance, we are to stand facilitators in the free job mobility. Contact Person: Stefanie Efstathiou, stefaniaefst@gmail.com Location: Thessaloniki
FAIR TRADE HELLAS
H Fair Trade Hellas είναι μια Ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ιδρύθηκε το 2004 με νομική μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα άρχισε να προωθεί τη φιλοσοφία του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου (Fair Trade), που στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχοι μας είναι η προώθηση της ηθικής και υπεύθυνης κατανάλωσης στην Ελλάδα, και επίσης η διάθεση στην ελληνική αγορά προϊόντων που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από φτωχές χώρες. Το 2006 ανοίξαμε στην Αθήνα το πρώτο μη κερδοσκοπικό κατάστημα με προϊόντα από ολόκληρο τον κόσμο. Η δράση μας δεν σταματά στη διάθεση προϊόντων που δεν έχουν προκύψει από εκμετάλλευση ανθρώπων από άνθρωπο. Οι εργαζόμενοι και εθελοντές της Fair Trade Hellas προωθούν καθημερινά τις αξίες μιας εναλλακτικής και δίκαιης οικονομίας και της υπεύθυνης κατανάλωσης μέσω εκστρατειών ενημέρωσης και προγραμμάτων εκπαίδευσης. Το κατάστημα και τα γραφεία της Fair Trade Hellas βρίσκονται στην οδό Βεΐκου 2, στην Ακρόπολη.
four ELEMENTS
Four elements is a Non-Profit Organization and Non Governmental Organization (NGO) based in Athens and Thessaloniki area. The company established in 2008 and is an innovative and pioneering Greek organization, with international cooperations and activity. four ELEMENTS acts primarily on prevention, information, planning, evaluation, submission and preparation of studies and sensitivization actions in the field of environment, health, welfare, culture, human resources development, R & D etc. Recent actions carried out by the company are actions regarding prevention of Web risks and dangers to school children, distribution of informative material, ad hoc consulting at homes of parents etc. four ELEMENTS has great experience and is intending to play a major role in the future in awareness campaigns and assistance in various areas, organizing workshops and other events (for alcohol, smoking, risks at work etc) and the advisory and support to people with disabilities. Purpose is to solve people problems, awakening of social consciousness and awareness both in Greece and worldwide.
Get Involved
Η GetInvolved ως πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2017 από μία ομάδα φοιτητών με πολύ μεγάλη προσπάθεια, δουλειά, συναντίληψη και κοινές ιδέες πάνω στο ζήτημα της ανάγκης για την ανάδειξη νέων ιδεών μέσα από δημιουργικές πρωτοβουλίες. Πρώτη μας δράση είναι η διοργάνωση του Συνεδρίου Προσομοίωσης της Ε.Κ.Τ. , που αποτελεί καινοτομία για τα δεδομένα των προσομοιώσεων.
GIVE THE KIDS
Δεν είμαστε τίποτα σπουδαίο, μόνο μαμάδες, μπαμπάδες και φίλοι, με ένα κοινό: Πιστεύουμε πως δεν είμαστε εδώ για να μαζεύουμε και να κρατάμε, αλλά για να προσφέρουμε και να χαρίζουμε. Γι’ αυτό κάναμε την κίνηση να δημιουργήσουμε μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία και να σας καλέσουμε να γίνετε εσείς οι εθελοντές μας, χαρίζοντας ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια, βρεφικό εξοπλισμό και άλλα για μωράκια και παιδάκια μέχρι 5 ετών. Όχι από καινούρια αγορασμένα, αλλά από παλιά αγαπημένα. Από αυτά που περισσεύουν και κάθονται στην ντουλάπα. Αυτά έχουν περισσότερη αξία.
GIVMED | Share medicine Share life
Το πρώτο δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Μέσω μιας mobile εφαρμογής συνδέουμε το περίσσευμα σε φάρμακα ιδιωτών με τις ελλείψεις κοινωνικών φαρμακείων και ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας.
HELMEPA - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Στόχος της HELMEPA είναι να δημιουργήσει περιβαλλοντική συνείδηση και να εξυψώσει το επίπεδο ασφάλειας στη ναυτιλιακή κοινότητα μέσα από μια συντονισμένη εθελοντική προσπάθεια πληροφόρησης, επιμόρφωσης και κινητοποίησης όλων, από τον πλοιοκτήτη μέχρι τον τελευταίο ναύτη.
Hestia Ελλάς
Η Hestia Hellas είναι μια ΜΚΟ που εξυπηρετεί ευπαθείς πληθυσμούς στην Αθήνα, όπως παιδιά και Έλληνες ενήλικες που πλήττονται από την οικονομίκή κατάσταση και πρόσφυγες που επιθυμούν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα ή σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους πληθυσμούς αυτούς να ευημερήσουν και να επιτύχουν μια πιο αξιοπρεπή ζωή παρέχοντας υποστήριξη και ανάπτυξη των δεξιότητων τους, όπως: συμβουλευτική υποστήριξη, και επαγγελματική κατάρτιση. Πληροφορίες: HR@hestiahellas.org
Higher Incubator Giving Growth & Sustainability (HIGGS)
Το HIGGS αποτελεί μια πρωτοβουλία με στόχο την ενδυνάμωση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μέσα από εκπαιδευτικά και υποστηρικτικά προγράμματα και δράσεις που πραγματοποιούνται στη σταθερή και μόνιμη δομή των εγκαταστάσεών του.
Home-Start Hellas
Το Home - Start είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση που απευθύνεται σε κάθε οικογένεια με μικρά παιδιά, που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Σκοπός μας είναι να βρισκόμαστε κοντά στους γονείς για να τους στηρίζουμε στις δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, έτσι ώστε να δίνουν τις δικές τους λύσεις, χωρίς οι δυσκολίες να εξελίσσονται σε κρίσεις ή οι κρίσεις να καταλήγουν στη διάλυση της οικογένειας. Κατάλληλα επιλεγμένοι και εκπαιδευμένοι εθελοντές προσφέρουν σε τακτική βάση κατ’ οίκον υποστήριξη, για όσο χρόνο χρειαστεί. Οι οικογένειες απευθύνονται σε εμάς και ζητούν υποστήριξη για ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών -από τις πιο απλές, όπως είναι το άγχος της καθημερινότητας ή οι αλλαγές που φέρνει στην οικογένεια η γέννηση ενός παιδιού, μέχρι και τις πιο σύνθετες, όπως αρρώστια, αναπηρία, απώλεια, μοναξιά.
Hope Spot
Το Ηope Spot δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη ως μη κερδοσκοπική εταιρία, για τη στήριξη και αρωγή θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και ενδοοικογενειακής βίας. Ο σκοπός μας να δώσουμε ελπίδα μέσα σε καταστάσεις απελπισίας. Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ 1. Ξενώνας Φιλοξενούμε γυναίκες και παιδιά θύματα βίας και εμπορίας ανθρώπων και καλύπτουμε τις άμεσες ανάγκες τους για ρουχισμό, διατροφή, ιατρική περίθαλψη, νομική και ψυχολογική στήριξη, στα πρώτα βήματά τους για μια νέα αρχή. 2. Ευαισθητοποίηση Σχεδιάζουμε καμπάνιες ενημέρωσης για μαθητές και φοιτητές με θέμα την εμπορία ανθρώπων. Γιατί πιστεύουμε στο δυναμικό της νέας γενιάς και στην ανάγκη για αφύπνισή τους σε κοινωνικά θέματα! 3. Συνεργασίες Ενώνουμε τα χέρια μας με άλλους φορείς κοινωνικής μέριμνας για μια πιο ολοκληρωμένη παροχή φροντίδας σ’ αυτούς που τη χρειάζονται.
HouseHub
Το HouseHub είναι ένας συνεργατικούς χώρος για επαγγελματίες από διαφορετικούς χώρους όπως υγείας, εκπαίδευσης ή τέχνης καθώς και φορεις που έχουν σαν σκοπό την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών Στόχος του HouseHub είναι πολίτες και επαγγελματίες να δραςτηριοποιηθουν με κοινό σκοπό να προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπιερία τους ώστε να προάγουν την κοινωνική ένταξη, την προσωπική εξέλιξη και την ενδυνάμωση της οικογένειας σε κλίμα διαγενεγακό. Πιστεύουμε στην : ΠΟΙΟΤΗΤΑ που εξασφαλίζεται από την εξειδικευμένη υπηρεσία ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΟΤΗΤΑ όπου οι μικρότεροι μαθαίνουν από τους μεγαλύτερους και οι μεγαλύτεροι από τους μικρότερους ΑΛΛΗΛΟΠΡΟΣΦΟΡΑ μέσω της συν εργατικότητας ΣΥΝΕΥΠΑΡΞΗ της διαφορετικότητας ως απαραίτητο στοιχείο για την εξέλιξη της κοινωνίας ΣΥΝΘΕΣΗ που θα οδηγήσει στην πρόοδο Στο HouseHub δημιουργείται ένας χώρος στέγασης και ένα δίκτυο, που αποτελεί κόμβο ανταλλαγής γνώσεων, προσφοράς και ανάπτυξης συνεργασιών. Με τελικό στόχο μέσα απο την συνεργασια και τη δημιουργικότητα να υλοποιούνται νέες συνέργειες που οδηγούν σε εξέλιξη και καινοτόμες πρακτικές. Ένας χώρος που εξελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν στο περιβάλλον και την κοινωνία με ευελιξία και φέρνει πιο κοντά διαφορετικές φιλοσοφίες, κουλτούρες, θρηςκείες, θεραπευτικές προσεγγίσεις σκεπτόμενοι στο τώρα, στο σήμερα στην Ελλάδα.
IASIS AMKE
Η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ ιδρύθηκε το 2005. Οι βασικοί μας στόχοι είναι η προσφορά θεραπευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής φύσεως σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Στόχοι της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ: Παροχή υπηρεσιών πρώιμης διάγνωσης και θεραπείας των Ενηλίκων και των οικογενειών τους. Οργάνωση και υλοποίηση μονάδων υποδοχής και παροχής επαρκούς ψυχιατρικής φροντίδας σε ενήλικες με ψυχιατρικές διαταραχές. Οργάνωση και λειτουργία Συμβουλευτικής και Υποστηρικτικής θεραπείας. Παροχή εξειδικευμένων ψυχιατρικών υπηρεσιών και ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων. Πρόληψη και ευαισθητοποίηση της οικογένειας ως προς τις εκάστοτε ανάγκες του ενήλικα, Οργάνωση και λειτουργία ενδιάμεσων δομών διάγνωσης και θεραπευτικής αντιμετώπισης ψυχικών διαταραχών και αποκατάστασης στο επίπεδο της κοινότητας. Σχεδιασμός παρεμβάσεων στην κοινότητα με στόχο την ευαισθητοποίηση τόσο σε γενικά ( κοινωνική ευθύνη, κλπ ) όσο και σε εξειδικευμένα θέματα (μετανάστευση, άτομα με ειδικές ανάγκες, κλπ). Λειτουργική διασύνδεση με Πρωτοβάθμιους και Δευτεροβάθμιους φορείς υγείας (ΠΦΥ) και με τους αντίστοιχους τομείς ΤΟΨΥ, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια της φροντίδας μέσω συγκρότησης του κοινοτικού δικτύου. Εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας σε θέματα Ψυχικής Υγείας. Διεξαγωγή ερευνητικών προγραμμάτων. Οι Ωφελούμενοί μας: Ευπαθής κοινωνικές ομάδες, όπως: Άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, Άτομα με ψυχικές διαταραχές, Μετανάστες και αιτούντων άσυλο, Γυναίκες υπό το καθεστώς βίας, Νέοι και έφηβοι, Ανήλικοι παραβάτες. Eπικοινωνία: Αλεξάκης Αλέξανδρος, iasismedia@gmail.com, 2108655039
iforU ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
"Το i-for-U είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την ενίσχυση, υποστήριξη, δικτύωση και προώθηση των νέων γυναικών-επιχειρηματιών με προγράμματα Mentoring & Networking. Απευθυνόμαστε κυρίως σε γυναίκες που έχουν πρόσφατα ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση ή έχουν ήδη για κάποιο καιρό δική τους επιχείρηση και είναι έτοιμες για το επόμενο επίπεδο."
Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC)
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), συστάθηκε με όραμα την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος και στόχο την ανάδειξη νέων επιχειρηματιών με καινοτόμες ιδέες μέσα από ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.
iSea - ΜΚΟ για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων
Διατήρηση του φυσικού πλούτου των υδάτινων και παράκτιων οικοσυστημάτων, η μελέτη και η προστασία των βιοτόπων και της άγριας πανίδας, η γενικότερη προστασία του περιβάλλοντος και η περιβαλλοντική μελέτη.
ITHACA
Η ΜΚΟ Ithaca δραστηριοποιείται στους δρόμους της Αθήνας από τον Απρίλιο του 2016 μέσω του κινητού πλυντηρίου ρούχων της για αστέγους. H Ithaca λειτουργεί 5 ημέρες την εβδομάδα για 4 ώρες εξυπηρετόντας σχεδόν 300 άτομα κάθε μήνα. Στόχος της είναι να προσφέρει υπηρεσίες υγιεινής σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές, βοηθώντας τους να ανακτήσουν τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπεια τους, αλλά και να επανενταχθούν κοινωνικά. Παράλληλα η Ithaca, δημιουργεί έμπρακτα ευκαιρίες καθώς εκτός από καθαρά ρούχα στους ωφελούμενους της δίνει και τη δυνατότητα σε άτομα, από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, να εργαστούν και να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία.
KEAN- ΚΥΤΑΡΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ ΝΕΩΝ
Το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων είναι ένας οργανισμός ο οποίος δραστηριοποιείται στους τομείς της νεολαίας και του περιβάλλοντος και ενισχύει τις πρωτοβουλίες των κινημάτων των πολιτών που υπερασπίζονται το φυσικό περιβάλλον και την ποιότητα στη ζωή. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στην ανάπτυξη του πολιτισμού μας καθώς και στη σύγχρονη συλλογική και ατομική δημιουργία. Επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός εναλλακτικού μοντέλου διαχείρισης της καθημερινότητας που θα έχει κεντρικό του στόχο την ανάπτυξή της προσωπικότητας και απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων που κρύβει μέσα του κάθε άνθρωπος. Τέλος στοχεύουμε στην εξάπλωση και διαφύλαξη του πνεύματος του εθελοντισμού.
KIDS SAVE LIVES
Ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός KIDS SAVE LIVES συσπειρώνει, ενθαρρύνει και κινητοποιεί ανθρώπινο δυναμικό, εστιάζοντας στην εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας στην αναζωογόνηση, την πρόληψη από παιδικούς τραυματισμούς αλλά και την χρήση και διάδοση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AEDs) σε σχολεία και δημόσιους χώρους.
Knit2Lead
Το Knit2Lead είναι μια κοινωνική επιχείρηση που έχει ωs στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών μέσω της μόδας και συγκεκριμένα της μεταποίησης υλικών. Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Knowl - ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για την Εκπαίδευση & τη Δια Βίου Μάθηση
Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ knowl για την Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση είναι ένα δυναμικό, συμμετοχικό δίκτυο, το οποίο ακολουθεί τις αρχές της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. H knowl συμμετέχει στην ανάπτυξη εγγράφων, μελετών, ερευνών, για το status quo και την πρόοδο στην απασχολησιμότητα, τους NEETs, την επιχειρηματική ανάπτυξη, την κατάρτιση δεξιοτήτων, την ενδυνάμωση των ομάδων κινδύνου, την ψηφιακή κοινωνία, την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη κλπ. Πρόσφατες έρευνες αναφέρουν ότι σχεδόν ένας στους τρεις εργοδότες αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες να βρει εργαζόμενους με σωστό συνδυασμό δεξιοτήτων ανάλογα με τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα το λεγόμενο «χάσμα δεξιοτήτων». Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, συν το γεγονός ότι οι χώρες της ΕΕ που ευνοούν και υποστηρίζουν έντονα τα μαθησιακά μοντέλα που βασίζονται στην εργασία επιτελούν πολύ καλύτερα στην απασχόληση από εκείνα που δεν έχουν ακόμη ενσωματώσει συστηματικά τη μάθηση βάσει της εργασίας ως πρότυπο χαρακτηριστικό στις διατάξεις τους για την ΕΕΚ, και ως δομημένη πρακτική στην αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις, η knowl δημιουργήθηκε για να λειτουργήσει ως καταλύτης για την δημοκρατικοποίηση και ανάπτυξη του κεφαλαίου της γνώσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σε μόλις 5 χρόνια, η Knowl έχει προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης δεξιοτήτων σε περισσότερα από 3.500 άτομα και έχει (συν) οργανώσει δωρεάν διαδραστικά σεμινάρια για +6.000 συμμετέχοντες. Συμμετείχαμε ως κύριος εταίρος σε 13 Ευρωπαϊκά Έργα, με συνεισφορά σε 12+ Ευρωπαϊκά Έργα, αναπτύσσοντας εκπαιδευτικό υλικό διαθέσιμο σε όλους. Η μεθοδολογία μας εξετάζει και αξιολογεί νέες ιδέες και πρακτικές, συγκεντρώνοντας ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών και οικονομικών φορέων και οργανισμών. Η δουλειά μας έχει αναγνωριστεί από την Prince’s Trust International, οι οποίοι όρισαν τη knowl ως αποκλειστικό συνεργάτη τους για την υλοποίηση του προγράμματος «Get Into» στην Ελλάδα, ενώ το 2016 αποσπάσαμε το βραβείο Business Education Award για την κοινωνική μας πρωτοβουλία "Mellon Skills Accelerator".
KROMA
KROMA: Μια διεθνής πλατφόρμα σύγχρονης Τέχνης & Πολιτισμού Το KROMA είναι μια διεθνής πλατφόρμα σύγχρονης Τέχνης & Πολιτισμού για τα εικαστικά, για το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τον κινηματογράφο και τα γράμματα. Αποστολή του είναι η προβολή του σύγχρονου πολιτισμού, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών και η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών σε ένα χώρο ανοιχτό και προσιτό σε όλους. Το KROMA δημιουργήθηκε με σκοπό τη διοργάνωση πολιτιστικών δρώμενων που διαδίδουν τη σύγχρονη τέχνη και με απλό και κατανοητό τρόπο εξοικειώνουν το κοινό με τις νέες μορφές τέχνης. Στόχος του είναι να υπάρχει ως όχημα για την δημιουργία περιοδικών, παραγωγή καλλιτεχνικών έργων, για την παραγωγή φεστιβάλ και εκθέσεων που αρθρώνουν ένα λόγο πάνω στο πολιτιστικό τοπίο και για τη διάδοση της σύγχρονης ελληνικής παραγωγής στο εξωτερικό μέσω της συμμετοχής της σε σημαντικά πολιτιστικά δίκτυα. Πρόκειται για μια πολιτιστική πλατφόρμα εν εξελίξει με πρόγραμμα που συνεχώς διαμορφώνεται. Το πεδίο που δραστηριοποιείται αφορά καλλιτεχνικές δράσεις από όλες τις μορφές της σύγχρονης τέχνης. Αναζητά διαρκώς νέους τρόπους δράσης επιδιώκοντας να διευρύνει τους τρόπους που το κοινό μπορεί να έρθει σε επαφή με την τέχνη. Οι δράσεις του ποικίλουν σε κλίμακα, σε είδος και σε μορφή. Η ομάδα του KROMA σχεδιάζει, υλοποιεί και συμμετέχει σε δράσεις, που έχουν σαν στόχο την διάδοση καινοτόμων ιδεών, τη διαμόρφωση και ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας μας. Πολιτιστικά project, όπως φεστιβάλ και εκδηλώσεις, ομιλίες για θέματα πολιτισμού, εκπαιδευτικά προγράμματα, συνεργασίες με πολιτιστικούς χώρους, φορείς και εταιρίες. Το KROMA απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό: σε όσους αγαπούν τις τέχνες και τον πολιτισμό, χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες, παρακολουθούν τις εξελίξεις και συμμετέχουν στην καλλιτεχνική και πολιτιστική ζωή, καθώς επίσης και σε όλους όσοι συνθέτουν την πολιτιστική αλυσίδα, καλλιτέχνες, ανθρώπους των τεχνών, πολιτιστικούς φορείς, διοργανωτές εκδηλώσεων, δημοσιογράφους και οργανισμούς ενημέρωσης. Αναπόσπαστο κομμάτι της δραστηριότητάς τoυ αποτελούν πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην επιμόρφωση των παιδιών, την συμμετοχή των νέων, του συνόλου των πολιτών χωρίς διακρίσεις καθώς και με ιδιαίτερη ευαισθησία εργάζεται στην ενσωμάτωση κοινωνικά ευάλωτων ομάδων της πόλης. Σκοπός του είναι να καλλιεργηθεί μια διαδραστική σχέση μεταξύ νέων δημιουργών, καλλιτεχνών και μαθητών που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και θα συνδιαμορφώσει τη σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό. Το KROMA διενεργεί ένα εικαστικό charitable πρόγραμμα. Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό, θα δημιουργήσουν έργα τέχνης, ώστε μέσω φιλανθρωπικών δράσεων να συγκεντρωθούν έσοδα για την ενίσχυση φορέων και συλλόγων, καθιστώντας παράλληλα το KROMA ως μια πρωτοποριακή αίθουσα τέχνης. Email: info@kroma.gr
KROMA Magazine
KROMA Art Mobile Magazine is a pleasure for your eyes, always in your pocket. Delivered as a Mobile Application both for iOS & Android devices. Enjoy!
Library4all
Το Library4all είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία. . Ο ρόλος του Library4all είναι να λαμβάνει ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και εν συνεχεία να τα βοηθά να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους. Τα βιβλία που προσφέρονται είναι καινούρια ή σε άριστη κατάσταση και προέρχονται από δωρεές ιδιωτών, εταιρειών, εκδοτών, συγγραφέων και άλλων μη κερδοσκοπικών φορέων.
MAKE A WISH (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)
To Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών 3-18 ετών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με χαρά, ελπίδα και δύναμη.
MDA ΕΛΛΑΣ
Σωματείο για την φροντίδα και ευημερία των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις.
MEDASSET- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΕΛΩΝΩΝ
Το MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) είναι διεθνής, μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) που ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη την Μεσόγειο, μέσω ερευνητικών προγραμμάτων, ενημερωτικών εκστρατειών, της εκπαίδευσης και της ενεργού παρέμβασης σε αρμόδιους φορείς. Από την ίδρυσή του είναι μόνιμο Μέλος/Παρατηρητής της Σύμβασης της Βέρνης (Συμβούλιο της Ευρώπης). Συνεργάζεται με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP/MAP) του οποίου είναι Εταίρος για την εφαρμογή του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης Προστασίας των Θαλάσσιων Χελωνών.
Mellifera
Η mellifera είναι αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος δραστηριοποιείται σε τρεις άξονες: περιβάλλον, κοινωνία και τέχνες
MOBILITY
Ο MOBILITY είναι ένας φορέας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για την πρόληψη, την ευαισθητοποίηση και την αντιμετώπιση του, άγνωστου στη χώρα μας, φαινομένου του mobbing, της ηθικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας. Σκοπός του MOBILITY είναι μέσα από την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη που προσφέρει να συμβάλλει στην Υγεία – Ασφάλεια – Ειρήνη στην εργασία. Δημιουργήθηκε για να προσφέρει υποστήριξη στον άνθρωπο, στο εργασιακό περιβάλλον και στην κοινωνία μας.
MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής φώκιας
Η MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, είναι ελληνική, μη κυβερνητική, περιβαλλοντική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1988 με τη νομική μορφή του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου. Η MOm δραστηριοποιείται για την προστασία, διατήρηση και ανάδειξη του παράκτιου και θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας μέσα από την προστασία της μεσογειακής φώκιας, του μοναδικού είδους φώκιας της Μεσογείου και του σπανιότερου είδους φώκιας στον πλανήτη.
MYRTILLO CAFÉ
Η 'Myrtillo Κοιν.Σ.Επ' ιδρύθηκε στις 29.1.2013 (ΑΜΚΕ Α00122), σύμφωνα με τον νόμο 4019 / ΦΕΚ 2011 περί Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, οι οποίες υποχρεούνται να προσλαμβάνουν άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε ποσοστό 40% και άνω. Το Myrtillo Cafe άρχισε να λειτουργεί στις 28 Οκτωβρίου 2013. Πηγή και αφετηρία έμπνευσης της Μyrtillo Κοιν.Σ.Επ. υπήρξε ένας ανάλογος ΜΚΟ - επιχείρηση τρίτου τομέως, που λειτουργεί στο Εδιμβούργο Σκωτίας: http://www.theengineshed.org Το πρόγραμμά της θελήσαμε να το μεταφέρουμε πιλοτικά και στην Ελλάδα προσαρμοσμένο στην ελληνική νοοτροπία και κουλτούρα. α. Η στήριξη των μη προνομιούχων συνανθρώπων μας, όχι υπό μορφήν 'προστατευομένης -ανούσιας- απασχόλησης', αλλά δυναμικής εξόδου στην πραγματική ζωή και στην πραγματική, παραγωγική εργασία. β. Η εκπαίδευσή τους σε έναν κοινωνικό χώρο, όπως το Myrtillo Cafe, επιθυμεί να τεθεί ενάντια σε 'ειδικά' εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπου οι άνθρωποι ισοπεδώνονται αδιάκριτα, με άξονα τα προβλήματα και τα ελλείμματά τους και όχι τις ξεχωριστές ικανότητες και οράματα του καθενός. γ. Η υπενθύμιση των αξιών που πηγάζουν από την πανανθρώπινη οντολογική βάση ότι η βαθεία δομή της ψυχής με τις ανάγκες της δεν διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. δ. Η σύμπραξη των πιο προνομιούχων με τους πιο αδικημένους κοινωνικά, η οποία μπορεί να επιφέρει μεγάλο όφελος και στους δύο, καθώς αλληλοσυμπληρώνονται και αξιοποιούνται τα χαρίσματα και των δύο πλευρών. ε. Η κοινωνική αφύπνιση όσον αφορά την έμπρακτη, και όχι μόνο ιδεολογική αντιμετώπιση των ΑΜΕΑ μέσα στη ζωή, την Αγορά Εγασίας, και τον Πολιτισμό. ζ. Το πρωτοποριακό/πιλοτικό πρόγραμμα του Myrtillo cafe, που θα δώσει ευκαιρίες σε πολλούς επιστήμονες και καλλιτέχνες, επιδιώκει να αλλάξει το πολιτιστικό προφίλ μιάς αστικής περιοχής που βρίθει από χώρους συμβατικής ψυχαγωγίας.
Options FoodLab
Το Options Foodlab είναι ένα project κοινωνικής ένταξης όπου μέσα από συνεργασίες ντόπιων, νεοεισερχόμενων στην Ελλάδα και μακροπρόθεσμων κατοίκων δημιουργεί μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες. Τα είδη των events που κάνει είναι εργαστήρια για την κοινότητα του Options Foodlab, ιδιωτικές εκδηλώσεις και PopUp events. Τα events χρησιμεύουν ως ένα κομβικό σημείο για τις διάφορες ομάδες να συναντηθούν και να εργαστούν από κοινού, δημιουργώντας ένα δίκτυο υποστήριξης σε δύσκολους καιρούς.
PhotoAid Greece
Είμαστε οι PhotoAid. Μία εθελοντική ομάδα που έχει ως σκοπό την ανάδειξη, μέσω της τέχνης της φωτογραφίας, του κοινωνικού έργου ΜΚΟ και φιλανθρωπικών οργανώσεων καθώς και συλλογικών-ιδιωτικών πρωτοβουλιών.
PROJECT CONNECT Young Professionals in-the-making
H PROJECT CONNECT είναι ένα κέντρο ενημέρωσης, πληροφόρησης και δικτύωσης για τη ναυτιλία, που δημιουργεί προσβάσεις και ευκαιρίες για τους νέους που θέλουν να εισέλθουν στον χώρο. Το όραμά μας: Μία Ελλάδα που αλλάζει προς το καλύτερο, προσπαθούμε να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε μία από τις κορυφαίες βιομηχανίες της, τη ναυτιλία με το να προετοιμάζουμε την επόμενη γενιά νέων επαγγελματιών και να ενθαρρύνουμε την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης 85 , Γραφείο 310 City Plaza, 16674 Γλυφάδα Εmail: bridge@project-connect.gr
RESCUE.GR - ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ
Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ» είναι μια εθελοντική διασωστική και ανθρωπιστική οργάνωση με έδρα την Θεσσαλονίκη. Εμφανίζεται όταν αυτό απαιτείται και με την Αγγλική επωνυμία «RESCUE GR». Η Οργάνωση είναι Μη Κυβερνητική (Μ.Κ.Ο.) και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σκοποί της Οργάνωσης είναι: o Η παροχή βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: > Σε καταστάσεις εκτάκτου και εθνικής ανάγκης για την αντιμετώπιση:Φυσικών καταστροφών (σεισμών, πλημμυρών, κατολισθήσεων, χιονοστιβάδων, κ.α..) Ανθρωπογενών καταστροφών (πυρκαγιών, μαζικών ατυχημάτων, κ.α.) Ανθρωπογενών κρίσεων (πολεμικών συγκρούσεων και αποτελέσματα αυτών), > Στην έρευνα και διάσωση αγνοουμένων (ιδιαίτερα σε ορεινές ή θαλάσσιες ζώνες) o Η μέσω, ανθρωπιστικών αποστολών, παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής, ιατροφαρμακευτικής, επισιτιστικής, αναπτυξιακής και κάθε άλλης μορφής βοήθειας, προς τους πληθυσμούς τρίτων χωρών καθώς και ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου να συντελέσουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των χωρών αυτών. o Η πραγματοποίηση των δράσεων αυτών μπορεί να γίνει και μέσω της συνεργασίας της οργάνωσης με φερέγγυο τοπικό εταίρο ή μέσω της κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Η ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθησίας για την ανάπτυξη του πνεύματος εθελοντικής προσφοράς των πολιτών. o Η προσφορά παροχής βοήθειας σε έμψυχο δυναμικό και τεχνικό υλικό μπορεί να διατεθεί από την Οργάνωση από οποιονδήποτε ζητηθεί, στα πλαίσια της διάσωσης προσώπων και περιουσιών σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο. o Η παροχή βοήθειας συμπεριλαμβάνει επίσης επιχειρήσεις πρόληψης και προετοιμασίας αντιμετώπισης καταστροφών ή παρόμοιων καταστάσεων από την Οργάνωση και προσφέρεται χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, οικονομική, κοινωνική ή άλλου είδους διάκριση. Περιοχή: Καυτατζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης. Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Νατάσσα Καρρά.
REvive Greece
«Δώσε σε κάποιο άνθρωπο ένα ψάρι και τον ταΐζεις για μια μέρα. Μάθε του να ψαρεύει και τον ταΐζεις για όλη του τη ζωή». Η REvive Greece είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους πρόσφυγες αιτούντες άσυλο να ενταχθούν ευκολότερα στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό, και ταυτόχρονα, να καταπολεμήσει το χάσμα των ψηφιακών δεξιοτήτων στη χώρα, εκπαιδεύοντάς τους στον προγραμματισμό λογισμικού. Ο απώτερος στόχος είναι, μετά την εκπαίδευση τους, να έρθουν σε επαφή με τον ιδιωτικό τομέα για ένταξη τους στην αγορά εργασίας.
RSF Hellas Rescue Team
Η RSF Hellas προσφέρει δωρεάν προγράμματα εκπαιδεύσεων για Εθελοντικές Ομάδες και Απλούς Πολίτες σε θέματα: Επικοινωνιών Έκτατης Ανάγκης, Πρώτων Βοηθειών, Ραδιοερασιτεχνισμού, Πολιτικής Προστασίας
SAFE WATER SPORTS
To Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 με βασικό σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό και τα υδάτινα σπορ. Είναι μια καθαρά εθελοντική πρωτοβουλία που δεν λαμβάνει καμία χρηματική υποστήριξη από το κράτος. Το όραμά μας είναι να βοηθήσουμε την πολιτεία και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το νερό, ώστε να γίνει η χώρα μας, υπόδειγμα οργάνωσης και ασφάλειας.
SAILABILITY HELLAS
Το σωματείο ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-SAILABILITY HELLAS είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ( Ε.Ι.Ο.) http://www.eio.gr/, που καλλιεργεί το άθλημα της Ιστιοπλοΐας για ανθρώπους με αναπηρία -ΑμεΑ. Η ομάδα μας βασίζεται και λειτουργεί με τον εθελοντισμό. Καλούμε λοιπόν να συμμετέχουν, όσους μπορούν να αφιερώσουν λίγες ώρες της εβδομάδας, προσφέροντας αλλά και διασκεδάζοντας συγχρόνως.
SCIFY (Science For You)
SciFY είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που αναπτύσσει αιχμής συστημάτων τεχνολογίας των πληροφοριών και να τους προσφέρει ελεύθερα σε όλους, συμπεριλαμβανομένων του σχεδιασμού, τις λεπτομέρειες εφαρμογής, και τη στήριξη που χρειάζεται, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα της πραγματικής ζωής. "Ομάδα στόχος" μας είναι ο κόσμος. Προσφέρουμε για όλους, και εξαρτώνται από τη βοήθεια όλων.
Social and Educational Action
Η Κοινωνική και Εκπαιδευτική Δράση είναι μια Εθελοντική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1997 με σκοπό να συμβάλει στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης και στην ατομική αξιοποίηση των δυνατοτήτων των κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες και σε ομάδες που βρίσκονται σε ασθενή οικονομική και κοινωνική θέση ή έχουν ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα. Η Κοινωνική και Εκπαιδευτική Δράση διατηρεί από το 1997 το ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ στον Κολωνό, με σκοπό να στηρίξει τα κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά, παιδιά που ανήκουν σε φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές μειονότητες καθώς και παιδιά που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά, οικογενειακά προβλήματα, ρατσισμού και περιθωριοποίησης. Στόχος, η κοινωνική ένταξη των κοινωνικά αποκλεισμένων παιδιών και των οικογενειών τους, με σεβασμό στις προσωπικές και πολιτισμικές τους ιδιαιτερότητες. Στεγάζεται σ’ ένα ενοικιαζόμενο κτίριο στην περιοχή του Κολωνού και υλοποιεί ένα πρότυπο έργο με στόχο να στηρίξει τα κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά και τις οικογένειες τους. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ειδικά για τις κοινωνικές ανάγκες των παιδιών που κατοικούν στις περιοχές του Μεταξουργείου, του Κολωνού και του Βοτανικού και προέρχονται κυρίως από οικογένειες Μουσουλμάνων Τσιγγάνων της Δυτικής Θράκης, τουρκόφωνων της Δυτικής Θράκης και λίγων Τσιγγάνων Αλβανών. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι παιδιά Ελλήνων πολιτών, παιδιά που οι γονείς τους έχουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και τα ίδια στερούνται τη σύγχρονη γονική φροντίδα. Στους χώρους του λειτουργούν το Κέντρο Ημέρας για τα μικρά παιδιά, το Κέντρο Εφήβων και Νέων και το Κέντρο Οικογένειας. Email socedact@otenet.gr Τηλέφωνο 2105239402 Υπεύθυνος Επικοινωνίας Μυρτώ Λεμού
Social Hackers Academy
Η Ακαδημία των Σόσιαλ Χάκερ θα ασχοληθεί με το ζήτημα της ανεργίας και της ένταξης ατόμων που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Η προσέγγισή μας είναι μια ολοκληρωμένη εκπαίδευσης στον τομέα του software engineering και της επιχειρηματικότητας που θα προσφέρει στους σπουδαστές τις βασικές δεξιότητες για να βρουν απασχόληση και ανεξαρτησία. Αυτό διαφέρει από τις τρέχουσες λύσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα, οι οποίες προσφέρουν μόνο μαθήματα μερικής απασχόλησης που δεν διδάσκουν όλες τις δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνει κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας,να προετοιμαστεί για τις πραγματικές συνθήκες μέσα σε μια εταιρία είτε για να ξεκινήσει κάποιο επιχειρηματικό πρότζεκτ. Εκτός από την εκπαίδευση, θα δώσουμε στους επιτυχείς αποφοίτους του μαθήματος πρόσβαση σε κεφάλαιο με τη μορφή ηθικών μικροδανείων που παρέχονται από επενδυτές τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.
Social Media Circle
News about Facebook, Twitter, LinkedIn, and other social media platforms. Live social, Think Digital! Get connected with us!
Solidarity Mission
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Solidarity Mission έχει ως αποστολή την συμβολή στην ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Τα προγράμματα που υλοποιεί και οι υπηρεσίες που παρέχει, στοχεύουν στη δημιουργία και στην ανάπτυξη βιώσιμων κοινωνικών επιχειρήσεων και κοινωνικών καινοτομιών.
Special Olympics Hellas
Tα Special Olympics Ελλάς είναι ένα µη κερδοσκοπικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό σωµατείο. Ιδρύθηκαν το 1987 µε σκοπό να παρέχουν σε άτοµα µε διανοητική αναπηρία ευκαιρίες προπόνησης και συµµετοχής σε αγώνες. Η δράση των Special Olympics Ελλάς στηρίζεται µέχρι σήµερα σε εθελοντές. Τα έξοδα διοργάνωσης και συµµετοχής των αθλητών σε αγώνες καλύπτονται από δωρεές και χορηγίες ιδιωτών και κοινωφελών ιδρυµάτων, ενώ η Πολιτεία ενίοτε συµβάλλει µε κάποιο ποσοστό, στο κόστος διοργάνωσης µεγάλων γεγονότων.
StandOUT
Το StandOUT είναι μια πλατφόρμα αναζήτησης ευκαιριών για νέους με κύριο στόχο την προσωπική ανάπτυξη και προετοιμασία για την αγορά εργασίας.
STATE OF CONCEPT μη κερδοσκοπική γκαλερί
H προώθηση της σύγχρονης ελληνικής τέχνης στο κοινό του εξωτερικού και η οικειοποίηση του ελληνικού κοινού με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο αλλά ταυτόχρονα και η δημιουργία ενός πλαισίου στήριξης για φοιτητές και απόφοιτους των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας. Στους φοιτητές θα παρέχοντας δωρεάν συμβουλές και feedback για να βελτιώσουν τις παρουσιάσεις τους, τα portfolios τους και τα βιογραφικά τους, καθώς και να αποφασίσουν τα επόμενα καλλιτεχνικά τους βήματα.
SURFERS FOR LIFE
Οι Surfers4Life είναι µία ομάδα δράσης που γεννήθηκε από το όραμα ενός καρκινοπαθή να διασχίσει µία θάλασσα για να ενδυναμώσει την κοινότητα των ανθρώπων που εμπλέκονται µε τον καρκίνο. Η ομάδα διοργάνωσε µε επιτυχία τον 1o Διάπλου Αλληλεγγύης, όπου 23 αθλητές διέσχισαν τον Ευβοϊκό τον Ιούνιο του 2012 και συγκέντρωσε χρήματα για τρεις ΜΚΟ. Από τότε συνεχίζει να είναι μέρος δράσεων συνεισφοράς και έμπνευσης για την στήριξη ευπαθών ομάδων, οργανώνοντας τα Φεστιβάλ «Ευ Ζην» ’13 και ’14, οργανώνοντας μηνιαία µαγειρέµατα για όσους έχουν ανάγκη σίτισης, συμμετέχοντας στον 30ο και 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο για την στήριξη ΜΚΟ (Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Κ.Ε.Φ.Ι.), και παραδίδοντας ενδυναμωτικές ομιλίες για την σημασία της συνεισφοράς (ΤedMed, Athens Biennale κλπ).
TACT HELLAS (BEST BUDDIES)
Η TACT HELLAS είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 2005 στον χώρο της ψυχικής υγείας και της αναπηρίας. Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, το 2011 ανέλαβε την εκπροσώπηση του προγράμματος Best Buddies (Τα Φιλαράκια). Ο παγκόσμιος οργανισμός Best Buddies μάχεται για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με νοητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες (ΑμεΑ), προσφέροντας ευκαιρίες για τη δημιουργία σχέσεων φιλίας «ένας προς έναν» μεταξύ εθελοντών και εθελοντών ΑμεΑ.
Terra Sylvestris
Το Terra Sylvestris είναι μία μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση περιβαλλοντικού χαρακτήρα που αποτελείται από άτομα που οδηγούνται από την επιθυμία να προστατέψουν το περιβάλλον μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες, όπως προγράμματα για την διατήρηση του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας και την επιστημονική έρευνα για την αειφόρο ανάπτυξη.
The Home Project
The HOME Project is a non-profit organization set up to address the needs of refugee and child migrants, who arrive in Greece alone. We move children from the streets, camps, police stations, detention centers and bring them to the safety of our HOMES, where they receive support, protection and social integration services. We are operating five HOMES where more than 100 children receive a holistic network of services covering food, shelter, material, medical, psychosocial, and legal, support. All kids obtain immediate access to education and training.
The People's Trust
"Το The People's Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει στόχο να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Προσφέρουμε στους επιχειρηματίες του αύριο τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται για να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις. Το The People’s Trust δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για να: 1) Προαγάγει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας 2) Προωθήσει την κουλτούρα της επιχειρηματικότητας 3) Δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά θετικές επιδράσεις στην οικονομία"
The Tipping Point
Σκοπός του Tipping Point είναι να συμβάλλει στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων σε ότι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία. Στο Τipping Point επιτρέπουμε σε κάθε μαθητή/φοιτητή, ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής ή οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, να μάθει πέρα από τα στερεότυπα, για δουλειές και ιδέες, μέσα από τους ανθρώπους που ήδη το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο σε όλο τον κόσμο. Αλλάζουμε βιωματικά ένα μαθητή, μια τάξη, ένα σχολείο, μια κοινωνία. Διεύθυνση: Βίκτωρος Ουγκώ 15, Μεταξουργείο Υπεύθυνος: Αμαλία Κωνσταντακοπούλου
TheHappyArt
Το TheHappyArt ιδρύθηκε το 2015 με κύριο στόχο την καινοτομία και την επανατοποθέτηση των ΑμεΑ υπό νέα δυναμική, δίνοντας ώθηση στην δραστηριοποίηση και την κοινωνική ενσωμάτωση τους.
Translators without Borders
Η Translators Without Borders (TWB) είναι μία αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση που παρέχει σε ανθρώπους πρόσβαση στη γνώση μεταφρασμένη στη γλώσσα τους, σε συνεργασία με εταίρους στους ανθρωπιστικούς και αναπτυξιακούς τομείς.
Unique Minds
Η Unique Minds αποτελεί έναν καινοτόμο οργανισμό, με πρωταρχικό στόχο να δώσει απαντήσεις στην ακαδημαϊκή αναζήτηση μαθητών και νέων παιδιών, προσανατολίζοντας, συμβουλεύοντας και κυρίως φερνοντάς τους σε επαφή με το εκάστοτε αντικείμενο σπουδών, ώστε να προβούν σε μία συνειδητή επιλογή, συνυφαίνοντας το προσωπικό όνειρο του σήμερα με την επαγγελματική και κοινωνική ολοκλήρωση του αύριο. Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφησίας 44,Μαρούσι Υπεύθυνος: Βουτυράκου Διάνα
VSO INTERNATIONAL
Voluntary Service Overseas (VSO) is the world’s leading development charity that fights poverty through volunteers.
WISE GREECE
H Wise Greece είναι μία μη κερδοσκοπική Κίνηση με διπλό σκοπό! Από τη μία πλευρά προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα οφέλη της Ελληνικής διατροφής και την ποιότητα των ελληνικών τροφίμων, ενώ μέσα από τις πωλήσεις τους συγκεντρώνει κέρδη τα οποία "μετατρέπει" σε τρόφιμα για να τα διαθέσει σε παιδιά και συνανθρώπους μας με μεγάλη ανάγκη. Μία Κίνηση ευαισθητοποίησης των καταναλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο, για να αγκαλιάσουν αυτά τα προϊόντα, να ακολουθήσουν την ελληνική διατροφή και να τα εντάξουν στην καθημερινότητά τους, στηρίζοντας έτσι την προσπάθειά μας. Μία Κίνηση που παράγει κέρδος για την ελληνική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα επιτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό έργο.
WOMEN ON TOP
Είμαστε σαν γραφείο συνοικεσίων, αλλά με μέντορες αντί για συντρόφους. Αναζητάμε την κατάλληλη μέντορα για σένα και της ζητάμε να σε υποστηρίξει στα επαγγελματικά θέματα που σε απασχολούν. Στη συνέχεια, παρακολουθούμε διακριτικά και υποστηρίζουμε και τις δυο σας σε ό,τι χρειαστεί, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας σας.
WWF Ελλάς
Το WWF Eλλάς προωθεί εδώ και δεκαετίες υπεύθυνες λύσεις στα πιο κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα της Ελλάδας και του πλανήτη έχοντας ως κύρια αποστολή του “ένα μέλλον όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά”. Η Καλύτερη Ζωή (www.kalyterizoi.gr), το νέο πρόγραμμα του WWF Ελλάς, έχει ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από πολύτιμη πρακτική ενημέρωση και μέσα από την προτροπή για μικρές αλλαγές σε θέματα κατανάλωσης, διατροφής, ενέργειας και ζωής στην πόλη. Οικολογικά, οικονομικά και συμμετοχικά προτείνει έναν διαφορετικό και καλύτερο τρόπο ζωής για όλους!
Zaatar NGO
Απώτερο σκοπό της ΜΚΟ Zaatar αποτελεί η ουσιαστική συμβολή της στην αντιμετώπιση και παροχή βοήθειας σε εκτοπισμένους πληθυσμούς προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη. Η παρεχόμενη φροντίδα επικεντρώνεται στους ασυνόδευτους ανηλίκους και σε άλλες ευάλωτες ομάδες προσφύγων. Το όνομα «Zaatar» προέρχεται από ένα διαδεδομένο μείγμα βοτάνων στη Μέση Ανατολή. Αυτό το μοναδικά αναμεμειγμένο καρύκευμα, που απολαμβάνουν πολλοί, αποτέλεσε έμπνευση για την ονομασία αυτής της ΜΚΟ. Με την υποστήριξη εθελοντών από όλο τον κόσμο, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σε πρόσφυγες έναν ασφαλή χώρο ανάπαυσης, εκπαίδευσης, ανάπτυξης και καλλιέργειας δεξιοτήτων. Ως σήμερα, συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην εύρεση προσωρινής ή μόνιμης κατοικίας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προσφύγων, όπως σε μονογονεϊκές οικογένειες και ασυνόδευτους ανηλίκους. Διευκολύνουμε την πρόσβαση των προσφύγων σε ένα ευρύ δίκτυο εκπαίδευσης, όπως είναι προγράμματα διδασκαλίας τεχνών, γλωσσών, πληροφορικής, μουσικής, κινηματογράφου και αστικής γεωργίας. Η ποιοτική εκπαίδευση συμβάλλει στη δημιουργία και αύξηση ευκαιριών για την εύρεση εργασίας, καθώς και στην ένταξή τους στην ελληνική και δυτική κοινωνία. Τέλος, λειτουργεί συμβουλευτικό πρόγραμμα και ομάδες υποστήριξης για πρόσφυγες που δεν είναι αποδεκτοί στον πολιτισμό τους - η ομάδα υποστήριξης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ (LGBTQ) είναι ένα μόνο παράδειγμα.
Άγγελοι της Χαράς
Η οργάνωση «Άγγελοι της Χαράς» από το 2014, οπότε και πήρε νομική υπόσταση, έχει σαν στόχο να απαλύνει και να κάνει πιο ευχάριστη την καθημερινότητα των ανθρώπων που βιώνουν μια δύσκολη περίοδο στη ζωή τους. Για να το πετύχει αυτό απασχολεί επαγγελματίες καλλιτέχνες (ηθοποιούς, μουσικούς, τραγουδιστές, ζωγράφους, μουσικοθεραπευτές), ειδικά εκπαιδευμένους, που έχουν και αυτοί σαν κοινό όραμα να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να ανοίξουν και πάλι ένα παράθυρο στην ελπίδα.
ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ
Ιατρική, Κοινωνική και Ψυχολογική υποστήριξη καρκινοπαθών και του οικέιου περιβάλλοντός τους, με στόχο την επίτευξη συνθηκών για βέλτιστη επιβίωση και διαβίωση. Θέλουμε να γίνουμε συνοδοιπόροι και καθοδηγητές. Στόχος μας, είναι να πάρουμε τον ασθενή από το χέρι και να προχωρήσουμε μαζί. Το ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ έχει συνάψει συνεργασίες με διακεκριμένους ογκολόγους και ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την παροχή μίας «δεύτερης γνώμης» εντελώς δωρεάν και δραστηριοποιήται μέσα από προσωπική εργασία των μελών και το ενεργό δίκτυο εθελοντών που διαθέτει. Ενδεικτικά, μέχρι σήμερα το έργο μας περιλαμβάνει: • Ενημέρωση σε θέματα πρόληψης & θεραπείας • Δωρεάν παροχή 2ης γνώμης σε ασθενείς • Δωρεάν τηλεδιάσκεψη με ογκολόγους • Κατάθεση δικαιολογητικών για αναπηρική σύνταξη • Βοήθεια στο σπίτι • Πρόσβαση σε φάρμακα σε άπορους ηλικιωμένους ασθενείς • Στήριξη ασθενών στο νοσοκομείο • Αποστολή φαρμάκων και ιατρικού υλικού σε απομακρυσμένες περιοχές. • Πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης ογκολογικών ασθενών με κινητικά προβλήματα για να μπορέσουν να επανενταχθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας τους.
ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου
Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ ιδρύθηκε το 1976 με σκοπό τότε την ηθική και οικονομική στήριξη των απόρων ασθενών με καρκίνο που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ». Εξελικτικά έγινε ένας οργανωμένος εθελοντικός φορέας με 1200 μέλη και 160 εκπαιδευμένους εθελοντές. Αποτελεί αναγνωρισμένο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ανήκει στις Mη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) και έχει πιστοποιηθεί στο μητρώο των εθελοντικών οργανώσεων στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. και στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ο Όμιλος διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από εθελόντριες και εθελοντές. Η Επιστημονική του Επιτροπή αποτελείται από καταξιωμένους και έμπειρους επιστήμονες του αντικαρκινικού χώρου, όλων των ειδικοτήτων, και έχει την ευθύνη του επιστημονικού έργου του Αγκαλιάζω.. Για την υλοποίηση των προγραμμάτων εκτός από τους εθελοντές έχει οργανωμένη Γραμματεία και Κοινωνική και Ψυχολογική Υπηρεσία, καθώς και σταθερή εξωτερική συνεργασία με Ογκολογική Νοσηλεύτρια για τις ανάγκες των ειδικών προγραμμάτων. Με το έργο του, προσπαθεί να καλύψει σφαιρικά, σύμφωνα με τις Διεθνείς Αρχές του Εθελοντισμού, το κεφάλαιο «καρκίνος».
ΑΕΛΙΑ
Σκοπός της ΑΕΛΙΑ είναι η συμβολή στην εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού και η βοήθεια στους νοσούντες, στη ζωή μετά την νόσο.
Αθλητικός Σύλλογος Περιστερίου "Peristeri Volley"
Αθλητικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αθλητικό σχολείο κίνησης και δεξιοτήτων. Τμήματα ψυχοκινητικής αγωγής και βόλεϊ για όλες τις ηλικίες. 450 ενεργά μέλη
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΗΦΑΙΣΤΟΣ
Ο Αθλητικός Σύλλογος Τυφλών ¨ΗΦΑΙΣΤΟΣ¨ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2001 από άτομα με προβλήματα όρασης και μη με κοινό σημείο αναφοράς ανάμεσά τους την αγάπη για τον αθλητισμό, σε όλες τις μορφές του και δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα του αθλητισμού και πολιτισμού των ατόμων με προβλήματα όρασης. Σκοπός του συλλόγου είναι να δώσει την δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα με προβλήματα όρασης αλλά και άλλες αναπηρίες να έρθουν σε επαφή με διάφορα αθλήματα, με στόχο αφενός την απόκτηση μιας καλής φυσικής κατάστασης και αφετέρου με την δυνατότητα να φτάσουν έως και τον πρωταθλητισμό ξεφεύγοντας από τα στενά όρια του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρίες.
ΑΘΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σκοπός του εορταστικού τριημέρου «ΑΘΛΟΣ +ΕΝΕΡΓΕΙΑ», 3-5 Οκτωβρίου, είναι η τιμητική συμμετοχή αθλητών σε αγώνες Σύζευξης Αρχαιολογικών Χώρων κι άλλες δράσεις σχετικές με την ευεξία και το ευ ζην.Στόχος μας είναι η διεξαγωγή ενός λαϊκού αγώνα, ώστε να προβληθεί η αξία της άθλησης στην καθημερινή ζωή και να έρθει η άθληση και το τρέξιμο πιο κοντά σε αθλητές, θεατές και πολίτες. Επίσης η εμφύσηση του πνεύματος και των αξιών όπως του “ευ ζην”, του “ευ αγωνίζεσθαι”στους νέους κι η προβολή των αρχαιολογικών χώρων και των ιστορικών θησαυρών της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας.
ΑΙΤΗΜΑ
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΑΙΤΗΜΑ ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2008 και έχει την νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας. Όπως αναφέρεται στο καταστατικό της σκοποί της είναι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η προστασία του περιβάλλοντος. Τους σκοπούς αυτούς η Μ.Κ.Ο. ΑΙΤΗΜΑ επιδιώκει να τους επιτύχει με: -την παροχή δωρεάν συμβουλευτικής και νομικής συνδρομής σε ευάλωτες ως προς την παραβίαση των δικαιωμάτων τους ομάδες (πρόσφυγες, μετανάστες, μέλη μειονοτήτων κλπ.) -την διοργάνωση εκδηλώσεων (ημερίδων, συνεδρίων κλπ) -τη συνεργασία με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες -τη διεξαγωγή έρευνας και την προσφυγή στην Δικαιοσύνη. Η ιδρυτική ομάδα της Μ.Κ.Ο. ΑΙΤΗΜΑ αποτελείται αφενός από άτομα με πολυετή θητεία και εμπειρία στον χώρο της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αφετέρου από αναγνωρισμένους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.
ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, Ν. Θεσσαλονίκης
ασικός σκοπός του Συλλόγου είναι να προσφέρει στήριξη στις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο του μαστού, αλλά και στα μέλη της οικογένειάς τους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του Προγράμματος Οργανωμένης Αλληλοβοήθειας που εφαρμόζεται στο Σύλλογο από ειδικά εκπαιδευμένες εθελόντριες αλλά και από τους επαγγελματίες του Συλλόγου (Κοινωνική Λειτουργός, Ψυχολόγος). Επίσης, σημαντικό στόχο αποτελεί και η ενημέρωση του υγιούς πληθυσμού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, μέσα από επιστημονικές ενημερωτικές ομιλίες αλλά και από προγράμματα δωρεάν εξετάσεων.
ΑΛΜΑ Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ΑΛΜΑ” είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, με αριθμό απόφασης 4533/1996,εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Υ.Υ.Κ.Α. ενώ παράλληλα είναι πιστοποιημένος φορέας παροχής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας. Δημιουργήθηκε το 1996 από μια ομάδα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων με σκοπό την εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση ατόμων με νοητική υστέρηση και αυτισμό, μέσω εκπαιδευτικών, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και στόχο την ψυχοκοινωνική εξέλιξη και την ένταξή τους σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών. Επιπλέον τα προγράμματα προάγουν την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, στοχεύοντας παράλληλα στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας. Στα προγράμματά μας συμμετέχουν 200 παιδιά με νοητική καθυστέρηση και αυτισμό. Δομές που λειτουργούμε: Κέντρο Ημέρας για Παιδιά και Εφήβους με Αυτισμό και Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, Λέσχη Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και νέων με αναπηρία και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην οποία διαμένουν μόνιμα 5 νέοι με αναπηρία. Email: public@alma-amea.gr/ Διεύθυνση: Μίλωνος 2, Παλαιό Φάληρο
ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ
Η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ ιδρύθηκε το 2005. Οι βασικοί της στόχοι είναι η προσφορά θεραπευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής φύσεως σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Το πρόγραμμα Fabric Republic υλοποιείται από την ΙΑΣΙΣ και είναι μία "κοινωνική Τράπεζα Ενδύματος"
Αμυμώνη
Η Αμυμώνη απευθύνεται σε οικογένειες παιδιών με προβλήματα όρασης (είτε ολική, είτε μερική απώλεια της όρασής τους) και πρόσθετες αναπηρίες όπως νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομα, νευρολογικές διαταραχές και κινητικά προβλήματα. Διεύθυνση: Πρώην Αμερικάνικη Βάση,Λ. Βουλιαγμένης,Ελληνικό. Υπεύθυνος: Ζώτου Χριστιάνα. Email: amymoni@otenet.gr
ΑΝΑΔΥΣΗ Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Παιδιών
Φιλοδοξία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Παιδιών “ΑΝΑΔΥΣΗ“ είναι η δημιουργία ενός χώρου ζωής για τα αυτιστικά παιδιά με τη δυνατότητα φιλοξενίας και παιδιών με νοητική στέρηση και σύνδρομο Ντάουν. Αυτός ο ιδιαίτερος χώρος ζωής θα επιτρέψει στα παιδιά να ζήσουν αποφεύγοντας το ίδρυμα, χωρίς να χάσουν την επαφή με τους γονείς τους, όσο αυτοί ζούν και μπορούν να τα βοηθήσουν, αλλά και μετά το θάνατο των γονιών.
Ανθρώπινοι Άνθρωποι
Η ανεύρεση και επισκευή πολυκατοικιών και διαμερισμάτων κατάλληλων για τη στέγαση άστεγων και άπορων οικογενειών και ατόμων σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές, με πρώτο το Δήμο Αθηναίων. Διεύθυνση: Λυκούργου 10, Χαλάνδρι
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΓΑΠΗΣ
Προσφέρουμε στα παιδιά και στους συνανθρώπους μας με ανιδιοτέλεια, αληθινά με την καρδιά μας και ονειρευόμαστε ένα ελπιδοφόρο κόσμο. Οι «Άνθρωποι αγάπης» ξεκίνησαν το 1992 με μια μικρή συντροφιά ανθρώπων με το όραμα να επικρατήσει κάποτε στον κόσμο μας η αγάπη, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων για όλους. Ένας κόσμος γεμάτος χαμόγελα. Αγαπούν το Θεό, τον άνθρωπο, το συνάνθρωπο. Ελπίζουν και προσφέρουν αληθινά με την καρδιά τους. Σκεπτονται θετικά, αισιόδοξα, χαρούμενα. Πετυχαίνουν τους στόχους τους, βάζουν νέους και γιορτάζουν με τις επιτυχίες τους. Χτίζουν μια ζωή γεμάτη νόημα και σκοπό.
ΑΝΤΙΓΟΝΗ – ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ-ΒΙΑ
Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που συχνά αποτελούν στόχο διακρίσεων (μετανάστες, πρόσφυγες, άτομα με αναπηρίες, φυλακισμένοι, ομοφυλόφιλοι, τρίτη ηλικία, άνεργοι, γυναίκες, νέοι κ.ά.)
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Αποστολή "ΑΝΘΡΩΠΟΣ" είναι μια ελληνική μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) με ανεξάρτητη ανθρωπιστική δράση. Σκοπός του είναι να προσφέρει δωρεάν ανθρωπιστική ιατρική βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία, την εθνικότητα, ιδεολογία ή πολιτικές πεποιθήσεις.
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μία αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 κι έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αφορμή της ίδρυσης του ήταν η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων. Μια αφορμή που οδήγησε σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών. Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.:2386041500, Website: http://www.arcturos.gr/, Email: arcturos@arcturos.gr.
ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ
Σκοπός μας είναι η σίτιση και η ανθρώπινη υποστήριξη. Στο Σωματείο “ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ” υπηρετούμε την ιδέα της Φιλανθρωπίας Εθελοντικά. “Εθελοντισμός” για μας δεν σημαίνει “πρόχειρος Ερασιτεχνισμός” αλλά “υψηλής ποιότητας Επαγγελματισμός”. Εκείνο που πραγματικά μας ενδιαφέρει είναι το να βρισκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό εκείνων που σήμερα υποφέρουν. Συνεργαζόμαστε με κάθε Κυβερνητικό φορέα ή και Μη Κυβερνητική Οργάνωση πού έχει σαν στόχο την εξάλειψη ή απάλυνση του πόνου, της βίας, της δυστυχίας, της αμάθειας και της αδικίας. Το Σωματείο “ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ” έχει οργανωθεί στα πρότυπα Ιδιωτικής Εταιρείας με έδρα την Αθήνα και Παραρτήματα στον Ασπρόπυργο, στην Ηλιούπολη, στον Άγιο Δημήτριο, στο Πέραμα, στην Γκoρυτσά Ασπροπύργου, στη Θεσσαλονίκη και στα Ιωάννινα. Επίσης έχει αναπτύξει «Πυρήνες Φιλανθρωπίας» που εξυπηρετούν 10-20 οικογένειες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
ΑΡΧΕΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ
Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, ιδρύθηκε το 1983 και είναι μη-κερδοσκοπικό σωματείο με αντικείμενο τη μελέτη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Καρέττα στη χώρα μας, την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.
Άσυλο Ανιάτων
Το Άσυλο Ανιάτων ιδρύθηκε το 1893 με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των φιλανθρωπικών σκοπών του. Στο νοσηλευτήριό του (Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων) στην Κυψέλη, περιθάλπει 180 ενήλικες ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, με κύριο χαρακτηριστικό τις διαταραχές της κινητικότητας, προσφέροντάς τους αυξημένη ιατρική, φαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα. To 80% των περιθαλπομένων είναι κατάκοιτοι και παραμένουν στο Ίδρυμα έως το τέλος της ζωής τους. Θεμέλιο λίθο αυτής της προσπάθειας αποτέλεσαν και αποτελούν οι Εθελοντές. Όλοι τους και ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο προσθέτουν το δικό τους λιθαράκι έμπρακτα και με μεγάλη αγάπη για τον Συνάνθρωπο. Το Α.Α. στα 124 χρόνια λειτουργίας του δεν έχει πάρει ποτέ βοήθεια ή ενίσχυση από Κρατικό φορέα ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πόροι του προέρχονται κατ΄ αποκλειστικότητα από χορηγίες, δωρεές και κυρίως από την αξιοποίηση της σημαντικής ακίνητης περιουσίας του. Υπεύθυνη: κ. Πιπιλή, info@asylonaniaton.gr
Βranding Heritage
Πρόκειται για ένα νέο εγχείρημα- με την νομική μορφή μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας- που στόχο έχει να αναδείξει - εντός και εκτός Ελλάδος - τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, όπως εκφράζεται μέσα από τη σύγχρονη δημιουργία, σε διαφορετικές κατηγορίες (Μόδα, Κόσμημα, Γαστρονομία, Design, Tέχνη). Στοιχεία Επικοινωνίας: info@brandingheritage.com
Βιβλιοθήκη Ένωσης Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος
Η ολοκλήρωση εργασιών που αφορούν την βιβλιοθήκη και θα την καθιστήσουν ενεργή, ανοιχτή προς το βιβλιόφιλο κοινό και τους ερευνητές θεμάτων που αφορούν την Κωνσταντινούπολη και ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές απ’ όπου αντλούν την καταγωγή τους Έλληνες πρόσφυγες, τις αποκαλούμενες και ως αλησμόνητες πατρίδες. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες που αφορούν την βιβλιοθήκη μας έχουν να κάνουν κυρίως με: την σύγκριση του υπάρχοντος υλικού με το μέχρι τώρα καταγεγραμμένο (διασταύρωση στοιχείων), την ηλεκτρονική καταγραφή του υλικού της (βιβλία, εγκυκλοπαίδειες, περιοδικά, εφημερίδες), την ταξινόμηση-ταυτοποίηση-απόδοση κωδικού και την τακτοποίηση του.
γερνάω αλλιώς
Ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα, που αφορά αποκλειστικά τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Η θεματολογία της σχετίζεται με υγεία, διατροφή, ψυχολογία, υπηρεσίες, νέα των ηλικιωμένων ανά τον κόσμο κλπ
ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ΑμεΑ Δυτικού Τομέα
Η Γέφυρα Ζωής ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 από άτομα που είτε έχουν Α.με.Α. στην οικογένειά τους είτε είναι φίλα προσκείμενοι με περισσεύματα αγάπης για αυτούς τους καθημερινούς μικρούς μας ήρωες. Οι στόχοι της οργάνωσης είναι η βελτίωση της ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών και εφήβων με ειδικές ικανότητες.
ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ
Η επωνυμία «Γιατροί Καρδιάς» έχει συμβολικό νόημα: εκφράζει το βαθύ συναίσθημα της αγνής και ανιδιοτελούς αγάπης των ανθρώπων προς όλους και ειδικότερα προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, η οποία πηγάζει από την ψυχή τους, από την καρδιά τους.
ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Σκοπός των Γιατρών του Κόσμου είναι η παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες
ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση, που παρέχει επείγουσα βοήθεια σε άτομα που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες, αποκλεισμό από την παροχή ιατρικής φροντίδας και φυσικές καταστροφές.
ΓΟΝΙΣ
Ο Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ (και τα μέλη του) υποστηρίζουν το δικαίωμα των παιδιών να απολαμβάνουν τη φροντίδα και των δύο γονέων, ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση (εντός ή εκτός γάμου, ή από ελεύθερη ένωση). Θεσμικά ενεργεί για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού νομικού πλαισίου και την εναρμόνισή του, σύμφωνα με αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υποστηρίζει συμβουλευτικά τα μέλη του σε θέματα κοινής επιμέλειας των παιδιών τους. Παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες στα μέλη του, από επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγοι, νομικοί, φοροτεχνικοί κ.α.).
ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ
Η «Γραμμή Ζωής», είναι Μη Κερδοσκοπικός Εθελοντικός Οργανισμός. Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2006 από τον Γεράσιμο Κουρούκλη, πλαισιωμένο από μία ομάδα ανθρώπων με επιστημονική γνώση και εμπειρία στο χώρο της κοινωνικής μέριμνας, της σωματικής και ψυχικής υγείας, ευαισθητοποιημένους από τα υπάρχοντα προβλήματα στην οργανωμένη και ουσιαστική στήριξη των ηλικιωμένων. Σταθεροί στο στόχο μας σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και υποστηρίζουμε προγράμματα δράσης, στην κατεύθυνση της εξασφάλισης ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης της πιο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας, αυτής των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας (65+). Φροντίδα, προστασία, αίσθημα ασφάλειας είναι αυτά που προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ηλικιωμένους. Εθελοντισμός, ενεργοποίηση της κοινωνίας, αξιοποίηση της τεχνολογίας και της επικοινωνίας, είναι τα μέσα που χρησιμοποιούμε για να το πετύχουμε. Η διαρκής υποστήριξη Συλλόγων, Ιδρυμάτων, Επιχειρήσεων αλλά και των απλών πολιτών, μέχρι σήμερα αποτελεί για εμάς το εφαλτήριο, για να φτάσει το μήνυμα ΖΩΗΣ που εκπέμπουμε, σε όσο το δυνατόν περισσότερα αυτιά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και την πολιτεία ακόμη περισσότερο απέναντι στις ανάγκες και τα προβλήματα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας (της τρίτης και τέταρτης).
ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ΕΛΛΑΣ
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ
ΔΕΣΜΟΣ
Ο Δεσμός (www.desmos.org) είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με σκοπό την αξιοποίηση πλεονάσματος από ιδιώτες και επιχειρήσεις προς την κάλυψη των αναγκών Οργανισμών και Φορέων Κοινωνικής Πρόνοιας. Aπό την ίδρυσή του, τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα, ο Δεσμός, με επίκεντρο τα γραφεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει προσφέρει σε ένα ολοένα και αυξανόμενο δίκτυο 338 οργανισμών κοινωνικής ωφελείας στην Ελλάδα, βοηθώντας συνολικά πάνω από 200.000 βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επωφελούμενους χάρη στην προσφορά περισσότερων από 110 εταιρειών και εκατοντάδων ιδιωτών! Η εκτιμώμενη αξία των αγαθών που έχει διαχειριστεί ο Δεσμός υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του Δεσμού και φωτογραφικό υλικό, αλλά και για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.desmos.org, τη σελίδα του Δεσμού στο facebook:https://www.facebook.com/desmos.org, στείλτε μας email ή καλέστε μας στο info@desmos.org και 210 8119365 για την Αθήνα και thessaloniki@desmos.org 2310 527620 για τη Θεσσαλονίκη!
Διαβάζω για τους Άλλους
Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό δίκτυο "Διαβάζω για τους Άλλους"​ αποτελείται από μια ομάδα εθελοντών που οραματίστηκαν μια κοινωνία όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν ίση πρόσβαση στο αγαθό της ανάγνωσης χωρίς διακρίσεις. Άνθρωποι με προβλήματα όρασης, μη βλέποντες, άνθρωποι που αδυνατούν να κρατήσουν βιβλίο στα χέρια τους, ηλικιωμένοι σε γηροκομεία, παιδάκια σε ιδρύματα ή αναλφάβητοι φυλακισμένοι δικαιούνται να έχουν πρόσβαση σε όλο και περισσότερα βιβλία και περισσότερες κατηγορίες αναγνωσμάτων.
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες”
Απονομή κινηματογαφικών βραβείων «Χρυσός Πήγασος»: Ο Πήγασος στην αρχαιοελληνική μυθολογία θεωρούνταν το άλογο των Μουσών το οποίο ίππευαν οι ποιητές και πετούσαν στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Για τον λόγο αυτό ο «Χρυσός Πήγασος» απονέμεται σε μια ταινία που διακρίνεται τόσο για την καλλιτεχνική της αξία όσο και για τη δυνατότητά της να ταξιδεύει και να διακρίνεται σε άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Θεματικές προβολές: “Παγκόσμιος Κινηματογράφος – Γέφυρες”, “Εμείς μπορούμε”, “Ευ αγωνίζεσθαι”, “Αρχαιότητα”. To Διεθνές Κινηματογραφικό φεστιβάλ "Γέφυρες" ιδρύθηκε το 2008 στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από την ίδρυση της πόλης της Κορίνθου. Η διεξαγωγή των προβολών και των παράλληλων εκδηλώσεων πραγματοποιείται στην Αθήνα και σε επιλεγμένους καλλιτεχνικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα υπό την αιγίδα του non profit C.I.F. CULTURAL INTERNATIONAL FESTIVAL, σε συνεργασία με φορείς και κινηματογραφικές λέσχες.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Δωρεάν υποστήριξη και παροχή νομικής βοήθειας σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο αναφορικά με τα θεμελιώδη δικαιώματά τους, ακαδημαϊκή έρευνα και έρευνα ασκούμενης πολιτικής επί σχετικών θεμάτων.
Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Η μικρή ιστορία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού ξεκίνησε την Άνοιξη του 2000 από μια μικρή παρέα φίλων εκπαιδευτικών, συγγραφέων, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων. Σκοποί του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι: η διάδοση και η τήρηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που έχει υπογράψει και η χώρα μας μαζί με 191 ακόμη χώρες στον πλανήτη, η ενημέρωση των ίδιων των παιδιών για τους θεσμούς που τα προστατεύουν σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, η κινητοποίηση για την καταπολέμηση κάθε είδους διακρίσεων, η κινητοποίηση για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης.
ΔΙΚΤΥΟ ΔΡΑΣΗΣ ΟΛΒΙΟΣ
Διεθνές ηλεκτρονικό περιοδικό, σε τέσσερις (4) γλώσσες, που προωθεί τις καλύτερες προτάσεις και ενναλλακτικες λύσεις στα προβλήματα όλων των τομέων κοινωνικής δράσης.
ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS είναι μια περιβαλλοντική ΜΚΟ που δραστηριοποιείται από το 1990 σε ζητήματα περιβάλλοντος και πολιτισμού στη Μεσόγειο.
ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ενεργή συμμετοχή των νέων σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω δράσεων και παρεμβάσεων.
Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ-Μονάδα Κοινοτικής Παρέμβασης ΠΗΓΑΣΟΣ
Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ Το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ απευθύνεται σε έφηβους, νέους ενήλικες και τις οικογένειές τους, με στόχο την αντιμετώπιση των δυσκολιών εκείνων που μπορεί να οδηγήσουν τους νέους σε εξαρτητικές ή άλλες βλαπτικές για αυτούς συμπεριφορές. Για το σκοπό αυτό μέσα από ένα εύρος υπηρεσιών πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης και εκπαίδευσης επαγγελματιών παρεμβαίνει τόσο σε επίπεδο της σχολικής και ευρύτερης κοινότητας, όσο και σε επίπεδο οικογένειας και ατόμου. Το Δίκτυο απευθύνεται επίσης σε εφήβους που πειραματίζονται ή κάνουν περιστασιακή χρήση ουσιών και στους νέους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη χρήση του Διαδικτύου καθώς και στις οικογένειές τους. Απαρτίζεται από τον Τομέα Πρόληψης, το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Πλεύση και το Μεταβατικό Σχολείο της Αθήνας Επικοινωνία : Τηλ :210-9212961 Email:info@prevention.gr www.prevention.gr
ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ERASMUS
Να βοηθήσουμε τους Erasmus φοιτητές να ενταχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην τοπική κοινωνία και να ζήσουν όσο πιο έντονα μπορούν την μοναδική αυτή εμπειρία που λέγεται Erasmus.
Δράση για τα Ζώα στην Ελλάδα
Η Animal Action-Δράση για τα Ζώα στην Ελλάδα αποτελεί μια Πανελλαδική Φιλοζωική Οργάνωση- μη κερδοσκοπική - που λειτουργεί από το 1959 με κύριο στόχο την συνεχιζόμενη βελτίωση της ζωής όλων των ζώων στην Ελλάδα. Είτε πρόκειται για αδέσποτα σκυλιά ή γατιά, σκληρά εργαζόμενα ιπποειδή, παραγωγικά ζώα ακόμα και κατοικίδια οι δράσεις της οργάνωσης βελτιώνουν την ζώη των ζώων στην πράξη!
Δύναμη Ζωής
Η «Δύναμη Ζωής» ιδρύθηκε το 2013 με στόχο την προώθηση και εφαρμογή καινοτόμων δραστηριοτήτων κοινωφελούς/ κοινωνικού χαρακτήρα. Σκοπός της εταιρείας είναι η παροχή ενός εύρους υπηρεσιών που απευθύνονται σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο, αλλά κυρίως σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό παρέχονται υπηρεσίες τηλεϊατρικής σε άτομα τα οποία πλήττονται από τη φτώχεια ή κατοικούν σε περιοχές στις οποίες η πρόσβαση σε υγειονομικούς σχηματισμούς είναι ιδιαίτερα δυσχερής Επιπλέον πραγματοποιεί δραστηριότητες με στόχο τη ψυχοκοινωνική στήριξη και επανένταξη κοινωνικώς αποκλεισμένων ομάδων, καθώς και την προώθηση της απασχόλησης πληθυσμιακών ομάδων με ιδιαιτερότητες. Μέσω της πραγματοποίησης ερευνών, μελετών, ημερίδων, συνεδρίων, στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση της επιχειρηματικής κοινότητας αλλά και των επιμέρους κοινωνικών ομάδων προς την κατεύθυνση της προώθησης της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
ΔΩΣΕ ΖΩΗ
Ο Σύλλογος ‘’Δώσε ζωή’’ είναι ένα Πανελλήνιος Σύλλογος που στόχο έχει την φροντίδα των παιδιών με ειδικές ανάγκες και ταυτόχρονα την ενημέρωση των πολιτών. Προσπαθούμε να στηρίζουμε τα παιδιά βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης τους και την καθημερινή τους ζωή. Τα παιδιά με αναπηρία έχουν το δικαίωμα να κοινωνικοποιηθούν όπως όλοι μας. Οφείλουμε συλλογικά να τα ενισχύουμε, να τα στηρίζουμε αλλά σε καμία περίπτωση να τα λυπόμαστε. Τα παιδιά αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σαν ισότιμα μέλη της κοινωνίας και όχι να τα περιφρονούμε και να τους περιθωριοποιούμε. Η συνεισφορά του κόσμου κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική. Είμαστε ένας νέος Σύλλογος και έχουμε ανάγκη ανθρώπους που έχουν όρεξη να προσφέρουν απλόχερα την βοήθειά τους.
ΕΑΔΑΠ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
Η Εταιρία για την Ανάπτυξη και τη Δημιουργική Απασχόληση των Παιδιών (ΕΑΔΑΠ) είναι μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία έχει ως κύριο σκοπό να μελετήσει, να προωθήσει και να διαδώσει εκπαιδευτικές καινοτομίες για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων ΟΛΩΝ των παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.
ΕΔΡΑ - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων
Ζητούμενο για την «ΕΔΡΑ» - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (Κ.Σ.Δ.Ε.Ο) αποτελεί η συναισθηματική και πρακτική υποστήριξη ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας και νοητικής υστέρησης καθώς και η στήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Αποστολή μας η ανάπτυξη δραστηριοτήτων στην κοινότητα σε θέματα υγείας (αποκατάστασης - επανένταξης), καθώς και πρόληψης - αγωγής υγείας.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ "Ε.Δ.Α.Ν.Ι"
Προσφορά εθελοντικής φροντίδας σε μοναχικούς ασθενείς και εγκαταλελειμμένα παιδιά στα Νοσοκομεία της Αττικής
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΔΚΕ)
Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε) είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο. Η ίδρυση του σωματείου αυτού αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα. Επιπροσθέτως, το σωματείο στοχεύει και στην ενίσχυση του φιλοζωικού αισθήματος, ευελπιστώντας ότι θα πάψουν τα αδέσποτα ζώα να θεωρούνται “πληγή” και θα αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά όλων των Ελλήνων.
Εικαστικό Θέατρο Κούκλας "Πράσσειν Άλογα"
Όραμά μας να φέρουμε το όνειρο και την ελπίδα στην κοινωνία με παραστάσεις και σεμινάρια ξυπνώντας την δημιουργικότητα, την φαντασία και την τρυφερότητα σε παιδιά και ενήλικες. Επίσης να προωθήσουμε την τέχνη του Θεάτρου Κούκλας στη Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΑ
Ένας διαδικτυακός χώρος όπου τα έργα νέων συγγραφέων συνομιλούν άμεσα, δωρεάν και ελεύθερα με το αναγνωστικό κοινό μακριά από το κέρδος, την εκμετάλλευση και την εμπορευματοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας.
ΕΛΙΞ
Η ΕΛΙΞ (πρώην ΠΕΕΠ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον) ιδρύθηκε το 1987 ύστερα από ατομική πρωτοβουλία της κας Ελένης Γαζή, σημερινή πρόεδρος του Δ.Σ. της οργάνωσης. Η συμμετοχή της σε ένα διεθνές πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Ισπανία αποτέλεσε κίνητρο για την ίδρυση της οργάνωσης ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να ζήσουν μια παρόμοια εμπειρία με στόχο την ευρύτερη προώθηση της εθελοντικής προσφοράς.
Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Αχαρνών και Φυλής
Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Αχαρνών και Φυλής ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2010. Είναι κοινωφελές σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με κύρια καταστατική υποχρέωση την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ογκολογικά θέματα και την καλύτερη ποιότητα ζωής. Email επικοινωνίας: info@eaeacharnes.gr
Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα
Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ελληνικού πληθυσμού, σχετικά με τη σοβαρότητα και τις διαστάσεις των ρευματικών και μυοσκελετικών νοσημάτων και η παροχή της κατάλληλης υποστήριξης στα άτομα ππου νοσούν, αλλά και στο οικογενειακό/κοινωνικό περιβάλλον τους.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (VSA)
Καλλιτεχνική έκφραση και δραστηριότητες ανθρώπων με αναπηρίες
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗ. ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
H Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκη είναι ένας οργανωμένος χώρος με παιχνίδια για παιδιά και εφήβους με νοητική στέρηση και αυτισμό. Στεγάζεται στο Κερατσίνι. Επικοινωνία μέσω Facebook ή στο paigniothiki.ker.drap@gmail.com
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Η ΕΕΣΚΠ είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό Σωματείο με έδρα τη Θεσσαλονίκη που απευθύνεται σε άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση, τα μέλη των οικογενειών τους αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για τη ΣΚΠ. Στόχος της ΕΕΣΚΠ είναι η υποστήριξη των ατόμων με ΣΚΠ ώστε να πετύχουν την αυτονομία τους και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ)
Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) αγκαλιάζει παιδιά και άτομα με αναπηρία και τα βοηθά να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητες τους, προσφέροντας παράλληλα ουσιαστική στήριξη στις οικογένειες τους.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου - ΕΛΒΙ - είναι πολιτιστικός οργανισμός, εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός, με σύγχρονο πρόσωπο και αγάπη για το διαφορετικό. Οι στόχοι του οργανισμού είναι: α) Η σύνδεση του βιβλίου με τη ζωή. β) Ο συσχετισμός λόγου και πράξης. γ) Η προώθηση του αληθινού, ποιοτικού βιβλίου. δ) Η κοινωνικοποίηση του αναγνώστη. ε) Η ανθρώπινη επικοινωνία. στ) Η επαφή με τη φύση. ζ) Η εύρεση και βίωση της αλήθειας που ελευθερώνει, σε σχέση με τη σκοπιμότητα που σκλαβώνει.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είναι η παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν κινδύνους για τη ζωή τους, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, σε όλα τα φυσικά ή μη πεδία, εντός και εκτός Ελλάδας. Οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης συμμετέχουν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μαζικών καταστροφών, οπουδήποτε κι αν λαμβάνουν χώρα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece
Το Ελληνικό Δίκτυο "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ" ιδρύθηκε το 2007. Είναι μέλος της Ιστορικής Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Friends of Nature (NFI) που ιδρύθηκε το 1895 στην «ομπρέλα» της οποίας συμμετέχουν 50 εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο. Το Ελληνικό Δίκτυο έχει μέλη του φορείς/συλλόγους απ' όλη τη χώρα. Μπορεί ο τίτλος να παραπέμπει σε μια καθαρά οικολογική/περιβαλλοντική οργάνωση, όμως για τους ΦΤΦ το περιβάλλον εκτείνεται πέρα από τα βουνά, το νερό, τον αέρα που μας περιβάλλει ή την κλιματική αλλαγή. Το ενδιαφέρον και οι δράσεις μας εκτείνονται πέρα από το φυσικό περιβάλλον, την προστασία του καθώς και την την ψυχική ανάταση που αυτό μας διασφαλίζει. Το ίδιο και ίσως και σημαντικότερο για μας είναι το αστικό περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δίκαιη κατανομή του πλούτου, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η απομεγένθυση, το δίκαιο εμπόριο, το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Φροντίζουμε να δημιουργήσουμε θεσμούς αυτοδιαχείρισης και αλληλεγγύης, ν' αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες συνεργασίας με οργανώσεις και κινήματα πολιτών για την Προστασία του Φυσικού και του Αστικού Περιβάλλοντος, την Πολιτική και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Τέλος, πιστεύουμε στην συνεργασία των λαών και των πολιτών στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο για την υπεράσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Ελληνικό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων και τις Ευπαθείς Πληθυσμιακές Ομάδες (ΕΛΙΣΟΦ)
Οι κύριοι σκοποί του ΕΛΙΣΟΦ είναι η αντιμετώπιση μείζονων κοινωνικών ζητημάτων, όπως οι κοινωνικές ανισότητες, ο ρατσισμός, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η βία σε όλες της τις μορφές. Οι παραπάνω σκοποί επιτυγχάνονται μέσα από την πρόληψη, την εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και τη μεταφορά καλών ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών στη χώρα μας.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ - ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ
Ολοήμερο κεντρο για παιδιά προσχολικής ηλικίας και εφήβους με αυτισμό και παιδικές ψυχώσεις
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΟΡΕΙΑ Α.Μ.Κ.Ε
Ο ευρύτερος σκοπός της Εταιρείας είναι η προαγωγή δράσεων που επιτρέπουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας και γενικότερα του κοινωνικού αποκλεισμού, βοηθώντας το άτομο να παραμείνει ενεργός πολίτης, μέσα στο δικό του περιβάλλον, με αυτονομία, οικονομική δράση και κοινωνική ένταξη.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ (ΕΛ.ΚΕ.Π.Ι.Σ)
Η ΕΛΚΕΠΙΣ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που στοχεύει στην ενεργό συμμετοχή ευάλωτων και κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων στα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά δρώμενα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Η λειτουργία της βασίζεται στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και υποστηρίζεται από την εθελοντική προσφορά των μελών της και τη θετική ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Βασικός πυλώνας της λειτουργίας της είναι η πίστη των ιδρυτών της για διαφάνεια, αξιοπιστία και συνέπεια στη δράση της.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ
Σκοπός του Σωματείου είναι η μόνιμη και μακροχρόνια παροχή φροντίδας, μόρφωσης, στέγης και ψυχολογικής στήριξης των παιδιών στη βάση της Ελληνο-ορθόδοξης Παράδοσης και των αρχών της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Νομική & Κοινωνική Συνδρομή σε αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας.
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα με σύνθετο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών. Κινητοποιείται στοχεύοντας πάντα στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού. Η δράση του έχει συνδεθεί με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη και τη φιλαλληλία και είναι συνώνυμη της αφιλοκερδούς προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.
Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.)
Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.), ιδρύθηκε το 2007, με σκοπό να προστατεύει και να περιθάλπει ιπποειδή από την κακομεταχείριση,την εγκατάλειψη και τον βασανισμό, να ελαφρύνει τον πόνο τους με φροντίδα και αγάπη και να ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για την σωστή συμπεριφορά και αντιμετώπισή τους. Ιδιωτική πρωτοβουλία ανθρώπων της ιππασίας που η αγάπη τους για τα άλογα περίσσευε έκανε τον Ε.Σ.Π.Ι. τον μοναδικό φιλοζωικό σύλλογο που περιθάλπει ιπποειδή στην Ελλάδα. Σε αυτά τα 10 χρόνια ο σύλλογός έχει εγγεγραμμένα στο μητρώο του πάνω από 100 άλογα τα οποία έχουν περάσει από τις εγκαταστάσεις του εκτός από τα 64 της πρώτης καταγγελίας. Έχει προβεί σε περισσότερες από 50 υιοθεσίες ιπποειδών σε σπίτια που τα αγαπούν και τα φροντίζουν και έχει πάντα στις εγκαταστάσεις του πάνω από 15 ιπποειδή με μεταβαλλόμενο πάντα αριθμό. Ειδικά τα 2 τελευταία χρόνια έχει περισυλλέξει και κατασχέσει περισσότερα από 25 άλογα και έχει διεκπεραιώσει πάνω από 65 καταγγελίες κακοποίησης και εγκατάλειψης ιπποειδών. Δίνει το παρόν σε αθλητικούς αγώνες ιππασίας και σε ιππικές εκθέσεις στην επαρχία όπου ενημερώνει τους πολίτες για το έργο του. Με την επιμέλεια και επίβλεψη των εθελοντών, διοργανώνει εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του, επισκέψεις σχολείων, προσκόπων και άλλων συλλόγων που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά το έργο του. Υποδέχεται και ξεναγεί κάθε επισκέπτη που τον τιμά με τη παρουσία του. Μέλος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.
ΕΜΦΑΣΙΣ
Η Emfasis ιδρύθηκε για να αντιμετωπίσει τις συνολικές ανάγκες όλων των ευπαθών και κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων που έχουν ανάγκη κοινωνική, ψυχολογική και οικογενειακή υποστήριξη χρησιμοποιώντας τις αρχές του Social Street Working (Κοινωνική Εργασία Δρόμου) ως βασικό τρόπο προσέγγισης και ταυτοποίησης αυτών των ομάδων
Εν Δυνάμει
Η «Εν Δυνάμει» δημιουργήθηκε από επιστήμονες στο χώρο των κοινωνικών επιστημών, το κλάδο της Ψυχολογίας και της Εκπαίδευσης για να καλύψει τα κενά σε θέματα προαγωγής, αγωγής και εκπαίδευσης της υγείας. Καλύπτει όλο το φάσμα της βιοψυχοκοινωνικής οντότητας του ανθρώπου καθώς είναι στελεχωμένη από νέους και καταρτισμένους επαγγελματίες υγείας. Παρέχει ατομική συμβουλευτική, συμβουλευτική ζεύγους, ψυχοθεραπεία, ενδυνάμωση καθώς και υποστήριξη σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες που χρήζουν βοηθείας οποιονδήποτε ειδικοτήτων σε οποιονδήποτε κλάδων ανεξάρτητου ηλικίας και φύλου. Σχεδιάζει, υλοποιεί και διαχειρίζεται προγράμματα έργων – μελετών στα πλαίσια των πρωτοβουλιών και των προγραμμάτων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Εφαρμόζει κοινοτικές ερευνητικές παρεμβάσεις τόσο σε επίπεδο κοινότητας και τοπικής κοινωνίας όσο και σε ευρωπαϊκό. Υλοποιεί προγράμματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης στην υγεία και διενεργεί κοινωνική έρευνα, κοινωνικά forum, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις με σκοπό την ενδυνάμωση κοινωνικών ομάδων και την επανένταξη τους στη κοινότητα καθώς και στους φροντιστές αυτών. Συνάπτει προγραμματικές συμβάσεις με αντισυμβαλλόμενους το Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού, για την υλοποίηση δράσεων που αναφέρονται στους καταστατικούς σκοπούς των αντισυμβαλλόμενων, τηρούμενων κατά τα λοιπά των αναφερόμενων στο άρθρο 100 του Ν.3852/2010. Συνεργάζεται με αντίστοιχες οργανώσεις, των ιδίων σκοπών, της Ελλάδας και του Εξωτερικού και με Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς.
Ένα Παιδί, Ένας Κόσμος
Eνίσχυση και στήριξη οικογενειών με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, και τελικό αποδεκτή τα παιδιά που ζουν σε ευάλωτες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες.
ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Οι «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2008 από μια ομάδα δραστήριων νέων με πλούσια εμπειρία γύρω από τα εθελοντικά προγράμματα και με κοινωνικές ευαισθησίες. Όραμα τους ήταν η κινητοποίηση των νέων, η ενασχόληση τους με τον εθελοντισμό, η ευαισθητοποίηση τους γύρω από κοινωνικά ζητήματα και η επίτευξη της μεγαλύτερης πρόσβαση τους στη γνώση.
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΗΤΙΚΩΣ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (Ε.Γ.Ν.Υ.Α.)
Η μέριμνα για την προστασία, περίθαλψη, διαπαιδαγώγηση, ανάπτυξη δεξιοτήτων, σωματική αγωγή και επαγγελματική κατάρτιση ως και διαβίωση, αποκατάσταση, κοινωνική προσαρμογή και ενασχόληση περί τα αθλητικά, σε ενήλικα Άτομα με Νοητική Υστέρηση
Ένωση Καταναλωτών
Από το 1988, υπερασπιζόμαστε καθημερινά τα δικαιώματα όλων μας, ως καταναλωτών. Επιδιώκουμε την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, την από όλους μας συνειδητοποίηση της δύναμης που έχουμε, ως καταναλωτές, ώστε να πετύχουμε τη δημιουργία μιας ισορροπημένης και δικαιότερης αγοράς. Στόχος μας, η προστασία των δικαιωμάτων του καταναλωτή και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του.
Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας
Η Ένωση Κυριών Δράμας είναι ένα Φιλανθρωπικό Σωματείο μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που εδρεύει στην ακριτική περιοχή της Δράμας. Η ιστορία του Φορέα, ωστόσο, ξεκινάει από πολύ παλιά… Ξεκινώντας άτυπα την λειτουργία της το 1904. Το 1988 απέκτησε ειδική αναγνώριση Σωματείου ως Φιλανθρωπικού από το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας ενώ από το 2002 εντάχθηκε στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αριθμό Μητρώου 01101ΦΑΕ23026027Ν008 που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, έχοντας παράλληλα και την ειδική πιστοποίηση ως φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας. Στόχος μας αποτελεί η στήριξη, ενδυνάμωση και εμψύχωση ευπαθών κοινωνικών ομάδων και κατ’ επέκταση η ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας, μέσω: • κοινωνικής υποστήριξης (συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες) • ψυχολογικής υποστήριξης • νομικής συμβουλευτικής • οικονομικής βοήθειας • εύρεσης εργασίας • φαρμακευτικής και ιατρικής κάλυψης • διανομής ιματισμού • διανομής τροφίμων • στέγασης σε κακοποιημένες γυναίκες, φοιτήτριες και άστεγες οικογένειες • διοργάνωσης ημερίδων, ομιλιών και ενημερωτικών εκδηλώσεων. Οι ωφελούμενοί μας είναι: Ημεδαποί ή αλλοδαποί, άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι, θύματα έμφυλης βίας, άγαμες μητέρες, Ρομά, αποφυλακισμένοι, ουσιoεξαρτημένοι, πρόσφυγες και μετανάστες. Βενιζέλου 114, Δράμας, Τ.Κ. 66131
ΕΟΥΔΑ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Η ΕΟΥΔΑ, είναι αναγνωρισμένη ομοσπονδία από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που καλλιεργεί την αθλητική ναυαγοσωστική στην Ελλάδα. Η αθλητική ναυαγοσωστική, είναι το μοναδικό άθλημα που προστατεύει την δημόσια υγεία από τραυματισμούς στο νερό. Φιλοξενείται αρκετές δεκαετίες σε πλήθος διεθνών διοργανώσεων και διεξάγει πλήθος αγωνισμάτων σε πισίνα, στην άμμο και τη θάλασσα που διεξάγονται με τη μορφή διασώσεων (με/χωρίς εξοπλισμό), σκι, κανό και τρέξιμο.
Επανεκκίνησις
Ομάδα με δράση μη κερδοσκοπική, εμπνευσμένη από αντίστοιχες στο εξωτερικό, με στόχο την καταπολέμηση του τεχνολογικού αναλφαβητισμού, μέσω των δωρεών υπολογιστών και laptop από εταιρείες, σε μαθητές και σχολεία.  Στόχος μας είναι να εξοπλίσουμε με Η/Υ και περιφερειακό εξοπλισμό όλα τα Ελληνικά Δημόσια Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, τα οποία είτε δεν έχουν επαρκείς υποδομές Πληροφορικής είτε είναι απαρχαιωμένες και αχρηστες. Εμείς, ως άνθρωποι της Πληροφορικής, προσπαθούμε να υλοποιήσουμε μία ανάλογη κίνηση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρος και στην Ελλάδα γιά να καταπολεμήσουμε τον Τεχνολογικό Αναλφαβητισμό. Ζητάμε από εσάς να δωρίσετε παλαιούς ή μη λειτουργικούς Η/Υ, περιφερειακά και εξαρτήματα, σε συμβεβλημένα καταστήματα που αναλαμβάνουν την ευθύνη να τα επιδιορθώσουν, να τα αναβαθμίσουν και τα δωρίσουν σε μαθητές ή σχολεία εφόσον ζητηθεί. Ελπίδα μας είναι κάθε μαθητής/τρια, να αποκτήσουν την δυνατότητα να χειρίζονται αποτελεσματικά και ορθά την τεχνολογία προς όφελος των ιδίων, της κοινωνίας και να του συνόλου.
ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στις 23 Απριλίου 1999 ιδρύεται η "Επίλεκτη Προσκοπική Ομάδα Αποστολών Χορτιάτη". Μετά από 4 χρόνια παρουσίας στα Προσκοπικά και κοινωνικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, η ομάδα παραμένει στους σκοπούς και τις ιδεολογίες της και αλλάζει ταυτότητα και οικογένεια με την ένταξή της το καλοκαίρι του 2003 στο Δήμο Θεσσαλονίκης, παραμένοντας όμως ένα ανεξάρτητο σωματείο αποτελούμενο αποκλειστικά από εθελοντές. Φέρει πλέον το νέο της όνομα "Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης". Το 2005 γίνεται μέλος των εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με Αρ. μητρώου: 16/2005. Μέχρι σήμερα η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών έχει συμμετάσχει, είτε προληπτικά, είτε καθοριστικά, σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών, αλλά και σε κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές συγκεντρώσεις πληθυσμού, όπου κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή της. Καθώς η ομάδα μας γίνεται ολοένα και πιο γνωστή, οι απαιτήσεις σε διαθέσιμο εκπαιδευμένο προσωπικό γίνονται καθημερινά και μεγαλύτερες. Όλοι μπορούν να προσφέρουν!!! Σωστός εθελοντής και χρήσιμος εθελοντής είναι ο εκπαιδευμένος εθελοντής!!!
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ
Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Α.μεΑ. «Το Εργαστήρι» ιδρύθηκε από γονείς παιδιών με νοητική υστέρηση με σκοπό τη διαρκή φροντίδα και υποστήριξή τους. Βασικό μέλημα του Συλλόγου είναι η φροντίδα, η προστατευμένη απασχόληση, η κοινωνική ένταξη και η μελλοντική διαβίωση 100 νέων με νοητική υστέρηση. Στο «Εργαστήρι» λειτουργούν ποικίλα τμήματα: αρτοσκευασμάτων, τροφοδοσίας-catering, ζυμαρικών, πλυντηρίων, κεραμικής, ταπητουργίας, καλλιτεχνικής επεξεργασίας υφάσματος-μπατίκ, συσκευασίας-τυποποίησης, κηπουρικής και Κέντρο Ημέρας. Επιπλέον το Κέντρο με το έμπειρο και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει παρέχει ένα πλήρες δίκτυο Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών με σκοπό την ψυχοσυναισθηματική στήριξη και προετοιμασία των ατόμων με νοητική υστέρηση για την αρτιότερη στήριξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Τέτοιες είναι  Συμβουλευτική - ψυχολογική υποστήριξη, ατομική, ομαδική και οικογενειακή, ειδική φυσική αγωγή, εργοθεραπεία, επαγγελματικός προσανατολισμός, αποκατάσταση στην ελεύθερη αγορά εργασίας, προγράμματα ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων και συμπεριφοράς, θεραπευτική ιππασία, κυκλοφοριακή αγωγή, συντήρηση σχολικών γνώσεων.
Εσαεί εν Ροή, Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας Θράκης
Η Εσαεί εν Ροή, ευρέως γνωστή ως Ομάδα Νέων Καλλιτεχνών, ή ως Ομάδα Χορού, είναι ένας Πολιτιστικός Φορέας που δραστηριοποιείται στις Καλές Τέχνες. Ως απώτερο σκοπό έχει την καλλιτεχνική αναβάθμιση και ποιότητα στην Καλλιτεχνική Εκπαίδευση και ως επιμέρους στόχους, την αέναη δράση Ομάδων Νέων Καλλιτεχνών, τη δημιουργική εκτόνωση της Ελληνικής Νεολαίας και τέλος, την αφύπνιση της Εθνικής Συνείδησης μέσω της ανάδειξης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & του Αρχαίου, Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού. Η ΕΕΡ εδραιώθηκε το 1997 με την υποστήριξη και αμέριστη βοήθεια του τέος Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας Δημήτριου Μπούσιου του Δήμου Πανοράματος (επί της Δημαρχίας Κεδίκογλου) και συνέχισε να λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πανοράματος έως και το 2008 (επί της Δημαρχίας Ι. Καϊτεζίδη). Από την ίδρυσή της έως σήμερα έχει συνεργασθεί και έχει λάβει σημαντική υποστήριξη από πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, με πιο σημαντικούς την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, νυν Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Λέσχης για τη Διάδοση της Νοηματικής Γλώσσας (Χανιά). Στο ιστορικό της έχει σημαντικές δράσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και αξιόλογη δραστηριοποίηση σε θέματα κοινωνικής συνένταξης Πληθυσμιακών Μειονοτήτων στον τυπικό πληθυσμό. Στα ιδρυτικά μέλη του φορέα συγκαταλέγεται και η αείμνηστη πολυτάλαντη Καλλιτέχνης Νατάσα ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ στην οποία ο φορέας οφείλει πολλά για την έως σήμερα επιτυχή πορεία του και αντιδραστήρια παρουσία του στις σύγχρονες κοινωνικές στερεοτυπίες. ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ Η EERco συνεργάζεται με άλλα ιδρύματα και συνδέσμους που σχετίζονται με τις Καλές Τέχνες, την Παράδοση, την Έρευνα, την Υγεία και την Εκπαίδευση, τα Αειφόρα Περιβάλλοντα και την Ποιότητα της Ζωής με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών της. EERco ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ Η EERco υποστηρίζει τις κοινωνικές και ειδικές μειονότητες των πολιτών να συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργίας τέχνης με τρόπο που προάγει τις θετικές παρά τις αρνητικές εκφάνσεις της κοινωνικής τους ταυτότητας. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΣΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ Ο πυρήνας της EERco έχει μόνο ένα τμήμα σχετικά με τον επαγγελματισμό και την επαγγελματική σταδιοδρομία της νεολαίας. Αυτό είναι το Τμήμα Θεάτρου και Χορού της EERco. Από το 1997 η EERco παράγει τακτικά χορευτικές και χορευτικές παραστάσεις, συνεργάζοντας με αρκετούς καλλιτέχνες, χορογράφους, σκηνοθέτες, μουσικούς, σκηνογράφους και τεχνικούς βοηθούς. Οι παραγωγές αφορούν το ελληνικό κοινωνικό γίγνεσθαι ή τον ελληνικό πολιτισμό και παράδοση. EERco ΕΤΗΣΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Η EERco ασχολείται με τις Δραστηριότητες Πολιτών και Καλλιτεχνών, κυρίως με αρχάριους στην Arts YOUTH & έμπειρους καλλιτέχνες ADULT. Δράσεις που ξεκίνησαν από το φορέα μας και εντασσόμαστε στους ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΈΣ: 1. ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΙΝΟΠΟΡΓΙΑ (Βραβείο Νέων Καλλιτεχνών και Τερψιχόρη) 2. ΚΩΦΟΙ και ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ 3. 4. Συμβουλευτική Νέων Καλλιτεχνών 5. Ομάδες εθελοντών (συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών και άτυπων μειονοτήτων) που εμπλέκονται σε διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εκθέσεις: Η EERco πρέπει να παρουσιάσει πολύ λίγες τακτικές εικαστικές εκθέσεις. Τα EERco Μέλη έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν το ταλέντο τους μέσω ομαδικής εργασίας ή ανεξάρτητα. Δημοσιεύσεις: Η EERco υποστηρίζει το δικό της εκδοτικό τομέα. Οι δημοσιεύσεις είναι ανοικτές στο κοινό και σχετίζονται με δράσεις ή στόχους του EERco. Art-Studio: Τα μέλη της EERco συναντιούνται τακτικά, παρεμβαίνοντας συχνά μέσα από τις τέχνες και τη δημιουργικότητα. Όλες οι δραστηριότητες είναι ανοικτές στο κοινό. Τα σεμινάρια και οι δραστηριότητες στούντιο είναι δωρεάν και αφορούν τα ενεργοποιημένα μέλη της EERco.
ΕΣΤΙΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Από την ίδρυση της το 1992, η «Εστία Άγιος Νικόλαος» αναγνωρίστηκε από την Ελληνική Πολιτεία ως Φιλανθρωπικό Ίδρυμα. Επίσης κατέχουμε την ειδική πιστοποίηση ως Φoρέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας. Τέλος, το 2011 αναγνωριστήκαμε από την Ελληνική Γραμματεία Νέας Γενιάς ως φορέας υποδοχής εθελοντών με το πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Εργασίας, που μας χρηματοδοτεί για τη φιλοξενία εθελοντών από την Ευρώπη. Θεμελιώδης αρχή της «Εστίας Άγιος Νικόλαος» είναι ότι κάθε άτομο έχει τις δικές του μοναδικές δυνατότητες και μπορεί να βοηθηθεί να τις αναπτύξει αν ενσωματωθεί σε ένα περιβάλλον θαλπωρής μέσω δημιουργικής δουλειάς, καλλιτεχνικών ερεθισμάτων και άμεσης επαφής με τη φύση.
Εταιρεία Alzheimer Αθηνών
Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2002, από άτομα με άνοια, συγγενείς τους και επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ. Οι βασικοί στόχοι της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέματα σχετικά με την άνοια και τις στρατηγικές πρόληψης, η υποστήριξη των πασχόντων και των οικογενειών τους, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, η κινητοποίηση των κοινωνικών φορέων για την ίδρυση δομών και υπηρεσιών με στόχο την προαγωγή της ποιότητας ζωής των ατόμων με άνοια και των φροντιστών τους.
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων. Ειδικότερα, σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών και των μελών τους, που πλήττονται δυσανάλογα βαρέως από την κρίση και η συνδρομή προς αυτούς και τις κοινότητές τους για τον βιώσιμο συγχρονισμό επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής. Για την ευόδωση των  σκοπών του ο Συνεταιρισμός μπορεί να ασκήσει οποιασδήποτε μορφής οικονομική δραστηριότητα παραγωγικού, εμπορικού, τουριστικού, αναπτυξιακού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα.    
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΠΑΨΥ)
Η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. ιδρύθηκε το 1988 και έχει την επιστημονική και διοικητική ευθύνη 14 στεγαστικών Δομών Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφεία, Ξενώνες, Προστατευμένα Διμαερίσματα), 1 Κέντρου Ημέρας και 2 Κινητών Μονάδων στις Κυκλάδες. Αναγνωρίζοντας τη σημασία που κατέχει η ψυχική υγεία, προωθεί ευρωπαϊκά προγράμματα και πολύπλευρες δράσεις που στόχο έχουν την αποδυνάμωση του στίγματος, την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας, τη συνεχή αξιολόγηση και βελτίωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, την διασφάλιση των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων, την εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, την ενδυνάμωση των ληπτών ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους και τη συνεχή εκπαίδευση των επαγγελματιών ψυχικής υγείας.
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗ
Διοργάνωση και προώθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, κοινωνικών δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
Προωθεί την ευρωπαϊκή ιδέα και την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και συμβάλλει στη δημιουργία συνείδησης Ευρωπαίου πολίτη, αποβλέποντας τελικά σε μια μορφή ομοσπονδιακής οργάνωσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση
ΕΦΤΑΨΥΧΕΣ
Οι κύριες δραστηριότητές μας είναι η διενέργεια στειρώσεων (300 ετησίως) για τη μείωση του υπερπληθυσμού των αδέσποτων γατών, η παροχή καθημερινής σίτισης και κτηνιατρικής φροντίδας σε 250 αδέσποτες γάτες και οι υιοθεσίες.
ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ομορφαίνουμε τα ιδρύματα και τους χώρους που φιλοξενούν παιδιά με πίνακες ζωγραφικής,τοιχογραφίες κλπ.
Η Γέφυρα
H κύρια και βασική δράση της Γέφυρας περιλαμβάνει προσφορά βοήθειας μέσω: -προσπάθειας προσέγγισης (outreach work), -μεμονωμένης/αποσπασμένης προσφοράς βοήθειας (detached work), -εργασίας βασιζόμενης σε κάποιο πλάνο/πρόγραμμα (project based work) και, -ομαδικής δράσης (group action). Οι ομάδες μας στο δρόμο «δουλεύουν» με ανθρώπους που ανήκουν σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω περιστάσεις: ανήλικοι εργαζόμενοι, άστεγοι, χρήστες ή εξαρτημένοι από παράνομες ουσίες, πρόσφυγες και μετανάστες, εκδιδόμενοι/ες, μειονότητες, θύματα εμπορίας ανθρώπων, άνθρωποι που είτε αναγκάζονται είτε επιλέγουν να περνούν την ημέρα τους στο δρόμο, άνθρωποι που μένουν στο δρόμο.
ΘΕΟΤΟΚΟΣ - ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΝΕΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ (ΙΠΑΠ)
"Το Ίδρυμα «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» είναι κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός Ν.Π.Ι.Δ. το οποίο συστάθηκε το 1954 (ΒΔ 212 Τεύχος Α' 08/09/1954) και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ο οργανισμός εξυπηρετεί παιδιά και νέους με Νοητική Υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές ανεπάρκειες, καθώς επίσης και τις οικογένειές τους. Στα βασικά χαρακτηριστικά του τρόπου εσωτερικής λειτουργίας και διοίκησης του Ιδρύματος συγκαταλέγονται η δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων και η διοικητική αυτοτέλεια αυτού. Αποστολή του Ιδρύματος είναι η εκπαίδευση παιδιών και νέων."
ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ (Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος) / Γραφείο Θεσσαλονίκης
 H Θετική Φωνή είναι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS, καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα. Τηλέφωνο Επικοινωνίας, γραφείο Θεσσαλονίκης: 2315525020
ΙΕΠΑΣ (Ινστιτούτο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας)
Το Ινστιτούτο Επαγγελματικού προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας είναι ο μόνος οργανισμός στην Ελλάδα, κρατικός ή ιδιωτικός, που ασχολείται αποκλειστικά με τη διάδοση και προώθηση του θεσμού του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών σε όλους, χωρίς διακρίσεις. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους, επιδιώκει να βοηθήσει τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τις κλίσεις τους και να προσδιορίσουν τη θέση τους μέσα στη σύγχρονη αγορά εργασίας, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά τις συνθήκες της ζωής τους σε προσωπικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ (ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ)
Το Ινστιτούτο Έρευνας Μουσικής & Ακουστικής (ΙΕΜΑ) - Κέντρο Μουσικής Τεκμηρίωσης & Πληροφόρησης, είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με τη Μουσική Έρευνα, την Πρωτότυπη Μουσική Δημιουργία, τη Μουσική Τεκμηρίωση και Πληροφόρηση, τη Μουσική Καλλιέργεια και τη Μουσική Ανάπτυξη.
Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο - Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+
H «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση/αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, που από το 2005 δραστηριοποιείται στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στο τομέα της σχέσης αθλητισμού και περιβάλλοντος. Οι δράσεις της προωθούν τους 17 στόχους για την βιώσιμη ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών.
Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis
Το Ινστιτούτο Prolepsis είναι ένας μη κερδοσκοπικός επιστημονικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον χώρο της δημόσιας υγείας, της ιατρικής έρευνας, της περιβαλλοντικής και εργασιακής ιατρικής από το 1990. Αποστολή του Ινστιτούτου Prolepsis είναι να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εκπονώντας ακαδημαϊκή έρευνα και εφαρμόζοντας τα αποτελέσματά της σε ανθρωπιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και στην προαγωγή υγείας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΛΩΝ
"Το Ινστιτούτο των Ελληνικών Μύλων (Ι.τ.Ε.Μ.) είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με κύριους σκοπούς την έρευνα, καταγραφή, μελέτη και προστασία των ιστορικών μορφών μύλων στον Ελληνικό χώρο καθώς και των συγγενών παραδοσιακών ενεργειακών συστημάτων, την δημιουργία αρχείου με λειτουργία σχετικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, την εξειδίκευση επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού, την ίδρυση Μουσείου της Ιστορίας των Μύλων, την οργάνωση τοπικών και διεθνών συναντήσεων, εκθέσεων, εκδόσεων, την παραγωγή ταινιών και άλλων δραστηριοτήτων που θα προβάλουν τους μύλους. Με τον όρο «μύλοι» εννοείται κάθε μορφή τους, όπως κατατάσσονται ως προς την κινητήρια δύναμη, ως προς το παραγόμενο προϊόν και ως προς τον μηχανισμό που κινούν μαζί με όλα εκείνα τα στοιχεία που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του περιβάλλοντος χώρου τους. Το Ι.τ.Ε.Μ., που είναι μέλος της The International Molinological Society (TIMS), ιδρύθηκε με την υπ΄ αριθ. 1878/1996 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και έχει ως σήμερα περισσότερα από 222 τακτικά μέλη, νομικά και φυσικά πρόσωπα (αρχιτέκτονες, αρχαιολόγους, ιστορικούς, εθνολόγους, λαογράφους, μηχανολόγους, πολιτικούς μηχανικούς, αναστηλωτές, συντηρητές, νομικούς, οικονομολόγους, ερευνητές, ιδιοκτήτες μύλων κλπ.)"
Κ.Ε.Φ.Ι - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο.
ΚΑΛΛΟΝ
Η Κάλλον, αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2010 με σκοπό τη προώθηση διαδεδομένων και τεκμηριωμένων εναλλακτικών θεραπειών και μεθόδων που συμβάλουν στη πρόληψη και στη προαγωγή της υγείας με αποτέλεσμα την ολιστική ψυχική και πνευματική υγεία. Απευθύνεται σε κοινωνικά ευπαθεις ομάδες όπου τα οφελη είναι πολυεπίπεδα.
ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ
Ενημέρωση για τον Καρκίνο της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας Υπεύθυνος Επικοινωνίας : Μένια Κουκουγιάννη E-mail: info@karkinaki.gr
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ
Περίθαλψη, στείρωσεις, εμβολιασμοί και θεραπείες άρρωστων ή τραυματισμένων αδέσποτων. Στη συνέχεια, υιοθεσία ή επανένταξη στους χώρους περισυλλογής τους.
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Σκοπός του «Καταφυγίου Γυναίκας» είναι να παρέχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης σε γυναίκες, θύματα κακοποίησης και να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών γενικότερα. Επιπλέον, το ΚΓ,  έχει αναπτύξει και οργανώνει ποικίλες κοινωνικές δράσεις και προγράμματα παρέμβασης με απώτερο σκοπό τη καταπολέμηση του φαινομένου της κακοποίησης εις βάρος των γυναικών και την πρόληψη του.
ΚΕΘΕΑ
Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Βρίσκεται δίπλα στους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής Θεραπευτικής Κοινότητας, το 1983. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής: στο δρόμο, στα σωφρονιστικά καταστήματα, σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα. To KEΘΕΑ απευθύνεται επίσης σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, όπως το αλκοόλ, ο τζόγος και το διαδίκτυο. Τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ αντιμετωπίζουν ολοκληρωμένα την εξάρτηση και τα προβλήματα που τη συνοδεύουν, παρέχοντας συμβουλευτική και θεραπεία απεξάρτησης, υποστήριξη της οικογένειας, φροντίδα για θέματα υγείας και νομικές εκκρεμότητες, εκπαίδευση και κατάρτιση, επανένταξη στην κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν χορηγούνται υποκατάστατα ή φάρμακα. Στόχος είναι η πλήρης και σταθερή αποχή από τις ουσίες και η ισότιμη επανένταξη του ατόμου στην κοινωνία. Το ΚΕΘΕΑ εφαρμόζει επίσης προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας σε εκπαιδευτικές κοινότητες όλων των βαθμίδων, ομάδες υψηλού κινδύνου για χρήση ουσιών και τις τοπικές κοινωνίες. Αποτελεί δραστήριο οργανισμό εκπαίδευσης και έρευνας στον τομέα των εξαρτήσεων με προγράμματα και δραστηριότητες που αποσκοπούν στην καλύτερη κατανόηση του φαινομένου, στην προώθηση της επιστημονικής γνώσης και στη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στα εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειές τους. Τηλ. 2109241993 -6, admin@kethea.gr, www.kethea.gr, Σορβόλου 24, 116 36 Αθήνα
ΚΕΘΕΑ - ΚΙΒΩΤΟΣ
Το ΚΕΘΕΑ έχει δημιουργήσει προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες ατόμων που διαφέρουν ως προς την ηλικία, την οικογενειακή κατάσταση, το βαθμό εμπλοκής με τις ουσίες, το είδος της εξάρτησης κ.λπ. Σήμερα, το ΚΕΘΕΑ απευθύνεται: • σε εφήβους, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα θεραπείας λιγότερο ή περισσότερο εντατικής μορφής, ανάλογα με το βαθμό εμπλοκής τους με τη χρήση, • σε ενήλικες, με προγράμματα διαμονής και εξωτερικής παρακολούθησης, • σε εργαζόμενους χρήστες, με προγράμματα που λειτουργούν τις απογευματινές ώρες, • σε εξαρτημένους γονείς ανήλικων παιδιών, παρέχοντας συγχρόνως υπηρεσίες φύλαξης και φροντίδας των παιδιών τους, • σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις νέες ή τις «νόμιμες» εξαρτήσεις, όπως το διαδίκτυο και τα video games, το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια, • σε διαφορετικές εθνικές και θρησκευτικές ομάδες, μετανάστες και πρόσφυγες, με προγράμματα διαπολιτισμικής προσέγγισης που σέβονται τα γλωσσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων, • σε χρήστες που κρατούνται στα σωφρονιστικά καταστήματα ή έχουν αποφυλακιστεί, • σε χρήστες που βρίσκονται στο δρόμο, με προγράμματα street-work και μονάδες άμεσης πρόσβασης.
ΚΕΘΕΑ MOSAIC
Σκοπός του ΚΕΘΕΑ MOSAIC είναι η ψυχοκοινωνική υποστήριξη των μεταναστών και προσφύγων παρεμβαίνοντας ουσιαστικά σε δυο επίπεδα:α.Κινητοποιηση και θεραπεία απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και β. Ψυχολογική υποστήριξη μη χρηστών
ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ - ΕΞΑΝΤΑΣ
Το KEΘEA ΝΟΣΤΟΣ – ΕΞΑΝΤΑΣ, με έδρα τον Πειραιά, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών για τη θεραπεία, έγκαιρη παρέμβαση και πρόληψη της εξάρτησης. Σήμερα καλύπτει τις ανάγκες ενήλικων και έφηβων χρηστών ναρκωτικών και των οικογενειών τους με μονάδες στον Πειραιά, την Ελευσίνα και τη Μυτιλήνη. Απευθύνεται σε ανθρώπους που κάνουν είτε πειραματική/περιστασιακή είτε συστηματική χρήση ουσιών.
ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΠΗΓΑΣΟΣ
Το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ απευθύνεται σε έφηβους, νέους ενήλικες και τις οικογένειές τους, με στόχο την αντιμετώπιση των δυσκολιών εκείνων που μπορεί να οδηγήσουν τους νέους σε εξαρτητικές ή άλλες βλαπτικές για αυτούς συμπεριφορές. Για το σκοπό αυτό μέσα από ένα εύρος υπηρεσιών πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης και εκπαίδευσης επαγγελματιών παρεμβαίνει τόσο σε επίπεδο της σχολικής και ευρύτερης κοινότητας, όσο και σε επίπεδο οικογένειας και ατόμου. Το Δίκτυο απευθύνεται επίσης σε εφήβους που πειραματίζονται ή κάνουν περιστασιακή χρήση ουσιών και στους νέους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη χρήση του Διαδικτύου καθώς και στις οικογένειές τους.
ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ
ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΌ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ)
Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) καλύπτει τις ανάγκες των νέων και ενηλίκων ατόμων με αναπηρία όρασης σε εθνικό επίπεδο. Βασικός σκοπός είναι η άρτια εκπαίδευση και επιμόρφωση των ατόμων με αναπηρία όρασης σε όλους τους τομείς ανάπτυξης. Στόχος είναι η μείωση των συνεπειών που απορρέουν από την οπτική αναπηρία αλλά και η κοινωνική ένταξη απ'την παιδική ηλικία, μέσα από ειδικά προγράμματα, συμβουλευτική και υποστήριξη, εκπαίδευση και σύνδεση με την αγορά εργασίας, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης ανεξαρτησία και ολοκλήρωση της προσωπικότητας. Επικοινωνία: Δήμητρα Κυριαζοπούλου, 2109595602, prkeat@gmail.com
ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΝΗ
Υποστήριξη γυναικών, νέων και μελών ευπαθών κοινωνικά ομάδων σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας. Υποστήριξη γυνακείων συνεταιρισμών και προσπαθειών στην κοινωνική οικονομία
Κέντρο Έρευνας και Συντήρησης Αρχαιολογικού Υφάσματος ARTEX
Το Κέντρο Έρευνας και Συντήρησης Αρχαιολογικού Υφάσματος ARTEX είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ασχολείται με την έρευνα γύρω από το αρχαιολογικό ύφασμα στην ελληνική αρχαιότητα. Μεταξύ των ενδιαφερόντων του ARTEX είναι η μελέτη του ειδικού λεξιλογίου που αφορά στα υφάσματα, η μελέτη των τεχνικών κατασκευής, συντήρησης και ανάδειξης, η διακόσμηση των ενδυμάτων, η σχέση των υφασμάτων και των ενδυμάτων με λατρευτικά δρώμενα και ταφικά έθιμα. Παράλληλα, το ARTEX μελετά το κοινωνικό πλαίσιο της κατασκευής (οίκος/εργαστήρια, γυναίκες/άνδρες, επαγγέλματα, εμπόριο) και τις κοινωνικές της προεκτάσεις στις αρχαίες ελληνικές κοινωνίες. Βασική μέριμνα του ARTEX είναι η προβολή των αποτελεσμάτων της έρευνας στην επιστημονική κοινότητα και η διάχυση της γνώσης γύρω από το αρχαιολογικό ύφασμα στο ευρύ κοινό. Για τον σκοπό αυτό, το Κέντρο εκδίδει την περιοδική έκδοση Αράχνη και υποστηρίζει επιστημονικές, εκπαιδευτικές, επιμορφωτικές, πολιτισμικές ή άλλες ανάλογες δραστηριότητες.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΡΙΖΕΣ
Σκοπός του Κέντρου Ερευνών Ρίζες είνια η ενημέρωση, εκπαίδευση αναδόχων γονέων, ειδικών, υποψηφίων θετών γονέων, αναζήτηση ριζών ενηλίκων υιοθετημένων ατόμων. Αποϊδρυματοποίηση και δικαιώματα του παιδιού.
Κέντρο Ζωής- Παράρτημα Αθήνας
Ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS και υπηρεσίες ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης γενικού πληθυσμού.
Κέντρο Ζωής- Παράρτημα Θεσσαλονίκης
Ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS και υπηρεσίες ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης γενικού πληθυσμού
ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ
Το ΚΜΟΠ είναι μη κυβερνητική oργάνωση που ιδρύθηκε το 1977 με σκοπό τη στήριξη ατόμων που απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό και περιθωριοποίηση, την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών για την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη ανέργων και ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, την ανάπτυξη υποβαθμισμένων περιοχών, την επιστημονική έρευνα και την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Το Όραμα μας είναι η δέσμευση για ουσιαστική βελτίωση της ζωής ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Σκοπός μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους ανθρώπους να σπουδάσουν, να εργαστούν και να γίνουν εθελοντές στο εξωτερικό. Οι στόχοι μας είναι η προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των νέων ως πολιτών γενικότερα, αλλά και ως ευρωπαίων πολιτών. Πιο συγκεκριμένα οι στόχοι μας είναι: α) η ανάπτυξη της αλληλεγγύης και η προώθηση της ανεκτικότητας μεταξύ των νέων, έτσι ώστε να προωθήσουν την κοινωνική συνοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, β) η προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των νέων από διαφορετικές χώρες, γ) η συμβολή στην ανάπτυξη τόσο της ποιότητας των συστημάτων που υποστηρίζουν τις δραστηριότητες των νέων όσο και των δυνατοτήτων των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται σε δράσεις σχετικά με τη νεολαία.
ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ KΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Σκοπός του Κέντρου Συμβουλευτικής της Κάριτας Αθήνας είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη συνανθρώπων μας με υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα καθώς και η συμμετοχή των ανθρώπων σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης τα οποία πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση κι έχουν ως στόχο την εξωστρέφεια και την κοινωνικοποίηση ευάλωτων πολιτών, Ελλήνων ή αλλοδαπών, ανεξαρτήτου θρησκείας, φύλου και εθνικότητας. Διεύθυνση: Ομήρου 9, Αθήνα
Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων - ΑΡΣΙΣ
Η ΑΡΣΙΣ είναι κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται από το 1992 για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Λειτουργεί με κέντρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Κοζάνη και την Αλεξανδρούπολη, ενώ έχει αναπτύξει δραστηριότητες και σε πολλές άλλες πόλεις. Mail: shelterathens.arsis@gmail.com
ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς. Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από έναν εικοσιεξάχρονο ιερέα, τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας.
ΚΙΝΗΣΗ Α∆ΕΛΦΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.
Στήριξη ατόμων που έχουν συγγενή ή φίλο με ψυχική ασθένεια
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ Μ.Α.Ζ.Ι. - ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΖΟΥΜΕ ΙΣΟΤΙΜΑ
Πρωταρχικός σκοπός του Μ.Α.Ζ.Ι. είναι η ουσιαστική συμβολή του στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που βιώνουν, καθημερινά πλέον, συνάνθρωποί μας. Άτομα και οικογένειες που δοκιμάζονται από την ανεργία, οικονομική δυσπραγία και προβλήματα υγείας, μπορούν να καλύψουν πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης τους, προμηθευόμενοι εντελώς δωρεάν, είδη διατροφής και ρουχισμού από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μ.Α.Ζ.Ι.
Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης 3ου Τομέα Ψυχικής Υγείας Ν. Αττικής Κλίμαξ Plus
Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην κατεύθυνση της κοινωνικής οικονομίας, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την κοινωνικοοικονομική αποκατάσταση ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα, τα οποία βιώνουν τον εργασιακό και κατ'επέκταση τον κοινωνικό αποκλεισμό.
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
Ποιοι είμαστε; Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είναι μια ομπρέλα δέκα κοινωφελών σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1996 με σκοπό να ενώσει ισότιμα τις προσπάθειές τους για τα παιδιά σε ανάγκη. Μαζί τα δέκα σωματεία προσφέρουν ετησίως συντονισμένες υπηρεσίες και ένα καλύτερο μέλλον σε περισσότερα από 10.000 παιδιά στην Ελλάδα. Φιλοσοφία Στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» πιστεύουμε, ότι όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και ουσιαστικότερα αποτελέσματα ενώνοντας τις δυνάμεις μας και το αποδεικνύουμε καθημερινά κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία μας, που δεν είναι άλλη από το «η ισχύς εν τη ενώσει». Όραμα Η δημιουργία ενός διευρυμένου δικτύου υπηρεσιών, σε συνεργασία με αξιόπιστους και εξειδικευμένους φορείς ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, με σκοπό την ανακούφιση κάθε παιδιού σε ανάγκη. Στόχοι Παροχή υλικής, πνευματικής, ιατρικής και ηθικής υποστήριξης σε βρέφη, παιδιά, εφήβους και νέους Ψυχοκοινωνική στήριξη οικογενειών Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για το παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη Διάδοση των αρχών και των μεθόδων του εθελοντισμού Συνεργασία με οργανώσεις για το παιδί και τον έφηβο Προαγωγή της επιστημονικής έρευνας Εξεύρεση πόρων (οικονομικών και υλικών) για τη συνέχιση και την ανάπτυξη του έργου των μελών και των συνεργατών της Ένωσης
Μαθαίνω Διατροφή
Ο σκοπός της οργάνωσης είναι να υποστηρίξει την υγιή ανάπτυξη των παιδιών στην Ελλάδα και να προασπίσει το δικαίωμά τους για ισορροπημένη θρέψη & ενεργητικό παιχνίδι. Μέσα από προγράμματα, δράσεις & καμπάνιες, στόχος είναι να υποστηριχθούν τα παιδιά ώστε να αποφύγουν προβλήματα που σχετίζονται με την υπερβολική πρόσληψη τροφής και την ανθυγιεινή διατροφή.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ - Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής
Απευθυνόμαστε σε νέους και νέες με ελαφρά και μέση νοητική υστέρηση ηλικίας 14 έως 25 ετών ως έτος εισαγωγής. Η εισαγωγή στις υπηρεσίες και τα προγράμματά μας γίνεται κατόπιν αξιολόγησης από τη διαγνωστική ομάδα, που αποτελείται από ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, ειδικό παιδαγωγό, εργοθεραπευτή. Προσφέρουμε υπηρεσίες: Εκπαίδευσης Ειδικής επαγγελματικής κατάρτισης Επαγγελματικής απασχόλησης και υποστήριξης. Στα εργαστήρια μας, οι νέοι και οι νέες εξασκούνται σε δεξιότητες καθημερινής ζωής (π.χ. μαγειρική, αυτοϋπηρέτηση, κυκλοφοριακή αγωγή κ.α.), σε γενικές επαγγελματικές δεξιότητες (π.χ. υπευθυνότητα, συνέπεια, συνεργατικότητα, κ.α) και σε ειδικές επαγγελματικές δεξιότητες (π.χ. χρήση μηχανημάτων και εργαλείων, χρήση επαγγελματικών τεχνικών κ.α.). Παράλληλα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Σε όλη τους την πορεία υποστηρίζονται από διεπιστημονική ομάδα ειδικών (ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, κ.α.).
ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ - ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
ΜΕΡΙΜΝΑ
Εταιρία για τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή αρρώστια ή το θάνατο οικείου τους προσώπου.
ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝ
Η Μεταβάλλον αναπτύσσει μία δυναμική υποστηρικτική δομή γύρω από την επιχειρηματικότητα αρχικών σταδίων, παρέχοντας τις γνώσεις, καθοδήγηση, δικτύωση, και πόρους που χρειάζονται εν δυνάμει επιχειρηματίες ώστε να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε ακμάζουσες, υψηλού αντίκτυπου επιχειρήσεις. Το όραμά μας είναι μία κοινωνία πρωτοβουλίας, ανάπτυξης, και συνολικής συνείδησης.
ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ - ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Η ΜΕΤΑδραση είναι μια Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών η οποία ιδρύθηκε το 2010 με πρωταρχικό σκοπό να καλύψει μακροχρόνια κενά στην υποδοχή και ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Εξειδικεύεται στον τομέα της διερμηνείας και διαπολιτισμικής μεσολάβησης καθώς και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ασυνόδευτων ανηλίκων και των ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας.
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Προσφορά πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε συμπολίτες μας που είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι ή άποροι.
ΜΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ
ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Σκοπός του Μουσείου είναι η κατάκτηση της γνώσης μέσω της Τέχνης, η παρουσίαση της μοναδικότητας της παιδικής τέχνης και η συνεργασία με αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μουσείο Μπουζιάνη
Το μουσείο Μπουζιάνη διοργανώνει περιοδικές εκθέσεις ανά 2 με 3 μήνες, με θεματική βασισμένη στο έργο του εξπρεσιονιστή ζωγράφου Γιώργου Μπουζιάνη. Η είσοδος είναι δωρεάν.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Το Μπορούμε είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης φαγητού και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε σώζοντας 12 τυρόπιτες από ένα αναψυκτήριο το 2011 και πλέον καθημερινά σώζουμε και προσφέρουμε φαγητό που αντιστοιχεί σε παραπάνω από 14.000 μερίδες, ενώ ως σήμερα έχουμε προσφέρει συνολικά 5,5 εκατομμύρια μερίδες φαγητού σε εκατοντάδες κοινωφελείς φορείς όλης της Ελλάδας. Όραμα μας είναι η ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος μείωσης της σπατάλης φαγητού και ταυτόχρονα αύξησης της επισιτιστικής στήριξης ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.
Νοσηλεία
H «Νοσηλεία» είναι Ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ιδρύθηκε το 2001 στην Αθήνα. Αποστολή μας είναι η ανάληψη δράσεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και μελών της οικογένειάς τους και η προάσπιση του δικαιώματος για αξιοπρεπή νοσηλεία για κάθε πολίτη. Παρέχονται τα εξής προγράμματα: Νοσηλεία στο σπίτι, Κοινωνικό Ιατρείο & Φαρμακείο, Υπηρεσία στήριξης μοναχικού ασθενή και άλλες συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Μία εθελοντική ομάδα χωρίς νομική μορφή που έχουν στην Πλαταιών σπίτι που μπορούν να πίνουν έναν καφέ όσοι δεν έχουν, να κάνουν ένα μπάνιο όσοι δεν έχουν, να κουρεύονται, τα παιδιά να παίζουν.
Ό, τι Αξίζει
Το Ό, τι αξίζει είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει κύριο στόχο να προάγει και να προβάλλει ζητήματα που μας αφορούν όλους και να μας ευαισθητοποιήσει αλλά και ενεργοποιήσει-θέτοντας κοινούς στόχους και προάγοντας την συνεργασία όσο το δυνατό περισσότερων ατόμων, φορέων και επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Χωρίς πολιτικό πρόσημο μέσα από πολλαπλές δράσεις, δρούμε σαν μια ομάδα που δίνει έμφαση σε όσα ενώνουν τα μέλη της και υποστηρίζει κάθε τι που αξίζει. Δίνουμε προτεραιότητα στην ποιότητα της ζωής μας και θέτουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Πρωτοτυπούμε συγκεντρώνοντας σε ετήσια βάση, χρήματα για διαφορετικό συγκεκριμένο φιλανθρωπικό σκοπό, ο οποίος ανακοινώνεται στο site μας και στα μέλη μας.
Ό, τι Αξίζει ΑΜΚΕ
Το Ό, τι αξίζει είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει κύριο στόχο να προάγει και να προβάλλει ζητήματα που μας αφορούν όλους και να μας ευαισθητοποιήσει αλλά και ενεργοποιήσει-θέτοντας κοινούς στόχους και προάγοντας την συνεργασία όσο το δυνατό περισσότερων ατόμων, φορέων και επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Χωρίς πολιτικό πρόσημο μέσα από πολλαπλές δράσεις, δρούμε σαν μια ομάδα που δίνει έμφαση σε όσα ενώνουν τα μέλη της και υποστηρίζει κάθε τι που αξίζει. Δίνουμε προτεραιότητα στην ποιότητα της ζωής μας και θέτουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Πρωτοτυπούμε συγκεντρώνοντας σε ετήσια βάση, χρήματα για διαφορετικό συγκεκριμένο φιλανθρωπικό σκοπό, ο οποίος ανακοινώνεται στο site μας και στα μέλη μας.
ΟΑΣΙΣ
Σε συνεργασία με ειδικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας, μπορούμε να προτείνουμε λύσεις αποτελεσματικές και να προσφέρουμε πολύπλευρη υποστήριξη σε άτομα εξαρτημένα από αλκοόλ, ναρκωτικά, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο κλπ. Η Όασις είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που συντηρείται από συνδρομές και χορηγίες, προκειμένου να επιβιώσει και να εκπληρώσει τους στόχους της οι οποίοι είναι: 1. Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της εξάρτησης, η πλήρης αποχή από όλες τις ουσίες, που προκαλούν εθισμό. 2. Η πληροφόρηση για τους εθισμούς και τις εξαρτήσεις. 3. Η επιστημονική έρευνα και μελέτη του φαινομένου της εξάρτησης και των παραγόντων που το δημιουργούν. 4. Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρύτερου κοινού. 5. Η διατύπωση θέσεων και προτάσεων προς τους φορείς άσκησης εξουσίας για τη διαμόρφωση κατάλληλων πολιτικών. 6. Η συνεργασία και δικτύωση με φορείς που αναπτύσσουν συναφείς δράσεις. 7. Η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση επιστημόνων για εθελοντική προσφορά βοήθειας. 8. Η δημιουργία και λειτουργία εκπαιδευτικών εργαστηρίων απεξαρτημένων ατόμων για την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων. 9. Η ανάπτυξη αθλητικών, πολιτιστικών, ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για εξαρτημένα άτομα. 10. Η κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων ατόμων. 11. Η προώθηση του εθελοντισμού. 12.Η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για μία ζωή χωρίς εξαρτήσεις.
ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ
Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (Ο.ΔΙ.Κ.), είναι μια ομάδα μη κερδοσκοπικούαρακτήρα – μη κυβερνητική οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το Μάιο του 2008 με την υπ΄ αριθ. 14911/08 απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.Είναι ενταγμένη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος με αριθ. μητρώου 69/08 καθώς επίσης και στο Υ.Δ.Α.Σ. του Υπουργείου Εξωτερικών με αριθ. μητρώου 502. Ο σκοπός της ομάδας μας είναι η ανιδιοτελής προσφορά βοήθειας για τη πρόληψη,την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση από μαζικές καταστροφές όπως σεισμοί,εκτεταμένες πλημμύρες και θεομηνίες, Πυρκαγιές κ.ά.Επίσης ενεργεί στην Έρευνα & Διάσωση ατόμων από αεροπορικά, ορειβατικά, ναυτικά και άλλα εν γένει ατυχήματα, καθώς και τη παροχή ή διαχείριση ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων,Τέλος η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένας τομέας που η ομάδα μας επενδύει για τη διατήρηση αλλά και τη επαναδημιουργία του φυσικού μας πλούτου. H ομάδα επενδύει στην οργάνωση και εκπαίδευση των πολιτών ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν καταστάσεις κρίσεων και να είναι σε θέση να προστατέψουν τη ζωή των συνανθρώπων μας στις καθημερινές τους δραστηριότητες.
Οργανισμός Ελέγχου & Πιστοποίησης Ασφαλούς Διαδικτύου
Ο σκοπός μας συνίσταται κυρίως στην ενεργό συμβολή στην έρευνα, στον έλεγχο και στην ενημέρωση φυσικών και νομικών προσώπων, σχετικά με την ανάγκη και την ευθύνη ειδικότερα όσων έχουν ή συμμετέχουν στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας για το πώς μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου διαδικτύου.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ
Οργάνωση Γη είναι μια ελληνική μη κερδοσκοπική μη κυβερνητική οργάνωση που δημιουργήθηκε για να δώσει απαντήσεις σε σύγχρονους προβληματισμούς που αφορούν την κοινωνία και το περιβάλλον.
ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ Η ΜΕΛΙΣΣΑ
Παιδική Προστασία που αφορά σε κορίτσια ηλικίας 4 -18 ετών.
ΠΑΙΔΙ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΕΩΝ & ΣΤΗΡΙΞΗΣ για ΠΑΙΔΙ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Δωρεάν παροχές & EΡΓΑΣΤΗΡΙΑ σε: Περιβάλλον, Τέχνη, Υγεία, Διατροφή, Εκπαίδευσης
ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS
"Υπάρχει ένα Χωριό που αγκαλιάζει με αγάπη και φροντίδα τα παιδιά που είναι μόνα στον κόσμο. Που δίνει σε κάθε παιδί ξεχωριστά, τη ζεστασιά ενός δικού του σπιτικού, τη συντροφιά των φίλων και των αδελφών του, το ενδιαφέρον για την μόρφωση του, την ξενοιασιά του παιχνιδιού. Που χαρίζει στα παιδιά το μητρικό χάδι και την αγάπη μιας Μητέρας SOS, που έχουν ανάγκη και που χρειάζονται περισσότερο απ’ όλα. Αυτή είναι η εικόνα, ο ρόλος και η αξία του Παιδικού Χωριού SOS. Μια μεγάλη οικογένεια που αγκαλιάζει με αγάπη τα παιδιά."
Πάμεμμαζί
Η μη κερδοσκοπική οργάνωση ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ ιδρύθηκε το 2017 με στόχο την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής μέριμνας όσων νοσούν από καρκίνο, την σφαιρική προσέγγιση της ασθένειας και την προώθηση της ενσυναίσθησης στο χώρο της υγείας, πραγματοποιώντας το όνειρο της Έμμας. Οι δράσεις μας περιλαμβάνουν: Προσφορά δημιουργικών δραστηριοτήτων μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των νοσοκομείων και σε ξενώνες φιλοξενίας νέων-ενηλίκων ασθενών | Ημερίδες, σεμινάρια και εκδηλώσεις για την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής μέριμνας και ψυχοσωματικής φροντίδας των ασθενών | Διαδραστικός χώρος δημοσίευσης προσωπικών ιστοριών καθώς και ενημερωτικού υλικού που αφορά τη διαχείριση παρενεργειών του καρκίνου, την ενδεδειγμένη διατροφή, τη σωματική άσκηση και περιποίηση στο blog Scars & Scarves | Συμμετοχή με την Ομάδα Untouchables, που συστήθηκε από την Έμμα το 2014, στον ετήσιο αγώνα δρόμου Άλμα Ζωής Greece Race for the Cure
Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών
Η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών ξεκίνησε τη δράση της το 2015 όταν στο λιμάνι του Πειραιά άρχισαν να καταφθάνουν κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες από τα παραμεθόρια νησιά. Με καθημερινή παρουσία εθελοντών μας από τον ευρύτερο Πειραιά στις αφίξεις των 'προσφυγικών' πλοίων, με την εγκατάσταση 'βάσης υποδοχής' στο κτήριο της Πύλης Ε1 που μας παραχώρησε ο ΟΛΠ και με τη σύμπραξη των από χρόνια δραστήριων στον Πειραιά δομών αλληλεγγύης καταφέραμε να προσφέρουμε στους διερχόμενους πρόσφυγες πρώτες ιατρικές βοήθειες, φάρμακα, τρόφιμα, ρούχα κλπ. εφόδια από προσφορές Ελλήνων και ξένων πολιτών. Με το κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στο λιμάνι, αναλάβαμε τον συντονισμό του άτυπου καμπ που προέκυψε. Με τη διασπορά των προσφύγων σε επίσημους και ανεπίσημους χώρους φιλοξενίας αλλά και σε διαμερίσματα, συνεχίζουμε τον καθημερινό εφοδιασμό προσφύγων, μεταναστών, αστέγων κλπ. κάθε εθνικότητας, με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Υπεύθυνος: Σωτήρης Αλεξόπουλος, email: sotosalexopoulos@gmail.com
Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων
Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων είναι η Ομπρέλα συλλόγων ασθενών με σπάνιες παθήσεις καθώς και μεμονωμένων ασθενών που στόχο έχει να πληροφορήσει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τους στην Ελλάδα.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ - ΣΤΟΧΟΣ
"Η Εκστρατεία “Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους” (Fashion Targets Breast Cancer) ξεκίνησε στην Αμερική Αντικειμενικός σκοπός της Εκστρατείας είναι η ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστου (αυτοεξέταση, κλινική εξέταση, μαστογραφία) και η συγκέντρωση χρημάτων για περαιτέρω έρευνα. Μέχρι σήμερα, έχει επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού η ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων γυναικών για έγκαιρη διάγνωση έχει αυξήσει θεαματικά την επιτυχή αντιμετώπιση της ασθένειας στα αρχικά στάδια"
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.)
Το ΠΑΚΟΕ είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας του ιδιωτικού τομέα που έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και την προστασία του καταναλωτή. Οργανώνει επιστημονικά εργαστήρια και ομάδες από εμπειρογνώμονες και ερευνητές με σκοπό τη μελέτη των περιβαλλοντικών προβλημάτων και την εκπόνηση μελετών για ολοκληρωμένες και εφικτές σ'αυτά λύσεις. Επιπλέον, προσπαθεί να κινήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε περιβαλλοντικά θέματα με εκπαιδευτικά σεμινάρια, εκστρατείες διαφώτισης, εφημερίδες, έντυπα και εμπομπές ραδιοφώνου και τηλεόρασης.
Πάρκο Χαράς: Ένα Πάρκο για Όλους
Η δημιουργία προσβάσιμων,προσαρμοσμένων και με κατάλληλο εξοπλισμό πολυχώρων αναψυχής & επιμόρφωσης για παιδιά και ενήλικες όλων των ικανοτήτων.
ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΥ)
Η ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών – Νοητικά Υστερούντων), ιδρύθηκε το 1960, από Γονείς και Κηδεμόνες ατόμων Νοητικά Υστερούντων. Πρωταρχικός σκοπός της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ είναι να αναγνωρίζει τα προβλήματα των ατόμων με νοητική υστέρηση, ανεξάρτητα από το γένος ή την ηλικία και να μεριμνά για την Ειδική Εκπάιδευση, τον Επαγγελματικό Προσδιορισμό, τηε Επαγγελματική Εκπαίδευση, την Κοινωνικά και Επαγγελματική Επανένταξη και την Υποστηριζόμενη Διαβίωση. Προσφέρει εκπαίδευση και κατάρτιση σε προστατευμένα εργαστήρια για άτομα με νοητική υστέρηση σε ηλικίες που κυμαίνονται απο 18 – 35 ετών, με σκοπό την επαγγελματική και κοινωνική συμμετοχή τους στην ελεύθερη αγορά και την επαγγελματική απασχόληση των μη εντάξιμων ατόμων.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ - ΚΑΛΛΙΣΤΩ
Σκοπός της Καλλιστώς είναι η προστασία και διατήρηση των μεγάλων θηλαστικών (αρκούδα, λύκος) και των βιοτόπων τους.
Πεταλούδα, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας
Σκοπός του Συλλόγου μας είναι να ενημερώνουμε και να υποστηρίζουμε το κόσμο, τους ιατρούς αλλά και την πολιτεία γύρω από θέματα σκελετικής υγείας όπως η οστεοπόρωση,η οστεοαρθρίτιδα, η κύφωση, η σκολίωση και η ισχυαλγία.
ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ
Οι κυριότερες δραστηριότητες του συνδέσμου είναι:α)Συντονισμός εθελοντών β) ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία, για τα χαρακτηριστικά της νόσου, πρόληψη, θεραπεία κ.α. γ)διοργάνωση εκδηλώσεων, δ)οικονομική υποστηριξη σε άτομα με Μ.Α.αλλά και του συλλόγου πασχόντων ε)συμβολή στη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και των συνθηκών νοσηλείας των ατόμων με Μ.Α.
ΠΛΑΤΩ -ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΣ & ΥΛΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Ανθρωπιστικής Βοήθειας & Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας
"Η ΠΛΑΤΩ φιλοδοξεί να είναι ηγετικός κόμβος σε παγκόσμιο επίπεδο που συντονίζει, ερευνά, υλοποιεί, καινοτομώντας, αειφόρα προγράμματα και δράσεις στο πλαίσιο και την κατεύθυνση των αρχών και των στόχων της. Αποστολή της Πλατώ είναι η ανακούφιση πληγέντων πληθυσμών από φυσικές ή άλλες καταστροφές, η καταπολέμηση της φτώχειας σε όλες τις μορφές της, η βελτίωση των συνθηκών ποιότητας ζωής και η αισιόδοξη προοπτική της ανθρωπότητας για βιώσιμο και αειφόρο παρόν και μέλλον. "
ΠΛΕΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Πλέγμα" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2014. Με έδρα τη Σκόπελο, αναπτύσσει ένα πλέγμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη (διοργάνωση πολιτιστικών γεγονότων, φεστιβάλ, σεμιναρίων, θεατρικών παραστάσεων, πολιτιστική δικτύωση). Το Πλέγμα αποτελείται από ένα μεγάλο δίκτυο αξιόλογων συνεργατών και εθελοντών.
ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑΣ -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, με εθελοντική φιλανθρωπική δράση σε όλη την Ελλάδα "Ελληνική Οργάνωση Πρόνοιας και Ισότητας - Πνοή Ελπίδας", με έδρα το Τριάδι Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει οικογένειες σε υλικά αγαθά (και κυρίως είδη πρώτης ανάγκης), 365 ημέρες το χρόνο εδώ και 4 χρόνια, σε μία μόνιμη προσπάθεια εξασφάλισης αξιοπρεπούς ζωής για τους συνανθρώπους μας.
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Η «Πολιτεία Πολιτισμού» είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη από ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια με τον πολιτισμό στην πόλη. Η εταιρία έχει ευρεία και πολυσήμαντη δράση στους τομείς του Πολιτισμού, της Τέχνης, της Παιδείας, της Νεολαίας με στόχο να προάγει την ανάπτυξη πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων, τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, τον Εθελοντισμό, την οργάνωση εκδηλώσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και την χορήγηση Υποτροφιών με οικονομικά και καλλιτεχνικά κριτήρια.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΠΡΕΣΠΩΝ
Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών είναι μια ανεξάρτητη, τοπική ΜΚΟ στην περιοχή των συνόρων της Ελλάδας με την Αλβανία και την πΓΔΜ. Είναι μια πρωτοβουλία που λειτουργεί σε τοπικό, διασυνοριακό και ευρωπαϊκό πλαίσιο και υλοποιεί δράσεις στους τομείς: Νεολαία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Οικονομική Ανάπτυξη. Στόχοι Η άρση των συνεπειών της απομόνωσης της υπαίθρου στις τοπικές κοινωνίες σε πολιτιστικό, οικονομικό και εκπαιδευτικό επίπεδο. Η ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών και της τοπικής κοινωνίας, η διασύνδεση και η παροχή υποστήριξης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη δικτύωση. Η δημιουργία ευκαιριών για παιδιά και νέους να υλοποιήσουν τις ιδέες τους, να αναπτύξουν ικανότητες στις τέχνες και στις νέες τεχνολογίες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες.
Πολιτιστικός Σύλλογος Σάρχου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάρχου μετρά τρεις δεκαετίες ζωής και έχει σκοπό την ανάπτυξη του όμορφου χωριού μας ώστε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο το δυναμικό του από ιστορική, πολιτιστική και οικονομική σκοπιά, για τους Σαρχιανούς, την οντότητα του Σάρχου και τον κόσμο. Δραστηριότητα: Ηράκλειο Κρήτης Email: politistikossarchou@gmail.com
Πράκτορες του Πλανήτη
Οι Πράκτορες του Πλανήτη είναι  μια περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2009. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός αειφόρου μέλλοντος μέσα από την εκπαίδευση και δράση των παιδιών. Δραστηριοποιούμαστε σε σχολεία αλλά και σε εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με καινοτόμα προγράμματα, καλώντας τα παιδιά να γίνουν Πράκτορες του Πλανήτη, και να φέρουν σε πέρας άκρως απόρρητες αποστολές, με στόχο την προστασία του πλανήτη.
ΠΡΑΞΕΙΣ ΖΩΗΣ
Στόχος της οργάνωσης είναι η εκπλήρωση κοινωφελών σκοπών σε άτομα & ομάδες ατόμων με απειλητικές ασθένειες και «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες. Οι εθελοντές «Αγγελιοφόροι Περιφέρειας» είναι υπεύθυνοι για την Εύρεση, Ανάπτυξη, Ενεργοποίηση, Ενημέρωση και τον Συντονισμό Υποστηρικτών της Περιοχής
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ PRAKSIS
"Η PRAKSIS είναι μία ανεξάρτητη, Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που βασικό στόχο έχει τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. "
Πρωτοβουλία για το Παιδί
O Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί» ιδρύθηκε στη Βέροια τον Απρίλιο του 2008. Σήμερα, δραστηριοποιούνται στους κόλπους του 350 μέλη και 200 περίπου ενεργοί εθελοντές. Πεδίο δράσης της Δομής μας είναι πρωτίστως η φροντίδα και η προστασία παιδιών που, προερχόμενα από οικογένειες που δυσλειτουργούν ή είναι διαλυμένες, βιώνουν την παραμέληση, την ψυχολογική και σωματική βία, την περιθωριοποίηση και την απόρριψη, τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και μέσα στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον, καθώς και η παντοειδής ενίσχυση των οικογενειών τους. Ακόμη, ομάδες-στόχους της ΠγτΠ αποτελούν οι ευπαθείς οικογένειες με παιδιά και οι ευπαθείς ομάδες του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης "Μαρία Κόκκορη"
Οι Στέγες Υποστηριζόµενης ∆ιαβίωσης στο κληροδότηµα «Μαρία Κόκκορη» αποτελούν ένα σύγχρονο πλαίσιο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Σε αυτές φιλοξενούνται επαρκώς λειτουργικά άτοµα µε νοητική υστέρηση και σύνδροµο Down όλο το 24ωρο. Μέσω στοχευµένων θεραπευτικών παρεµβάσεων, αντιµετωπίζονται µε ευαισθησία τα καθηµερινά προβλήµατα των ατόµων µε ειδικές ανάγκες και επιδιώκεται η ανάπτυξη του ψυχο-συναισθηµατικού τους δυναµικού, η αυτονόµησή τους και εν τέλει η ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.
ΣΤΕΓΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ "ΤΟ ΨΑΡΑΥΤΕΙΟ"
Η Στέγη "Το Ψαραύτειο" φιλοξενεί 8 άτομα με νοητική υστέρηση όλο το 24ώρο.
Στήριξη
H Στήριξη ξεκίνησε στην Αθήνα, το 2011, σαν ομάδα εθελοντισμού,από τρεις απoφοίτους του Αμερικάνικου Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ. Τα πρώτα χρόνια λειτούργησε στο πλαίσιο του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια «εν Αθήναις». Η ομάδα μεγάλωσε και αγκαλιάστηκε από πολλούς φίλους εθελοντές και έτσι αποφάσισε να προχωρήσει πιο δυναμικά τις δραστηριότητές της ιδρύοντας σωματείο μη κερδοσκοπικό με την επωνυμία «Στήριξη». Σκοπός: Η υποστήριξη άπορων οικογενειών , με παιδιά που σήμερα ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και τις οποίες υποδεικνύει το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). Πόροι: Η «Στήριξη» στηρίζεται αποκλειστικά στους δικούς της πόρους που συγκεντρώνονται με τη διοργάνωση ενός ετήσιου Bazaar και την υποστήριξη φίλων και χορηγών εταιρειών. Πρόγραμμα υποστήριξης Οικογενειών Οι εθελοντές μας επισκέπτονται αυτές τις οικογένειες σταθερά και προγραμματισμένα, 5-6 φορές τον χρόνο και τους προμηθεύουν με είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα (ξηρά & νωπά ) καινούργια ρούχα , παιχνίδια, βιβλία,κλπ. Η προσωπική επαφή με τις οικογένειες, μας επιτρέπει να παρακολουθούμε τα προβλήματα της καθημερινότητας τους και να αναζητούμε λύσεις όπου είναι δυνατόν. Παράλληλα έχουμε εξασφαλίσει για τις οικογένειες ιατρική, ψυχολογική & οδοντιατρική υποστήριξη με την συνδρομή εθελοντών ιατρών. Παρέχονται επίσης λογοθεραπεία και κατ’οίκον ενισχυτική διδασκαλία. Τα είδη και οι προσφερόμενες υπηρεσίες συγκεντρώνονται από ιδιώτες και εταιρίες που η ομάδα προσεγγίζει με συστηματική και λόγω των σημερινών συνθηκών,επίπονη προσπάθεια κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κος Καμίνης, μας συνεχάρη δύο συνεχείς χρονιές σε ειδική εκδήλωση, αναγνωρίζοντας την προσφορά μας. Συνεργασία με το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων Σε συνεργασία με το γραφείο της Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Αθηναίων ξεκινήσαμε να στηρίζουμε οικογένειες που τα παιδιά τους παρακολουθούν το κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα για την είσοδό τους στο Πανεπιστήμιο. Αυτή τη σημαντική προσπάθεια των παιδιών να βελτιώσουν το μέλλον τους, η «Στήριξη» θα την υποστηρίξει όσο περισσότερο μπορεί, ανακουφίζοντας τις οικογένειες τους ώστε να μπορούν να σταθούν πλάι στα παιδιά τους Ετήσιο Bazaar Η «Στήριξη» κάθε χρόνο πραγματοποιεί «Bazaar για καλό σκοπό» σε κεντρικό σημείο της Αθήνας με την συνεργασία πολλών καλλιτεχνών και χειροτεχνών. Email: stirixiethelontismos@gmail.com
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ
Πραγματοποίηση ενεργειών που εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ- LALIBELA
Kύριο έργο του Συλλόγου είναι η βοήθεια προς παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και πραγματοποιείται μέσω προγραμμάτων αναδοχής. Ο όρος «αναδοχή» αποδίδεται εδώ με το γενικότερο περιεχόμενό του και όχι με την νομική του έννοια, όπως χρησιμοποιείται στη διεθνή πρακτική παρόμοιων ανθρωπιστικών οργανώσεων μακροχρόνιας υποστήριξης παιδιών ή και νέων ανθρώπων. Η επιλογή των παιδιών γίνεται από τις οργανώσεις αυτές και τους κοινωνικούς φορείς της χώρας, με βάση αυστηρά κριτήρια σε ό,τι αφορά την οικογενειακή και οικονομική κατάστασή τους.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ Κ ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε επίσημα με απόφαση δικαστηρίου τον Μάρτιο 2005. Απέκτησε πάνω από 30.00 μέλη, δύο γραφεία (Θεσσαλονίκη, Αθήνα) και σε δραστηριοποιείται σε 25 ελληνικές πόλεις. Έγινε κίνημα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πατέρα και του παιδιού.Επιθυμούμε να ιδρύσουμε ταυτόνομο Ιδρυμα και κέντρο διαμεσολαβητή μεταξύ Πολιτείας και οικογένειας, ζεύγους, προστασίας του παιδιού.Ερευνούμε την άνιση μεταχείριση, την ανάδειξη προβλημάτων και νομική προστασία για τα παραπάνω θέματα και θέματα παρενόχλησης ή κακοποίησης, σχέσεις ζευγαριού, νομική και ψυχολογική στήριξη παιδιού και πατέρα μετά από διαζύγιο.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ & ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ
Σύλλογος Θεραπευομένων Ο.ΚΑ.ΝΑ.
Σκοποί του συλλόγου είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των απόψεων των ανθρώπων που κάνουν ή έκαναν χρήση ουσιών, η υποστήριξή τους για να πετύχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, η συνηγορία υπέρ των παρεμβάσεων μείωσης βλάβης και κατά του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας
Ο Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club), είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2015 από μια ομάδα νέων που αγαπούν την επιχειρηματικότητα και την τεχνολογία και θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. O Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YEC), ενθαρρύνει, βοηθά στη δικτύωση και στηρίζει επιχειρηματίες και επιστήμονες, σπουδαστές, γυναίκες, άνεργους και ομάδες κοινωνικής επιχειρηματικότητας, παρέχοντας τους τα εργαλεία για να υλοποιήσουν καινοτόμα εγχειρήματα και ισχυρές συνεργατικές τοπικές οικονομίες, παραμένοντας στη χώρα, κοιτώντας το μέλλον με αισιοδοξία. Ο YEC ακόμα, δημιουργεί δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, της πραγματικής αγοράς και της κοινωνίας. Με αυτό τον τρόπο συνεισφέρει στον διάλογο της επιστήμης με την καθημερινή ζωή, διαβλέποντας προοπτικές αξιοποίησης της παραγόμενης γνώσης. Δράσεις και στόχοι: Πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά συνέδρια, Σεμινάρια / Webinars, Ομιλίες, Open Coffee, Διαγωνισμούς, Εκπαιδευτικά ταξίδια, Θεματικά Εργαστήρια, Εκπαιδευτικά παιχνίδια, Διαλέξεις επιστημονικής και επιχειρηματικής κατάρτισης
Σύλλογος Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας
Ο Σ.Σ.Κ.Β.Ε. είναι σύλλογος με σκοπό την εξίσωση των ευκαιριών για όλους ώστε να αποκτούν πρόσβαση, να αλληλεπιδρούν με και να διαμοιράζονται τη γνώση εν γένει και ειδικότερα στα πεδία της επιστήμης, του πολιτισμού, της παιδείας και της τέχνης. Έχει επίσης σκοπό την προώθηση και τη διοργάνωση εθελοντικού και φιλανθρωπικού έργου που σχετίζεται με τον παραπάνω σκοπό. Ο Σύλλογος μπορεί να συνεργάζεται με το Wikimedia Foundation, Inc., στη βάση χωριστής συμφωνίας με αυτό, και δεν έχει αντιπροσωπευτική ή άλλη σχέση μαζί του, δρώντας ανεξάρτητα από αυτό και μη εκπροσωπώντας το καθ' οιονδήποτε τρόπο.
ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΥΛΟ
Εξέταση θεμάτων σχετικά με τις συμπεριφορές και τους ρόλους των φύλων, μέσω διαλέξεων / συζητήσεων, του κινηματογράφου και των εικαστικών τεχνών.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Η χρήση του αλόγου ως μέσου θεραπείας βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με κινητικά, νοητικά, ψυχολογικά ή άλλα προβλήματα.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
Οι "Συνταξιούχοι Εν Δράσει" έχουμε στόχο τη δραστηριοποίηση των συνταξιούχων στον εθελοντισμό.
ΣΧΕΔΙΑ - ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΡΟΜΟΥ
Διογένης ΜΚΟ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε το "Kick Out Φτώχεια" εκστρατεία στην Ελλάδα το 2007. Ο κύριος στόχος της εκστρατείας είναι να παρέχει υποστήριξη στα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας. Οι άστεγοι, άτομα σε προγράμματα απεξάρτησης και των αιτούντων άσυλο είναι οι ομάδες στο επίκεντρο, ενώ η κοινωνική ενσωμάτωση / κοινωνική ένταξη μέσω του αθλητισμού είναι ο βασικός στόχος του Διογένη. Ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα θέματα της έλλειψης στέγης και να πάρει τους ανθρώπους που εμπλέκονται ενεργά σε διάφορες μορφές δραστηριοτήτων κατά του κοινωνικού αποκλεισμού είναι άλλο ένα βασικό στόχο της εκστρατείας Τον Φεβρουάριο του 2013, ο Διογένης ΜΚΟ ξεκίνησε την πρώτη ελληνική εφημερίδα δρόμο. Το όνομα του εγγράφου είναι η "Σχεδία"
Σχολειό της Φύσης
Το "Σχολειό της Φύσης" είναι ένας βρεφονηπιακός σταθμός κυρίαρχη ιδέα του όποίου είναι η ενεργητική συμμετοχή του παιδιού στην οικοδόμηση της γνώσης, η οποία πετυχαίνεται μέσα από τη σχέση που αναπτύσσουν τα παιδιά με το περιβάλλον. Μέσα στη φύση γεννιέται η πιο καθαρή και ζωντανή σκέψη, μέσα σε αυτή το παιδί σκέφτεται παραστατικά, βιώνει τη χαρά και την απόλαυση που προσφέρει η κατάκτηση της γνώσης.
ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ
Το ΣΕΟ είναι μια εξωσχολική, παιδαγωγική, μη κυβερνητική οργάνωση, που στοχεύει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και νέων (κοριτσιών και αγοριών) μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, με σύγχρονους τρόπους εκπαίδευσης και δημιουργικές δραστηριότητες. Σκοπός είναι η διαπαιδαγώγηση των μελών του (5-17 ετών) μέσα από το παιχνίδι, τη ζωή στη φύση και την ομάδα, έτσι ώστε να τους μεταδώσουμε τη χαρά και την ικανοποίηση του να είσαι υπεύθυνος, ενεργός και ελεύθερος πολίτης. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1932. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών με 11.000.000 μέλη σε όλο τον κόσμο και 10.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα.
Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων, μέσω ενός συστήματος αξιών που βασίζεται στην Προσκοπική Υπόσχεση και στο Νόμο, να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία.
Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr
Η περίθαλψη αδέσποτων ζώων στην Αττική και η υιοθεσία τους.
Το Θαύμα
To Be The Miracle (Το Θαύμα) είναι μια εθελοντική ομάδα που έχει ως στόχο την εκπαιδευτική, κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη παιδιών ανεξαρτήτου επιπέδου, προέλευσης ή καταγωγής. Το εγχείρημα στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική δράση ανθρώπων που θέλουν να πράξουν προσφέροντας σε κάθε επίπεδο και στο μέτρο που ο καθένας μπορεί. Έτσι αναπτύσσεται μια αμφίδρομη δράση στην οποία ο εθελοντής δεν δίνει μόνο αλλά παίρνει. Βασική μας αρχή είναι οτι κάθε γνώρισμα - χαρακτηριστικό μας μπορεί να μετατραπεί και να αξιοποιηθεί κάνοντας Έργο ή αν θέλετε κάνοντας Θαύματα.
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Σκοπός της οργάνωσης είναι η προάσπιση των δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Η ελληνική «Τράπεζα Τροφίμων – ‘Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας» ιδρύθηκε το 1995, με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου. Είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα και έχει ως αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης.
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ανθρωπιστικές Αποστολές σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Συλλογή φαρμάκων και παραφαρμακευτικού υλικού. Σεμινάρια ενημερωτικού και συμβουλευτικού τύπου σε θέματα υγείας. Συμμετοχή σε εμβολιασμούς και δημιουργία φαρμακείων πρώτων βοηθειών σε σχολεία κλπ. Προγράμματα φαρμακευτικής βοήθειας προς ελληνικες ΜΚΟ, Κοινωνικά Φαρμακεία, ασθενείς, άπορα ή ανασφάλιστα άτομα και πρόσφυγες.
Φάρος
Ο Φάρος είναι μια ελληνική ανθρωπιστική οργάνωση με έδρα την Αθήνα, που υποστηρίζει οικογένειες προσφύγων με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά και τους εφήβους που είναι ασυνόδευτα ή έχουν αποχωριστεί από τις οικογένειές τους.
ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος είναι Σωματείο Ιδιωτικού Δικαίου και λειτουργεί από το 1946 με τη νομική μορφή του Ειδικά Αναγνωρισμένου ΜΗ Κερδοσκοπικού. Κύριος σκοπός του είναι η επαγγελματική αποκατάσταση και η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στα άτομα με προβλήματα όρασης (τυφλά, νεοτυφλοθέντα και μερικώς βλέποντα) κάθε ηλικίας και ιδιαίτερα τους νέους τυφλούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας. Δημιουργεί ευκαιρίες και μέσα για την προαγωγή του βιοτικού, του πνευματικού και μορφωτικού τους επιπέδου και από σύστασης τους προσφέρει όλες τις υπηρεσίες του ΔΩΡΕΑΝ.
Φιλανθρωπικό Σωματείο Παιδικός Σταθμός
Από τις αρχές του 2007 το Σωματείο “ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ” λειτουργεί Παιδικό Σταθμό, στο κέντρο της Αθήνας, για τα παιδιά των απόρων οικογενειών που προστατεύει. Φιλοξενούνται 35 παιδιά, 2 – 6 ετών, από τις 7.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα. Φροντίζουμε τη διατροφή τους, τη καθημερινή ατομική υγιεινή τους, και την ψυχαγωγία τους. Προσφέρονται σε καθημερινή βάση, ατομικό μπάνιο, καθαρά εσώρουχα, ρούχα, υποδήματα, κούρεμα. Παρακολουθούμε τη σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη με τακτική παιδιατρική παρακολούθηση, έλεγχο εμβολίων και εμβολιασμό, καθώς και οδοντιατρικό έλεγχο. Δύο εξειδικευμένοι νηπιαγωγοί χρησιμοποιούν ειδικές παιδαγωγικές μεθόδους και ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες προσφέρουν γνώση και προσπαθούν να αναπτύξουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες των παιδιών. Ειδική παιδαγωγός και λογοθεραπεύτρια συνεργάζονται ατομικά με τα παιδιά. Υπεύθυνη: Νατάσα Παπακωνσταντίνου, Κοινωνική Λειτουργός, Διευθύντρια Παιδικού Σταθμού. email: ps@filoitoupediou.gr
ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Στόχος η προστασία , σίτιση αδέσποτων , διάδωση της φιλοξενίας, υιοθεσία, στείρωση κ.ά.
Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας-Κερατσινίου
Το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας – Κερατσινίου ιδρύθηκε το 2009 με την υπ΄ αριθμόν 4176/2009 απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιώς. Είναι ένας σύλλογος ΜΗ κερδοσκοπικού χαρακτήρα και η δράση του υποστηρίζεται αποκλειστικά από εθελοντές. Σκοπός του Σωματείου μας είναι η περίθαλψη και γενικά η φροντίδα και η προστασία των αδέσποτων ζώων, καθώς και σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και κάθε Δημόσια ή Διοικητική Αρχή, η επίλυση θεμάτων που αναφέρονται σε αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα (καταγγελίες για κακοποιήσεις ζώων, παθητικής ή ενεργητικής μορφής). Επικοινωνία: maryannexirou@outlook.com
ΦΙΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ/ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ
Υποστήριξη σωματικής και Ψυχικής υγείας νοσηλευόμενων παιδιών & υποστήριξη ακριτικού πληθυσμού με στοχευμένες δράσεις
ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Οι «Φίλοι της Μέριμνας» είναι σωματείο μη κερδο-σκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2002 με μόνο σκοπό την υλική και ηθική υποστήριξη του κοινωνικού έργου της Μέριμνας. Απευθύνονται σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και φορείς, ενημερώνοντάς τους για το έργο της Μέριμνας και καλώντας τους να βοηθήσουν και αυτοί με τη σειρά τους με όποιο τρόπο μπορούν.
ΦΟΡΜΙΓΞ
Η « ΦΟΡΜΙΓΞ» είναι Ν.Π.Ι.Δ χαρακτηριζόμενη σαν Εταιρεία Αστική Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ίδρυσε Σχολή Βυζαντικής Εκκλησιαστικής Μουσικής, Ωδείο Αναγνωρισμένο από το Κράτος, καθώς & Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας.
ΧΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Η ΧΕΝ Κηφισιάς, μέλος της ΧΕΝ Ελλάδος και της Παγκόσμιας ΧΕΝ, είναι μια γυναικεία εθελοντική, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, με σκοπό τη στήριξη και την πνευματική ανάπτυξη της γυναίκας. Ιδρύθηκε το 1945 από την Σοφία Μαυροκορδάτου-Δέλτα, κόρη της Πηνελόπης και του Στέφανου Δέλτα, με σκοπό την εμψύχωση και στήριξη, της ταλαιπωρημένης από τον πόλεμο και την κατοχή, γυναίκας της Κηφισιάς. Η δράση της Οργάνωσης βασίζεται στις αξίες του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης, της ανιδιοτέλειας, του σεβασμού και της ισοτιμίας των ανθρώπων. Σήμερα, υλοποιώντας κοινωνικές δράσεις και προγράμματα δια βίου μάθησης και απόκτησης σύγχρονων δεξιοτήτων, συμβάλλει αποφασιστικά στη στήριξη και επιμόρφωση της σύγχρονης γυναίκας.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
Το Χριστοδούλειο είναι ένα κοινωφελές, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ίδρυμα που αναλαμβάνει τη φροντίδα μικρών κοριτσιών τα οποία για διάφορους λόγους έχουν βρεθεί σε δυσμενή θέση και έχουν την ανάγκη μας.
Ψυχογηριατρική Εταιρεία
Η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» ιδρύθηκε από μέλη της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας το 2001. Αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο φορέα παροχής δωρεάν υπηρεσιών για ηλικιωμένους στη χώρα μας. Περισσότεροι από 5000 ηλικιωμένοι απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες από περισσότερους από 85 επαγγελματίες υγείας και δεκάδες εθελοντές της εταιρείας μας.
Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «Πνοή» Ν.Ηρακλείου
Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «Πνοή» Ηρακλείου λειτουργεί με την συνδρομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέου Ηρακλείου και την «ΕΔΡΑ», ως πρότυπο κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης και αποκατάστασης, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου, μάθησης ή σχολικής ένταξης. Πρόκειται για ένα Κέντρο που συμπληρώνει τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.